reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

aż się popłakałam ze śmiechu:-)
mam taką nierozgarniętą koleżankę,dwa lata temu była w ciąży no i dostała infekcję pochwy,lekarz zapisał jej nystatynę(duże tabletki ale pewnie wiecie o co chodzi),i ona do mnie,że te tabletki są takie duże że musi je kroić na cztery części bo ich przełknąć nie może i takie niedobre są,no myślałam że padne jak to usłyszałam.Na tabletkach jak byk napisane żeby je brać dopochwowo hihi

reklama
Samba, tez na początku ciąży z chłopcami miałam nynastyne... hahahahahahhaha i właśnie sobie wyobrażam jak Twoja koleżanka ją je.... aż mi się niedobrze zrobiło... bleeeeeeeeee

Hej dziewczyny!

miałam i ja wczoraj wizytę...
Ciąża wychodzi na tydzień młodszą niż z terminu ostatniej miesiączki, co by się zgadzało, bo owulację miałam 20dc.
Więc dzisiaj mamy 6tydz...
Wczoraj widziałam zarodek i nawet serduszko, więc byłam w szoku:)
Ale.. i niestety coś jest nie tak - pęcherzyk ma nieregularny kształt, więc mam luteinę DOPOCHWOWĄ I czekamy.. oby wszystko było dobrze.

i tu zdjęcie mojego dzieciątka w jego nieregularnym pęcherzyku
IMAG1416.jpg

Spokój fizyczny, emocjonalny i sexualny.
Ale leżeć 24h nie muszę, więc jest plus;)
Buziaki

Załączniki

• IMAG1416.jpg
    IMAG1416.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 106
Pietrucha gratuluje :) co do pęcherzyka to jak oglądam na google zdjęcia z USG to często takie się zdarzają. Raczej rzadko są takie okrąglutkie. Tak więc luteina powinna wzmocnić ciążę i wszystko będzie ok:) trzymam kciuki.
Ja mam z kolei "problem" z małym pęcherzykiem. Moja dzidzia wypełnia prawie cały i mam stresa, że jej tam ciasno. Lekarz nie widzi nic niepokojącego, ale ja jak zwykle spokoju nie mam. Zresztą jakoś tak jest pęcherzyk umiejscowiony, że trzeba mocno grzebać i kręcić głowicą żeby go zobaczyć. Wklejam zdjęcie choć trochę nie wyraźne 20131021_151320.jpg

Załączniki

• 20131021_151320.jpg
    20131021_151320.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
Pietrucha gratuluje udanej wizyty i pieknego widoku:-) na pewno wszystko będzie dobrze!
Luteina pod język jest wstretna, brał am przy poprzedniej ciąży bo plamilam, wiec dopochwowo nie bardzo mi pasowała, a teraz jestem wdzięczna mojej lekarce że dostalam ta dowCipna.
Anna skoro lekarz mówi ze jest w porządku to na pewno tak jest! Głową do gory!;-)

PIetrucha Gratuluję wizyty!!! Piękna dzidzia!!! Odpoczywaj, nie stresuj się (łatwo mówić, wiem) i bądź dobrej myśli:tak:

Aniu Twój maluszek również piękny!!! Zaufaj doktorkowi :tak:i też bądź dobrej myśli!!!!

reklama
Do góry