reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Cześć dziewczyny. Byłam dziś na 1 mojej wizycie i niby wszystko ok, ale jestem jakaś zniesmaczona tą wizytą. Ogólnie pani doktor była bardzo miła i sympatyczna, dała numer telefonu w razie potrzeby, wypisała skierowanie na badania, zbadała, założyła kartę ciąży i to wszystko :baffled: w sumie jechałam tam z myślą, że usłyszę serduszko i chyba dlatego jestem taka niezadowolona :baffled: bo po badaniu kazała mi się ubrać i to wszystko. Ehh.
Zapomniałabym! Dziewczyny dostałam skierowanie na te badania prenatalne (usg+badanie krwi) gin mówiła, że każdej przyszłej mamie wypisuje takie skierowanie i dziewczyny podobno chodzą na te badania. Ani u mnie ani u męża w rodzinie nie było żadnych strasznych chorób itp więc po co te badanie?

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! :-) Karolq trzymam kciuki! Alex - zdrowiej! ja juz po USG, sluchajcie moje dzidzi juz sie rusza, nie mogłam w to uwierzyć ale wyglądało tak jakby machalo do mnie obiema raczkami, poryczalam sie jak bóbr :-)))) serduszko jak dzwon, wszystko bardzo dobrze i torbiel ciążowa sie zmniejsza...ufff. Za to Pani nie mogła mi sie wbić igłą i było bardzoooo bolesne pobranie, ale przeżyłam :-) po tym jak zobaczyłam skaczące dzidzi chodzę nakrecona :-) kupiłam sobie rajstopy, Legnicy, spodnie ciążowe bo juz we wszystkim mi ciasno :-)) ufff to był dobry dzień.

Alex ale czy mialas przeciwciala badane poza podaniem grup krwi Twojej i Męża? O to pytałam, bo mój dr powiedział ze pomimo tego ze grupy nie wskazują na konflikt i tak sie wykonuje to badanie. Widze, ze ty jestes obstukana w tym temacie, ja jestem laikiem, pytam tylko o to co ja mam w skierowaniach i badaniach ;-)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zapomniałabym! Dziewczyny dostałam skierowanie na te badania prenatalne (usg+badanie krwi) gin mówiła, że każdej przyszłej mamie wypisuje takie skierowanie i dziewczyny podobno chodzą na te badania. Ani u mnie ani u męża w rodzinie nie było żadnych strasznych chorób itp więc po co te badanie?
a wiek?
Niby to 'standardowe' badanie usg, a mi lekarz powiedzial ze nie musze robic - bi jestem mloda i nie ma w rodzinie historii chorobowej

Gratuluje
udanych wizyt kochane:)
Moze jakies fotki?

Ostatnia edycja:
kolejna wizyta również za mną
przezierność karkowa w normie, kość nosowa też widoczna, przepływy ok, serduszko widziałam i słyszałam oraz dzidziusia w całej okazałości :-)
wyniki również ok, na następną wizytę mam do zrobienia tylko mocz
z usg wychodzi 12w2d
kolejna wizyta za 3 tyg
jedyny minusik to taki, że mam łożysko przodujące brzeżne i z tego tytułu dostałam duphaston, l4 również jest
lekarz jednak stwierdził żeby się nie martwić :tak:
i to by było chyba na tyle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry