reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
O kurczaki to widzę, że ja ze Skodzią przoduję w rankingu przyrostu masy ;-) ja bym tylko chciała zakończyć maksymalnie na +15 ale jeszcze sporo czasu i może być ciężko... tym bardziej, ze na koniec chyba najwięcej się tyje??? (tak słyszałam)

Dziewczyny czy przytyjecie kg czy 30 będziecie mieć rozstępy, mega celulit i żylaki odbytu ;-) Bedziecie matkami!! i to jest najpękniejsze jak Wam 2 czy 3 latek powie Kocham Cie mamusiu i bedziecie widziec tą bezinteresowną miłość. A kg zrzuci się albo i nie czego jestem przykładem, ale wali mnie to nie zamienie to za żadne skarby bo mam swoje cudy o które tak walczyłam.
Ja mam 3 kg

Hej, ja teraz ma 4 kg na plusie, ale w poprzedniej w 20 tc miałam już 12 kg +, i skończyło się słabiutko bo prawie 36 kg. teraz staram sie pilnowac żeby nie dopusisc do kulania sie na porodówke ;)

Byłam dzisiaj na drugim usg połówkowym z oceną serca i wszystko super, łuk aorty , zastawki ok, doppler ok, poza tym znowu pomierzył wszytsko co mozna i idelanie wszystkie wymiary. Teraz już naprawde jestem szczesliwa i spokojna.
Lekarz też sie cieszy ze mną, mówił, ze na 3 przypadki ostatnio z takim ryzykiem po prenatalnym tylko ja mam zdrowe dziecko. Tak wiec naprawde jestem szczęściarą.

aparatka to super wiesci ja tez przytyłam w pierwszej sporo ciazy teraz narazie 10 kg az ale ja to mam w genach po mamie :-Dale najwazniejsze jest malenstwo by było zdrowe a kilogramy jakos zrzucimy :tak:

Aparatka super :) ja w pierwszej ciazy w 18 tyg wazylam 54kg a teraz 56. I tak dopiero 4 kg do przodu. Mam nadzieje ze 20 kg znowu nie przytyje. Wlasnie kg sie zrzuci :) ja 11 mcy karmilam 'Niki i po poltora roku od porodu wazylam 45 kg .

Witam,
Gratuluje wszystkich wiesci kochane. Trzymam ekciuki za kolejne.
Ja wizytuje w czwartek.

Czy faktycznie jak dzidzia zle obrocona t moge slabo czuc ruchy? Ne czuje w sumie juz nic, przy corce to na okraglo cos sie dzialo :-/

Wagowo dalej na minusie, heh z cora juz mialam +11 w 20tyg/a + 15,5 w 23 tyg/ waga rosla bardzo skokowo.

Aha podobno najwiecej sie przybiera w 2 trymestrze

Witam,
Gratuluje wszystkich wiesci kochane. Trzymam ekciuki za kolejne.
Ja wizytuje w czwartek.

Czy faktycznie jak dzidzia zle obrocona t moge slabo czuc ruchy? Ne czuje w sumie juz nic, przy corce to na okraglo cos sie dzialo :-/

Wagowo dalej na minusie, heh z cora juz mialam +11 w 20tyg/a + 15,5 w 23 tyg/ waga rosla bardzo skokowo.

Aha podobno najwiecej sie przybiera w 2 trymestrze
Emotion ja mam dziecko obrócone dupskiem do świata, i nie czułąm wogóle ruchów przez ostanie 2 tyg. Lekarka udowodniła mi ze jest wsztsko ok, łożysko mam od tyłu wiec też moge przez to nie czuć,od 2 dni czuję delikatne odbijanie sie od pęcherza, wcześniej nie mialm takiego uczućie dla mnie to nowość.masz detektor to podsłuchaj Benka
Aparatka Cudne wieści!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry