reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Emotion, tak jak pisza dziewczyny, przezierność karkową sprawdza się najlepiej między 11-13 i nie ma tutaj żadnych odstępstw, ponieważ po tym okresie płyn się wchlania i badanie jest już niemiarodajne.

Agnieszka, a może 3 września to nie była miesiączka tylko krwawienie w terminie miesiączki, podczas gdy byłaś już w ciąży? Czasami tak się zdarza, moja znajoma miała przez pół roku takie krwawienia. Jednak nie były jak typowy okres ze skrzepami itp. Jakby spojrzeć na to w ten sposób to byłabyś teraz w ok 16tc co by się zgadzało z wielkością maluszka ponad 9cm i wyglądem na zdjęciu. Mojej kuzynki maluch na początku 17tc wygląda identycznie na zdjęciu z USG :-) już jak taki dzidziuś, a nie jak małe ufoludki jak to jest na naszym etapie :tak:Obstawiam, że jesteś majówką - ale -easy- nigdzie nam nie odchodź. Zostań z nami :-D

reklama
Hej! Zgodnie z tym co pisałam wczoraj, przedstawiam małe Abezelątko :tak: Wczorajsze Usg uspokoiło mnie bardzo, maluch rozwija się prawidłowo, jego wzrost idealnie odpowiada okresowi ciąży, jest uparty jak ojciec;-)Usg miałam robione jednocześnie przez powłoki i transwaginalnie :szok:ale jak się okazało był to jedyny sposób na dokonanie pomiarów :tak:Jak już wczoraj pisałam, "coś mu dyndało" między nogami i doktor stwierdził, że wygląda mu to na chłopca ale na tym etapie jeszcze wszystko może się zmienić i mam tej informacji nie traktować wiążąco:tak: Dla mnie najważniejsze, że wszystko z maleństwem oki, płeć nie ma znaczenia :tak:
20131126_180556.jpg20131126_180620.jpg

Załączniki

• 20131126_180556.jpg
    20131126_180556.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 92
  • 20131126_180620.jpg
    20131126_180620.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 85
Hej! Zgodnie z tym co pisałam wczoraj, przedstawiam małe Abezelątko :tak: Wczorajsze Usg uspokoiło mnie bardzo, maluch rozwija się prawidłowo, jego wzrost idealnie odpowiada okresowi ciąży, jest uparty jak ojciec;-)Usg miałam robione jednocześnie przez powłoki i transwaginalnie :szok:ale jak się okazało był to jedyny sposób na dokonanie pomiarów :tak:Jak już wczoraj pisałam, "coś mu dyndało" między nogami i doktor stwierdził, że wygląda mu to na chłopca ale na tym etapie jeszcze wszystko może się zmienić i mam tej informacji nie traktować wiążąco:tak: Dla mnie najważniejsze, że wszystko z maleństwem oki, płeć nie ma znaczenia :tak:
Zobacz załącznik 595986Zobacz załącznik 595987

super ze wszystko dobrze ... i sliczna fotka!!!!

Witam, ja też wczoraj miałam drugie USG (to był 12tc6dc), prenatalne, maluszek ma 6,6 cm, opuchliznę karkową 1,3 , 158 uderzeń serduszka, wszystko z maleństwem okej, fajnie na USG podskakiwało, drapało się po główce, podnosiło rączki, krzyżowało nóżki, słodki widok, fajnie że był ze mną mąż, teraz to już inaczej na to wszystko patrzy. Jedynym problemem jest przodujące łożysko co może nas kwalifikować do CC, ale lekarz mnie uspokoił mówiąc, że może luteina jeszcze to jakoś wyprostuje wszystko i nie będzie takiej konieczności. Bardzo mnie to badanie uspokoiło i pocieszyło. Trzymam teraz za Was kciuki :)

reklama
Witam, ja też wczoraj miałam drugie USG (to był 12tc6dc), prenatalne, maluszek ma 6,6 cm, opuchliznę karkową 1,3 , 158 uderzeń serduszka, wszystko z maleństwem okej, fajnie na USG podskakiwało, drapało się po główce, podnosiło rączki, krzyżowało nóżki, słodki widok, fajnie że był ze mną mąż, teraz to już inaczej na to wszystko patrzy. Jedynym problemem jest przodujące łożysko co może nas kwalifikować do CC, ale lekarz mnie uspokoił mówiąc, że może luteina jeszcze to jakoś wyprostuje wszystko i nie będzie takiej konieczności. Bardzo mnie to badanie uspokoiło i pocieszyło. Trzymam teraz za Was kciuki :)

skodzia to super! trzymam kciuki zeby z tym łożyskiem Ci się uspokoiło :)

Dziewczyny urouchomiłam "złomka", więc wrzucam fotki mojego Maleństwa tak jak obiecałam :)

Z rączkami do góry ;-)

No i z profilu :-)

Skodzia gratuluje udanej wizyty :)

Gąska super dzidzi :))) lubię te zdjęcia z profilu :)już się nie moge doczekać mojego...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry