reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Emotion u nas w 34 tc wedlug pomiarow bylo 3086 g.
u mnie na 34 tydz dokladnie bylo 2950 [niektorzy licza do przodu i mowia ze to juz 35]
Lekarz powiedzial 'robic cos zeby rodzic' bo znowu bedzie 4,500 kg i bedzie problem :D

Emotion badania mi robiła dokładnie 2 maja. No ona tez powiedziała że jest duże :D.
Ale mojej znajomej tez mówili że będzie miała bardzo duże dziecko a suma sumarum urodziła 2600. A lekarze mówili że ponad 4 kilo mała będzie miała.
Narazie się łudzę że to pomyłka z tą wagą :D bo nie wiem co to będzie do 1 czerwca :)
a to tyle ze 'pozniejszy tydz' to moje ma jeszcze szanse dobic duzo. w ten czwartek bede miala 36 tydz - a cora na ten czas mialam 3300 i mam nadzieje ze syn bedzie mniejszy.. choc watpie :D

Moja kol co chodzila ze mna w ciazy rowno urodzila chlopca 44 cm i 2,500 kg, wiec jak moja sie urodzila 2 miechy pozniej [ona wczesniej urodzila ze wzgedu na stan przedrzucawkowy a ja pozniej - prowokacja] i moja sie urodzila ok 60 cm i 4,200 to moja byla taka sama jak jej syn [juz wtedy 2 miesiace] I wszyscy sie smiali ze sobie urodzilam juz 3 miesioeczne dziecko :D

reklama
Ja tez jestem ciekawa ile moja laseczka bedzie wazyla ale pewnie ok 3600 ja nie rodze duzych dzieci :)
Bobofrutek juz za chwile :)

Kciuki za wizyty:)

Emotion, ponoć kolejne dzieci są cit większe :) Tak wiec szykuj sie na 4300 jak nic :D

ja po wizycie, pobrała mi wymazy, większość wyników już mialam tylko przeciwciał jeszcze nie było, ale na szczescie wszystko ok. GBS wiem że będzie dodatni bo już mi w szpitalu robili.,
Rozwarcie dzisiaj już 1,5 cm ale ponoć z dobrych wiadomości główka nie napiera narazie.
Nadal mam leżeć, raz w tygodniu KTG i luteine mam brać do 20.05, potem kolejna wizyta, a w międzyczasie w przyszły wtorek eszcze idę na kolejne szczegółowe USG.

No moja jest mniejsza niz starsza i wage podobnie sZacują max 2600.
Aparatko dokulasz sie zobaczysz

Emotion a czemu cukrzyce wpisala masz zle badania cukru krzywa ci w normie wyszła

reklama
Emotion, ponoć kolejne dzieci są cit większe :) Tak wiec szykuj sie na 4300 jak nic :D
a moze sie zlituja i wezma pod uwage termin z USG ostatnich ? Zawsze to 300-400 g mniej :D

Gratuluje wizytki :)

Emotion a czemu cukrzyce wpisala masz zle badania cukru krzywa ci w normie wyszła
Wpisala mi ogolnie o tarczycy jakie leki biore itp - i zebym miala kartlke przy sobie w karcie ciazy i wpisala cukrzyce - i sie jej pytam ze robilam badania krzywa cukrzycowa - 2 razy - ale lekarz stwierdzil ze jest wszystko okej.
A ona do mnie - ze dla niego moze okej - ale badania krzywej byly robione juz w trakcie diety cukrzycowej ktora trwala kilkanascie tygodni i sa po prostu nie miarodajne - a ona jako moj diabetolog juz na poczatku stwierdzila cukrzyce i zeby sie tamten z tym zapoznal i nie negowal.

Do góry