reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

o ja ale stres o pomśleć że taka atmosfera bedzie już prawie codziennie ;))
Ja też wczoraj wizytowała. Mały ok wymiary idealne waży 2300 więc na duże dziecko nie mam się co nastawiać, lekarz obstawia około 3 kg do porodu (tak samo jak Lili) ;))3d nie dało się zrobić bo wciśniety w łożysko był buźką ale za to dumnie klejnoty pokazywał więc mamy 2 sweet focie jajeczek ;)) Termin wg usg 16.06 wiec 4 dni szybciej ale lekarz kazał sie szykować na 9-10 czerwiec, bliższy termin ustalimy na nast wizycie bo zależy jak bedzie miał dyżury w szpitalu. Wszystko inne ok. Jedyne zalecenie starać się wytrzymać do końca maja ;)) a i przytłam 600 g przez miesiąc więc doktorek smiał się że w końcu moja waga zaszalała ;))
ewika a ty masz cesarke ?
Jej ale kruszynka u Ciebie :) Ale dobrze ze zdrowo rosnie.

Ja mam wizyte 22.
Ale to lekarz mi mowi 'za 3 tyg trzeba sie pokazac' a za chwile pyta 'a teraz ile bylo roznicy miedzy wizytami' ja mowie ze '2tyg' a on 'no to niech bedzie za 2 tyg wizyta' .. podejscie tych lekarzy tutaj :D

reklama
U gąski jeszcze bez skurczy czekają, jak nie pójdzie to cc.
Emotion twój gin jest od początku zakręcony jak tampon w pi..... Moja zawwsze sama wpisuje mi w karte ciązy date kolejnej wizyty, a jak coś sie dzieje to częsciej lub szpital i jej dyżur, A tak co 2 tyg chodze.I konsultacje telefoniczne non stop.

Margo dzięki za odpowiedź, włąsnie się doczytałam, że gbs robi się między 35-37tc, ale jak niby podejrzewała poró przedwczesny???jak to napisała kaira może ona też jest zakręcona jak tampon:))))dobry tekst:))
Ja wizytuję razem z emotion to jest 22.05-ale tak mi się teraz ciągnie od wizyty do wizyty, że wolałabym chodzić częściej pomimo tego, że chodze prywatnie.

no wiem .. zawsze ja sama sie musialam go pytac kiedy wizyta ... a najlepsze jest to ze jest jednym z najbardziej polecanych gin ... nie chce wiedziec jak zachowuja sie inni :]
mam ' juz' do niego kom w razie czego.
Ale jak wy piszecie czy dzwonicie to p[o nazwisku was kojarza? Czy musicie opisac ktora to? Czy jak? [w razie co pytam][

sarenka to ja z wami wizytuje, jezeli dotrwam do tej daty :-)
a gbs juz mi pobral w czwartek na wszelki wypadek

Ja powiem nazwsko i kojarzy, jak zminia wizytę to dzwoni do mnie bezpośrednio, ale to już drugą ciążę mi prowadzi, także dobrze się znamy:)
Dagos dotrwamy do 22 i do końca 37 tyg.

Emotion ona juz po glosie poznaje zaczynam sie prsedstawiac i juz wie i nazwami lekow wali.
Gbs jak nie zdarzy sie zrobic to odrazu na ip pobieraja w szpitalu

reklama
Do góry