reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Emotion ona juz po glosie poznaje zaczynam sie prsedstawiac i juz wie i nazwami lekow wali.
Gbs jak nie zdarzy sie zrobic to odrazu na ip pobieraja w szpitalu

A myslisz ze zdąrzą wyhodować jak już poród się zacznie ? Mi pobrali w szpitalu wymaz jak przyszłam a wynik był dopiero po 2 dniach, bo to jest posiew który trwa. Wiec na IP w dniu porodu to już za późno, ponoć dają antyniotyk, jak ktos nie ma wyniku.
U mnie niestety jest pozytywny, wiec jakby co musze minimum 4 h przed porodem dostać antybiotyk. Obym zdąrzyła.

reklama
Margo dzięki za odpowiedź, włąsnie się doczytałam, że gbs robi się między 35-37tc, ale jak niby podejrzewała poró przedwczesny???jak to napisała kaira może ona też jest zakręcona jak tampon:))))dobry tekst:))
Ja wizytuję razem z emotion to jest 22.05-ale tak mi się teraz ciągnie od wizyty do wizyty, że wolałabym chodzić częściej pomimo tego, że chodze prywatnie.
Ja GBS mialam wczesniej w 34 tyg juz z wynikie, bylam u lek... :]

Emotion ona juz po glosie poznaje zaczynam sie prsedstawiac i juz wie i nazwami lekow wali.
Gbs jak nie zdarzy sie zrobic to odrazu na ip pobieraja w szpitalu
A masz juz stalego gin.
Ja nigdy do ginow nie chodzilam [wiem wstyd- bylam moze 3 razy w 'zyciu' przed zajsciem] dopiero jak zaszlam w ciaze mialam jedna babke w irlandi, teraz druga ciaza i jeden lekarz w polsce [ mialam po drodze w ciazach tez z innymi ale to moze 2-3 razyjakies sporadyczne]

Cos nowego u gaski?? Wiecie cos??

Jeju ja sie zmobilizowalam pranie wisi, miesko sie marynuje na kolacje a dzieci wlasnie zjadly obiad..tylko z jedna problem najstarsza!! Wiecznie ma fochy na jedzenie jej to trzeba oddzielnie gotowac bo malo co lubi ale od jakiegos czasu Skonczylam z tym bo ile mozna! To sa zwykle widzi mi sie wiec dzis byly paluszki rybne I jak zwykle problem mimo ze rybe tzw tutaj fish&chipsa pochlania I jak usmaze to tez a przy paluszkach dzis ktlrokodyle lzy:wściekła/y: tak mnie wsciekla ze szok!!

Gaska &&&& kciuki zacisniete.
My mamy wizyte w poniedzialek.
Tym razem zaplace sobie to badanie na paciorkowca (u mnie koszt to 24€) a na wizycie za 2 tyg usg bo mysle ze klopsik wtedy bedzie dobijal juz do 4 kg.

Aga u mnie kosztował 17 euro :p

A myslisz ze zdąrzą wyhodować jak już poród się zacznie ? Mi pobrali w szpitalu wymaz jak przyszłam a wynik był dopiero po 2 dniach, bo to jest posiew który trwa. Wiec na IP w dniu porodu to już za późno, ponoć dają antyniotyk, jak ktos nie ma wyniku.
U mnie niestety jest pozytywny, wiec jakby co musze minimum 4 h przed porodem dostać antybiotyk. Obym zdąrzyła.

U mnie na szczęście wynik jest negatywny :)
A ten antybiotyk to chyba dwa razy dostajesz. Raz przed porodem i w trakcie. Czy jak to jest???

minisia u mnie najmłodsza strasznie marudzi z jedzeniem teraz....
wózek wyczyszczony, wymyty wyschnięty, fajnie się go prowadzi lekko bardzo. Firma graco to chyba nie najgorsza, zresztą darowanemu ....

ja mam gbs dodatni, ale babeczka z poradni bakteriologicznej uspokoiła mnie więc nie przeżywam ;-)

jak ktoś nie ma tego badania to w szpitalu podają od razu profilaktycznie antybiotyk na to ;-)

Aga u mnie kosztował 17 euro :p

U mnie na szczęście wynik jest negatywny :)
A ten antybiotyk to chyba dwa razy dostajesz. Raz przed porodem i w trakcie. Czy jak to jest???

No własnie wiem tylko że pierwsza dawka minimum 4h przed, a potem podają raczej kolejne dawki tak jak normalny antybiotyk się podaje, pewnie co 12 h, przekonam się
ja mam gbs dodatni, ale babeczka z poradni bakteriologicznej uspokoiła mnie więc nie przeżywam ;-)
jak ktoś nie ma tego badania to w szpitalu podają od razu profilaktycznie antybiotyk na to ;-)

Nie ma co dramatyzowac, ja się spodziewałam ze będę miała, w końcu prawie całą ciąże miałam bakterie w moczu i ani razu antybiotyku na to nie dostałam.
Zresztą czego ja w tej ciąży nie miałam.... :( Aż mi się wierzyć nie chce jak jedna osoba a dwie totalnie inne ciąże, dosłownie wszystko odwrotnie.
Oby tylko już nic wiecej nie wyszło !

reklama
Do góry