reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Hej ja po wizycie wszystko ok krwiaka nie widziala wiec moze to krwawienie wczoraj to po prostu sie oczyscil bo dzis zdecydowanie lepiej. Zwiekszyla mi duphaston do 3x2 i w poniedzialek kontrola znow. Zestresowalam sie bo jaak wesam to mowi musimy sprawdzic czy ciaza zywa bo roznie w takich sytuacjach bywa... No ale na szczescie ok. Powiedziala ze raczej do 5 listopada mam sie nie nastawiac na powrot do pracy

Aniu gratuluje a na drugie tez przyjdzie pora:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :happy: Ja mam do Was Kochane pytani. Jak byłam w piątek na wizycie to na USG był maluszek o wielkości 6,3 mm i USG wskazywało na tydzień później niż ja sopizaska iczyłam czy tak może być? I czy dzieciaczek ma dobre rozmiary?
Wachania moga byc plus minus dwa tygodnie, zalezy jak lekarz 'kurso' postawi,
Ja pamietam jak bylam jz w 40 tyg i jedna lek. 'Indyk' sprawdzala wymiary i pomylil sie chyba /sa jakies fl, crl itp pozniej czter chyba/ i wyszlo ze dziecko ma glowe wielkosci 'poza skala' a brzuch jak w 46 ! Tyg! -wyzej skala sie konczyla:-)
u mnie 6t5d mial zarodek 46mm
na nastepna wizyte ide dopiero 8 listopada a juz dostaje swira bo sie martwie czy wszystko jest ok ...
ja na 7 tydz mialam 0,59mm
Wszystko napewno ok

Anna przykro mi, ale jednoczesnie gratuluje

Josie to kosmowka juz sie przyklila? Dobrze ze dobrze jest :-)

anna przykro mi, że jeden pęcherzyk okazał się pusty; już pewnie wyobrażałaś sobie spacery z podwójnym wózkiem
ja jutro idę na wizytę, ale tylko po receptę; dzwoniłam dziś do kliniki z powodu plamień i gin kazał przyjechać da mi Duphaston

Emotion wlasnie powiedziala tylko ze nie widzi krwiaka ale ze nie powinnam juz krwawic po takiej dawce duphastonu wiec cos jest nie tak nadal... Dlatego mi zwiekszyla duphaston.

Ann- no trudno, ale musiało tak być. No ale Twoja uwaga i miłość skupi się na jednym skarbie.
Josie- no to juz po strachu, mam nadzieję, bardzo dobre wieści.

Emotion wlasnie powiedziala tylko ze nie widzi krwiaka ale ze nie powinnam juz krwawic po takiej dawce duphastonu wiec cos jest nie tak nadal... Dlatego mi zwiekszyla duphaston.
Lekarz wie co robi :-).
W moim wypadku powiedzial ze krwiak sie wytworzyl pod tym odklejeniem i dlatego pytam jak to wyglada u ciebie:-)
Ja od dzis juz nie biore duphastinu tylko luteine ... jak bede brala tyle co duohaston w poprzedniej ciazy to oszaleje - smak masakra.

reklama
Moja przyjaciółka jest pielęgniarka w szpitalu na oddziale wewnętrznym i mi mówiła kiedyś o tym, ze wbrew pozorom dość często pacjenci łykają medykamenty, których nie powinni łykać.

Do góry