reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Hej, ja teraz ma 4 kg na plusie, ale w poprzedniej w 20 tc miałam już 12 kg +, i skończyło się słabiutko bo prawie 36 kg. teraz staram sie pilnowac żeby nie dopusisc do kulania sie na porodówke ;)

Byłam dzisiaj na drugim usg połówkowym z oceną serca i wszystko super, łuk aorty , zastawki ok, doppler ok, poza tym znowu pomierzył wszytsko co mozna i idelanie wszystkie wymiary. Teraz już naprawde jestem szczesliwa i spokojna.
Lekarz też sie cieszy ze mną, mówił, ze na 3 przypadki ostatnio z takim ryzykiem po prenatalnym tylko ja mam zdrowe dziecko. Tak wiec naprawde jestem szczęściarą.

Gratuluje! Fantastyczne wieści :-)

Hej, ja teraz ma 4 kg na plusie, ale w poprzedniej w 20 tc miałam już 12 kg +, i skończyło się słabiutko bo prawie 36 kg. teraz staram sie pilnowac żeby nie dopusisc do kulania sie na porodówke ;)

Byłam dzisiaj na drugim usg połówkowym z oceną serca i wszystko super, łuk aorty , zastawki ok, doppler ok, poza tym znowu pomierzył wszytsko co mozna i idelanie wszystkie wymiary. Teraz już naprawde jestem szczesliwa i spokojna.
Lekarz też sie cieszy ze mną, mówił, ze na 3 przypadki ostatnio z takim ryzykiem po prenatalnym tylko ja mam zdrowe dziecko. Tak wiec naprawde jestem szczęściarą.

super gratulacje :-)

ja w poprzedniej ciąży przez pierwsze 3 miesiace schudłam 16 kg :tak:

teraz nie schudłam i mam 4 kg na plusie:-D

Aparatka cudne wieści. Az sie łezka w oku kręci!

Ja się ważyłam w środę, na tamtą chwilę było +2kg, Ja ogólnie do szczupłych nie należę, a ponoć jak się ma nadwagę i je w miare normalnie (czyt. nie pochlania wszystkiego co ma sie pod ręką :-)) to powinno się mało przytyć 6-9kg - na to po cichu liczę :-D choc ogólnie mam predyspozycje do tycia i bylam pewna że przytyje min. 20 kg a tu jak narazie nie jest tak źle :-)

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt:-)
A tak na temat ruchów dziecka, to kiedy zaczęłyście je czuć? Ja ostatnio chyba poczułam z dwa razy ale nie jestem pewna, czy to było właśnie to:-) Zastanawiam się czy mogła bym już je czuć w 18 tygodniu? Czekam na to bardzo:-)

Klaudyna ja już od dość dawna czuje ruchy ale mówią że przy drugim zawsze jest to szybciej

Przy pierwszym czułam jakoś koło 21 tc

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt:-)
A tak na temat ruchów dziecka, to kiedy zaczęłyście je czuć? Ja ostatnio chyba poczułam z dwa razy ale nie jestem pewna, czy to było właśnie to:-) Zastanawiam się czy mogła bym już je czuć w 18 tygodniu? Czekam na to bardzo:-)
Pierwszy raz poczulam w ukonczonym 17 tyg, a to moje pierwsze baby. Zaraz 22 tydzien czuje bulgoty, czasem ruchy, raz mi pocisnela bolesnego kopniaka, ale szalu nie ma. Niedlugo sie rozkreci pewnie no i bedzie miec mniej miejsca wiec bedzie bardziej odczuwalna.

Do góry