reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
No jak widzę jakie duże dzieci się rodzą to w miarę ,masz rację :) kochana wyobraź sobie moją minę, jak lekarka dzień przed porodem robiła mi usg w szpitalu i mówi , że dziecko ma ponad 4 kg..... a ja byłam szykowana do naturalnego porodu...całą noc nie mogłam spać:-D skończyło się na cc...

wyobraz sobie co ja poczulam 2 tyg pred terminem czy tydzien jak zobaczylam na monitorze ze glowka odpowiada 46 tyg ciazy... :D
Moja miala 4,200 po urodzeniu, i wiedzialam z bedzie duza - bo mi gin polska wczesniej powiedziala, ciekawe jakie bedzie teraz ?

mi cisnienie lekarz mierzy zawsze po dluzszej rozmowie, samolocie a przed usg ... taki ma plan wyznaczony i awsze sie tego trzyma ja o dziwo w tej ciazy mam super niskie jak na moje mozliwosci (w poprzedniej mialam spore nadcisnienie)

Skodzia Ty mnie nie zrozumiałaś:) Mierzenie ciśnienia ma swoje zasady typu: odpowiednia pozycja, odpowiedni czas po wysiłku, nawet nie można mówić podczas mierzenia. Mi chodziło o to, że nie można cały czas leżeć po to by ciśnienie było ok:) Dopóki można żyć normalnie, a leki regulują ciśnienie to jest dobrze. Lekarz na pewno sprawdził Rurce ciśnienie kilkukrotnie, po dłuższym siedzeniu też. Na podstawie jednego pomiaru decyzji nie wydał:) Ja też na ostatniej wizycie miałam ciśnienie 138/85 i jest ok, bo lekarz też na pewne rzeczy bierze poprawkę, W poprzedniej ciąży miałam ciśnienia rzędu 155/100 na wizytach przy kilkukrotnym mierzeniu i dlatego też miałam stwierdzone nadciśnienie.

Jestem po wizycie. Serdelek ma 1800 g i wszystko z nim ok. Natomiast ja miałam znowu wysokie ciśnienie i dostałam skierowanie do szpitala, którego nie wzięłam. Dostałam tabletki na zbicie ciśnienia, codziennie mam mierzyć i wizyta za 2 tyg.

A jakie miałaś te ciśnienie? Ja na każdej wizycie mam podwyższone, wczoraj miałam 135/75 i to było niskie jak na wizytę. A w domu normalne, więc w moim wypadku to jest syndrom białego fartucha :-p

wyobraz sobie co ja poczulam 2 tyg pred terminem czy tydzien jak zobaczylam na monitorze ze glowka odpowiada 46 tyg ciazy... :D
Moja miala 4,200 po urodzeniu, i wiedzialam z bedzie duza - bo mi gin polska wczesniej powiedziala, ciekawe jakie bedzie teraz ?
teraz to padłam:-D to ładnie Cię córka z tą główką przeraziła :D

Rurka a jaki masz ciśnieniomierz w domu? Może ta róznica to też kwestia ciśnieniomierza... A leki już wzięłaś czy na razie odpuszczasz?

Syndrom bialego fatucha. Zawsze przed wizyta twardy brzuch i cisnienie duze ale to w piewszej ciazy teraz mniej sie boje :)

reklama
Do góry