reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Gratuluje udanych wizyt:-)

Ja juz tez po:-) maluch ma 2,85cm i odpowiada 9t5d czyli idealnie:-) serduszko pieknie bije nast wiz 16 grudnia j teraz dostalam skierowanie na genetyczne:-)

Ale dziś Was wizytowało.:)
weronika, super, ja też jak wyszłam od gina to kupiłam sobie z mega radości sukienkę:0
Karoleq ale Ci sięnaprawdę złożyło co do dnia dzidzia rośnie:)
Izabelka- moja kumpela miała łożysko przodujące, musiała trochę więcej odpoczywać i jak się nie mylę to wszystko wróciło do normy, a ma taką śliczną córcię, jak cukiereczek:)

Ewka358,jesli nie skonczylas 35 lat to smialo mozesz wykonac samo usg, a gdy wykaze ono jakies nieprawidlowosci to wtedy test z krwi:,tak zalecil mi moj gin, ze wzgl czysto finansowych. Usg to max ok 200 zl a test z krwi u mnie 400, wiec wiadomix. Za dziecko sobie nie.wyliczam, ale wole sobie te 4 paczki do wozka dolozyc.

Ale to tylko moja uwaga - trzeba jednak miec na uwadze ze lekarze sa jak weterynarze I czasem przepisuja kompletnie niepotrzebne badania... Jak wiedza ze pacjent zaplaci, natomiast istnieje tez taka.zaleznosc ze lekarze w ramach.ubezpieczen prywatnych.(luxmed, medicover) przepisuja ich jak najmniej.. Zeby szkodowosc nie byla za duza I.zeby polisa sie.zwracala.

Jestem dziewczyny coraz chorsza, wieczorem meczyl mnie taki kaszel ze myslalan ze dziecku nos rozbije. Osluchalam sie, oskrzela czyste ale w koncu dostalan takiego ataku ze zwymiotowalam tak strasznie az.mnie zoladek bolal od skurczania. Potem bylo ok, teraz tez wstalam w lepszym stanie. Jesli dzis bedzie replay to jade do doktorów. Choc mam nadzieje ze sie polepsza, takie mam wrazenie.

No I gratuluje wszystkim Wam udanych wizyt :)

Weronikabp tak, byly przeciwciala (Antygen D), wszystko jest ok. Obeznana bo ja tech. wet. a pracuje w administracji jednej grup medycznych - wiadomo jakiej ;) (pracowalam? Bo teraz l4 i umowa do konca ciazy).

Udalo mi sie wlasnie umowic do doktora internisty na 18:45. Wole pojsc niz nie pojsc. Przychodnia 3 minuty drogi od domu...

Ostatnia edycja:
reklama
Mika, Ewka, Weronika, Karolku, Izabela gratuluję wizyt :) Oby tak dalej :)

Weronika zarówno hemoglobina i hematokryt w ciąży lubią spadać. Na wyniku masz podane normy dla osób dorosłych ale nie ciężarnych. Twój lekarz pewnie nie będzie widział w tym nic złego. Jak hemoglobinka będzie oscylowała w dolnej granicy normy dla ciężarówek, to pewnie dostanież żelazo.

Do góry