reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

ja juz wrocilam i jestem o niebo spokojniejsza (jak zwykle w takiej sytuacji) ktg zrobione akcji skurczowej nie ma szyjka 5cmzamknieta i tward (czego sie spodziewalam) mala wazy 1555g i wg pomiarow 30t 1d czyli fajnie teraz o tym co mnie najbardziej martwilo - skad te skurcze i twardy brzuch ?? ano stad ze mala lezy glowa w mojej przeponie a pupa w watrobie i to wlasnie tu jest klopot ... dostaje kolki watrobowej bo nie ma odplywu zolci z woreczka i to powoduje skurcze gornej czesci brzucha ... rada na to jest tylko taka ze trzeba lezec i przesunac ja

reklama
mea ufff dobrze ze skurczy nie ma i szyjka pozamykana. a malutka oby szybko zmienila pozycje a Ty lez i odpoczywaj w miare mozliwosci jak najwiecej

Ooo tez masz cukrzyce ciazowa??? Ja co prawda nie musze sie kluc, ale stosowac diete do konca ciazy bez cukrow prostych.

Nie martw sie, znajoma z reala spadla po takiej diecie ponizej wagi sprzed ciazy i synek urodzil sie o normalnej wadze, silny i zdrowy ;-)

Ja niestety muszę brać insulinę.Na poczatku brałam tylko na noc teraz już 3 razy dziennie.

No jak widzę jakie duże dzieci się rodzą to w miarę ,masz rację :) kochana wyobraź sobie moją minę, jak lekarka dzień przed porodem robiła mi usg w szpitalu i mówi , że dziecko ma ponad 4 kg..... a ja byłam szykowana do naturalnego porodu...całą noc nie mogłam spać:-D skończyło się na cc...

Jestem po wizycie. Serdelek ma 1800 g i wszystko z nim ok. Natomiast ja miałam znowu wysokie ciśnienie i dostałam skierowanie do szpitala, którego nie wzięłam. Dostałam tabletki na zbicie ciśnienia, codziennie mam mierzyć i wizyta za 2 tyg.

Rurcia i dobrze zrobilas ;-) w szpitalu to jeszcze bardziej mozna sie pochorowac. Mama bedzie Cie na pewno z tym kontrolowac :-* a jakie to cisnienie masz??? Zreszta na wizycie cisnienie takie "wiarygodne" jest ze hej! Trzeba to sprawdzac co kilka godzin chocby w stanie spoczynku, bo wiadomo ze jak sie chodzi, cos robi to i cisnienie rosnie. A dochodza do tego opuchlizny???

Misio o kurcze, ale to bezpieczne dla dziecka, a to najwazniejsze :-* po porodzie to bedzie tylko zlym snem :-* badz dzielna :-*

Mea kamien z serca :-*

Ostatnia edycja:
reklama
Skodzia ciśnienie powinno być w normie nawet jak chodzisz czy coś tam innego robisz. Nie może skakać po wysiłku, bo poród jest przecież mega wysiłkiem i wtedy to się dopiero cuda mogą dziać.

Do góry