reklama
Irka ja nie wiem jak kiedys ludzie mogli zyc w nieswiadomosci. A ty co bys chciala? Po zatym zeby bylo zdrowe rzecz jasna ja mam 4 wizyte i tez pewno na glukoze dostane brr jak ja slodkiego nie trawie ble
Monia mysle ze dzieki temu zdrowsi byli i nie swirowali, nie mieli swiadomosci i takiej wiedzy i nie udawali madrzejszych od lekarzy i w ogole ;-)
Hej
Gratuluję udanych wizyt, widzę, że dzieciaczki rosną.
Mia - faktycznie Twój synuś wydaje się byc spory, może błąd w wyliczeniach.
Ja po glukozie miałąm 57 przed spożyciem a póżniej też nie za wysoka, podobno z glukozą oki. Jednak jak przypomne sobie ten smak....ble
Gratuluję udanych wizyt, widzę, że dzieciaczki rosną.
Mia - faktycznie Twój synuś wydaje się byc spory, może błąd w wyliczeniach.
Ja po glukozie miałąm 57 przed spożyciem a póżniej też nie za wysoka, podobno z glukozą oki. Jednak jak przypomne sobie ten smak....ble
[QUtryOTE=minisia;10524906]Gratulujekudanuch wizyt co do glukozy ja mam przyjsc z tym: Zobacz załącznik 611835 wiec juz sie nie boje bo to w smaku jest ok[/QUOTE]
a co to jest wogole u nas tego nie ma ble nawet cytryny nie mozna mam nadzieje ze przezyje we wtorek
a co to jest wogole u nas tego nie ma ble nawet cytryny nie mozna mam nadzieje ze przezyje we wtorek
klaudynaaa
Fanka BB :)
gratuluję udanych wizyt mamuśki i powodzenia na następnych wizytach :*
też się obawiam glukozy, mam nadzieję, że cytrynkę będę mogła mieć ze sobą
też się obawiam glukozy, mam nadzieję, że cytrynkę będę mogła mieć ze sobą
Alex_WA
Ja mam usg na każdej wizycie (raz tylko nie miałam, bo był gabinet usg zamknięty) - ostatnio było tak, że doktór pytał się czemu mam taki słaby humor, na co mój M. do doktora, że dawno nie widziałam małego i że trzeba zrobić usg Pośmialiśmy się i było badanie - nie ma żadnych danych, które przemawiałyby za tym, że usg jest szkodliwe - raczej NFZ ogranicza je, bo to kosztuje (używanie aparatów, które i tak stoją w przychodniach...) - zresztą lekarze nie chcą się wysilać. Mój na szczęście jest taki, że czas, który spędza z pacjentką w gabinecie w 100 % poświęca na rozmowę, pomoc, wsparcie, zawsze odpowie, doradzi, pomoże. Niestety nie przyjmuje w ramach NFZ (chyba jedynie w szpitalu w Piasecznie) - toteż kosztuje mnie to troszkę... Na szczęście mam wizyty tylko co miesiąc (nie co 3 tyg. jak planowaliśmy, bo wyniki są ok) i za taką pełną wizytę z usg jestem w stanie płacić 150 zł.
Na TVN Style o 13.45 dziś, jak co tydzień program Kasi Bosackiej "O Matko!" o ciążach itp
Dziś o urodzie.
Swoją drogą mój suwak pokazuje około 500 g, a mój syn waży wg pomiarów 850...
Na TVN Style o 13.45 dziś, jak co tydzień program Kasi Bosackiej "O Matko!" o ciążach itp
Dziś o urodzie.
Swoją drogą mój suwak pokazuje około 500 g, a mój syn waży wg pomiarów 850...
Ostatnia edycja:
uwierzcie mi myslalam ze prywatnie mozna hehe bo kasa ale lekarz mnie nakrzyczal ze nie zrobi mi usg bo jego zdaniem jest szkodliwe i kasy nie wezmie :-) ale nie ten to inny i zrobilam bo sie martwilam teraz juz czekam do 32 tyg na usg
reklama
Alex_WA
Siva1987 - no może po prostu na takiego trafiłaś. Ja to w ogóle już miałam różne przeboje... począwszy od tego, że dostałam skierowanie na zabieg wyczyszczenia macicy i jajowodu, bo podejrzewali pozamaciczną i gdybym się nie uparła, nie odczekała 1,5 tygodnia, to by mi podali lek i tyle... bo już była rozmowa o przebiegu, a nie planowano żadnego usg dodatkowego - bo po co, raz zrobione przez jakiegoś konowała jest, to po co powtarzać. I jakbym nie udawała idiotki na wizycie w szpitalu to byłoby może po wszystkim,,,
Czasem mam dość lekarzy, naprawdę. Ostatnio ciocia mojego M. opowiadała o ortopedzie, który przeprowadził badanie stawu skokowego z odległości 3 m - kazał jej samej się dotykać i mówić co czuje Dobrze, że ginekolodzy tak jeszcze nie robią...
Czasem mam dość lekarzy, naprawdę. Ostatnio ciocia mojego M. opowiadała o ortopedzie, który przeprowadził badanie stawu skokowego z odległości 3 m - kazał jej samej się dotykać i mówić co czuje Dobrze, że ginekolodzy tak jeszcze nie robią...