reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Bluecat ale klocuszek :) super ze wszystko ok z mala

Margo a po nocy schodzi opuchlizna? Ja sie nie znam ale slyszalam ze powinna po nocy zejsc

reklama
Dokładnie tak Minisia, po nocy opuchlizna powinna zejść. Jeśli się tak nie dzieje to może to oznaczać problemy z nerkami.
U mnie na szczęście jest wszystko w porządku przynajmniej tak wskazują wyniki wczorajszych badań

Margo to dobrze, że wykluczyli zatrucie ciążowe. Mi położna też mówiła, że na opuchliznę dobra herbatka z pokrzywy, ale ja na szczęście nie mam z tym problemu. Dużo wody też pij.

zazwyczaj główka dziecka jest większa nawet o dwa tygodnie więc nie czytajcie bzdur i sie nie stresujcie bo gdyby było coś nie tak to lekarz na pewno by powiedział ;-)

neko nie mogą Cie wysłać do szpitala z urologiem? nie wiem dziwne to dla mnie, mam kilka znajomych które miały różne problemy zdrowotne w ciąży i jeśli nie było odpowiedniej pomocy dla nich u nas w szpitalu to były kierowane do odpowiedniego szpitala

W zasadzie to nie wiem czemu mnie nie odesłali do szpitala tylko poradni... Właśnie jadę do lekarza, jak sie coś dowiem będę pisać ;)

Neko, powodzenia u lekarza :-)

Minisia, no troszkę waży :happy: Ale lekarz nie mówił, że jest za ciężka :-p

Halina, no to mnie troszkę uspokoiłaś co do wielkości główki :tak:;-)

Aparatko a co masz jeszcze oprócz luteiny? ja mam lutke 50mg 3x2 i magnezin 500mg też 3x2. Mała nie daje za wygraną, rozpycha się na dole, że aż czasami podskoczę. A ja myślałam, że ona po pęcherzu mnie smyra a tu się okazało, że główką uderza o szyjkę i dlatego tak się skróciła. Ale czytałam też, że 25mm na 34tydz. to jeszcze nie taka tragedia więc jestem dobrej myśli :tak:

Neko a może masz kamicę lub piasek w nerkach?mój mąż się z tym męczy dwa lata ale już wysiusiał 3kamyki... jak lekarz pozwoli to kup sobie FITOLIZYNĘ albo w paście do picia albo w tabletkach. mężowi naprawdę pomogło.

reklama
Ja już po wizycie. Lewa nerka jest absolutnie normalna, prawa ma nieduży zastój który niewymaga leczenia. Muszę co tydzień badacz mocz i co dwa tyg kontrolować nerkę na usg. Do tego dużo pic, wcinać nadal żurawinę i do końca ciąży wcinać furaginum bez przerwy. A i jeszcze absolutnie nie wolno mi choćby 5minut leżeć na prawym boku ;)

Do góry