reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

ja juz wrocilam i jestem o niebo spokojniejsza (jak zwykle w takiej sytuacji) ktg zrobione akcji skurczowej nie ma szyjka 5cmzamknieta i tward (czego sie spodziewalam) mala wazy 1555g i wg pomiarow 30t 1d czyli fajnie teraz o tym co mnie najbardziej martwilo - skad te skurcze i twardy brzuch ?? ano stad ze mala lezy glowa w mojej przeponie a pupa w watrobie i to wlasnie tu jest klopot ... dostaje kolki watrobowej bo nie ma odplywu zolci z woreczka i to powoduje skurcze gornej czesci brzucha ... rada na to jest tylko taka ze trzeba lezec i przesunac ja

reklama
mea ufff dobrze ze skurczy nie ma i szyjka pozamykana. a malutka oby szybko zmienila pozycje a Ty lez i odpoczywaj w miare mozliwosci jak najwiecej

Ooo tez masz cukrzyce ciazowa??? Ja co prawda nie musze sie kluc, ale stosowac diete do konca ciazy bez cukrow prostych.

Nie martw sie, znajoma z reala spadla po takiej diecie ponizej wagi sprzed ciazy i synek urodzil sie o normalnej wadze, silny i zdrowy ;-)

Ja niestety muszę brać insulinę.Na poczatku brałam tylko na noc teraz już 3 razy dziennie.

No jak widzę jakie duże dzieci się rodzą to w miarę ,masz rację :) kochana wyobraź sobie moją minę, jak lekarka dzień przed porodem robiła mi usg w szpitalu i mówi , że dziecko ma ponad 4 kg..... a ja byłam szykowana do naturalnego porodu...całą noc nie mogłam spać:-D skończyło się na cc...

Jestem po wizycie. Serdelek ma 1800 g i wszystko z nim ok. Natomiast ja miałam znowu wysokie ciśnienie i dostałam skierowanie do szpitala, którego nie wzięłam. Dostałam tabletki na zbicie ciśnienia, codziennie mam mierzyć i wizyta za 2 tyg.

Rurcia i dobrze zrobilas ;-) w szpitalu to jeszcze bardziej mozna sie pochorowac. Mama bedzie Cie na pewno z tym kontrolowac :-* a jakie to cisnienie masz??? Zreszta na wizycie cisnienie takie "wiarygodne" jest ze hej! Trzeba to sprawdzac co kilka godzin chocby w stanie spoczynku, bo wiadomo ze jak sie chodzi, cos robi to i cisnienie rosnie. A dochodza do tego opuchlizny???

Misio o kurcze, ale to bezpieczne dla dziecka, a to najwazniejsze :-* po porodzie to bedzie tylko zlym snem :-* badz dzielna :-*

Mea kamien z serca :-*

Ostatnia edycja:
reklama
Skodzia ciśnienie powinno być w normie nawet jak chodzisz czy coś tam innego robisz. Nie może skakać po wysiłku, bo poród jest przecież mega wysiłkiem i wtedy to się dopiero cuda mogą dziać.

Do góry