reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
No jak widzę jakie duże dzieci się rodzą to w miarę ,masz rację kochana wyobraź sobie moją minę, jak lekarka dzień przed porodem robiła mi usg w szpitalu i mówi , że dziecko ma ponad 4 kg..... a ja byłam szykowana do naturalnego porodu...całą noc nie mogłam spać skończyło się na cc...
wyobraz sobie co ja poczulam 2 tyg pred terminem czy tydzien jak zobaczylam na monitorze ze glowka odpowiada 46 tyg ciazy...
Moja miala 4,200 po urodzeniu, i wiedzialam z bedzie duza - bo mi gin polska wczesniej powiedziala, ciekawe jakie bedzie teraz ?
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
mi cisnienie lekarz mierzy zawsze po dluzszej rozmowie, samolocie a przed usg ... taki ma plan wyznaczony i awsze sie tego trzyma ja o dziwo w tej ciazy mam super niskie jak na moje mozliwosci (w poprzedniej mialam spore nadcisnienie)
paulinka88
Mama Mikołajka i Marcelka
Skodzia Ty mnie nie zrozumiałaś Mierzenie ciśnienia ma swoje zasady typu: odpowiednia pozycja, odpowiedni czas po wysiłku, nawet nie można mówić podczas mierzenia. Mi chodziło o to, że nie można cały czas leżeć po to by ciśnienie było ok Dopóki można żyć normalnie, a leki regulują ciśnienie to jest dobrze. Lekarz na pewno sprawdził Rurce ciśnienie kilkukrotnie, po dłuższym siedzeniu też. Na podstawie jednego pomiaru decyzji nie wydał Ja też na ostatniej wizycie miałam ciśnienie 138/85 i jest ok, bo lekarz też na pewne rzeczy bierze poprawkę, W poprzedniej ciąży miałam ciśnienia rzędu 155/100 na wizytach przy kilkukrotnym mierzeniu i dlatego też miałam stwierdzone nadciśnienie.
kolorlove
Fanka BB :)
Jestem po wizycie. Serdelek ma 1800 g i wszystko z nim ok. Natomiast ja miałam znowu wysokie ciśnienie i dostałam skierowanie do szpitala, którego nie wzięłam. Dostałam tabletki na zbicie ciśnienia, codziennie mam mierzyć i wizyta za 2 tyg.
A jakie miałaś te ciśnienie? Ja na każdej wizycie mam podwyższone, wczoraj miałam 135/75 i to było niskie jak na wizytę. A w domu normalne, więc w moim wypadku to jest syndrom białego fartucha
Van
Fanka BB :)
teraz to padłam to ładnie Cię córka z tą główką przeraziławyobraz sobie co ja poczulam 2 tyg pred terminem czy tydzien jak zobaczylam na monitorze ze glowka odpowiada 46 tyg ciazy...
Moja miala 4,200 po urodzeniu, i wiedzialam z bedzie duza - bo mi gin polska wczesniej powiedziala, ciekawe jakie bedzie teraz ?
rruurrkkaa
Mama Misiatków
Karolove najpierw 170/90 pozniej 160/90. Po wizycie w domu odpoczelam i mialam 120/70 :|
paulinka88
Rurka a jaki masz ciśnieniomierz w domu? Może ta róznica to też kwestia ciśnieniomierza... A leki już wzięłaś czy na razie odpuszczasz?
reklama
paulinka88
A ja mam odwrotnie- jak widzę fartuch to zdrowieję z miejsca