reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Blonka normy dla hormonow sa troche inne w ciazy niz normalnie, czasem trafia sie na badanie w chwili tuz po wyrzucie do krwi hormonu wiec jest nieco wyzszy. Wazne zeby lekarz zerknal, ewentualnie dal jakis.preparat. sama prolaktyna moze byc wysoka od np pocierania sutkow... ja mialam kolczyki w moich i po zdjeciu juz nie byla zawyzona.

Jesli.chodzi o cyto, to interpetuje sie je tak

Igm - igg - brak zakazenia i kontaktu

Igm - igg + zakazenie przebyte w przeszlosci

Igm + igg + zakazenie aktualne w pelni

Igm + igg - swieze zakazenie

Normy dla cytomegalii czytamy:

Mniej niz 0,4 to wynik ujemny, do okolo 2 to watpliwy i powyzej 2 liczony jest jako dodatni (raczrj jesli.prawidlowo.wykonane to.dodatni oscyluje w ilosci liczonej w setkach jednostek), ale najwazniejsze zeby wyniki.obejrzal lekarz, bo mi.osobiscie np zdarzaly sie pomylki.w laboatorium.

reklama
Alex nie wiem jaki jest wynik bo został u mnie w karcie... chyba ze mam wpisany w karte ciazy? ide zobaczyc.. bo teraz mialam juz inne badania nie pisze mi tam nic o cytomegali sadze ze to jakies badania pokrewne

Witam się i ja. Po wczorajszej wizycie ok. Wyniki książkowe, chwile oglądaliśmy dzidziusia, serduszko ślicznie bije. Dostałam zdjęcie. Dzidzius jak przypuszczał doktor okazał się za mały na usg prenetalne więc nastepna wizyta 13.12 i wtedy sobie poogladamy. Fajnie bo mąż bedzie ze mną a wczoraj nie mógł więc ddobrze że tak wyszło.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt.

blonka nie martw się, wizyta już niedługo i lekarz odpowiednio interpretuje wyniki. Nie ma co gdybać na zapas

Ostatnia edycja:
Witam się i ja. Po wczorajszej wizycie ok. Wyniki książkowe, chwile oglądaliśmy dzidziusia, serduszko ślicznie bije. Dostałam zdjęcie. Dzidzius jak przypuszczał doktor okazał się za mały na usg prenetalne więc nastepna wizyta 13.12 i wtedy sobie poogladamy. Fajnie bo mąż bedzie ze mną a wczoraj nie mógł więc ddobrze że tak wyszło.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt.

blonka nie martw się, wizyta już niedługo i lekarz odpowiednio interpretuje wyniki. Nie ma co gdybać na zapas

takie posty mozna czytac i czytac :D

Emotion -jak twoja przeziernosc dzisiaj? W sensie dzidzi oczywiscie :)

Ja juz po. Wszystko ok. Przeziernosc 1.1mm i widoczna kosc nosowa. wymiarowo zgadza sie dokladnie co do dnia. Pani miala dosc dobre usg i juz dzis na 99 % powidziala mi ,ze to DZIEWUCHA:: Jestem w mega szoku. Moj maz ma dwoch synow z poprzedniego malzenstwa i jednego ze mna. Wszyscy nastawialismy sie ze chlopak. A tu prosze. Wciaz nie moge sie otrzasnos. NIe umiem obslugiwac dziewczynek.

Przedstawiam pania maja cudowna ,koszmarke Lilly
baby uge 13_7.jpg baby uge 13_6.jpg

Załączniki

• baby uge 13_7.jpg
    baby uge 13_7.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 253
  • baby uge 13_6.jpg
    baby uge 13_6.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 264
reklama
Do góry