reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Ma ktoras ph w moczu wyzsze? Ja mam az 8
a poprawnie oddałaś mocz?
bo mi lekarz kazał tak, najpierw podmywamy się, aplikujemy tampon, później robimy troszkę siusiu, wstrzymujemy czekamy minutę dwie i siusiamy dalej ale już do pojemniczka. Ja pierwszy raz źle to wszystko zrobiłam bo od razu bach siku do pojemnika i wyszły cudawianki na wynikach i lekarz mówił, że to niemożliwe, powtórzyłam i wszystko grało.

Czesc dziewczyny.
Powizycie wszystko dobrze.
Dziecie ma 20 cm i wazy 240 gram.
Mea jak chcesz mozesz u mnie juz napisac,ze chlopiec.
Pozniej lub jutro wstawie fotki.
Jedno foto jest na ktorym dziecie ma rozlozone nozki i ewidentnie widac pisiorka:-p

Kasa chorych po nowym roku znowu powprowadzala zmiany i juz wiyzyty beda co 4 a nie co 3 tygodnie jak do tej pory.
Nastepny raz wizytuje 6 lutego.
gratuluje synka:tak:

Kaira leż grzecznie i wszystko wróci do normy, moja kumpela była podszywana, a później biegała jak dzika i donosiła bez problemu.
Aga no gratuluję, troche zazdroszczę,że wiecie co nosicie pod serduszkiem, u nas narazie wielka niewiadoma:(
Ja wczoraj obskoczyłam dwóch lekarzy, najpierw był gastrolog i co się dowiedziałam:
Amylaza to ewidentny stan zapalny czegoś w jamie brzusznej, ale czego nie wiadomo, raczej nie wskazuje na trzuskę, bo lipaza w normie.
Nie może wykonać żadnych niezbędnych badań, bo jetsem w ciąży, a najchętnie zrobił by mi gastroskopie.
Z tego co mógł wymacać, to trzustka nie jest powiększona, watroba w normie, mnie nic nie boli, więc urodzić dziecko i się stawić na diagnostykę, teraz zrobic jeszcze usg jamy brzusznej i obejrzeć bo może to kamien żółciowy, no i bardzo niepokoi sie stanem moich nerek, bo mam w moczu krew i to zawsze, zero dolegliwość, a ja mam tak od 10 lat, gdzue byłam kiedyś diagonozwana i stwierdzono, że taka moja natura, On zapszeczył- powiedział, ze nikt nie może sikać krwią bez powodu.
Pózniej u ginki, wpadłam już zmęczona. Dzidzia super, 18cm, tylko kiepsko było widać, bo zrobiłam siusiu więc słąbo było widać. Mówię jej o upławach, że mnie swędzi(choć już nie) i że mam wrazenie, że mam jakiś stan zapalny. Zajrzała i mówi nie iwdzę upławów, wszytsko oki i weź tu bądź mądry. albo ja głupieje, albo ginka nie chce sprawdzić. Ale w moczu mam erytrocyty św 10-15 i pasma śluzu nic więcej więc może to infekcja daje takie znaki, mogła to sprawdzic dla siętego spokoju. No wyprosłam zwolnienie i ...zapomniałam zapłacić za wizytę, przypomniałam sobie w domu a to 25km więc napisałam sms że zapłacę albo następnym razem albo mogęprzesłać na konto.

Sarenka gratuluje wizyty i ze dzidzia zdrowa;)

Co do uplawow i z tym moczem faktycznie dziwne. Ale ja sie nic a nic nie znam na tym nawet niewiem co mam polecic;)

Kaira leż grzecznie i wszystko wróci do normy, moja kumpela była podszywana, a później biegała jak dzika i donosiła bez problemu.
Aga no gratuluję, troche zazdroszczę,że wiecie co nosicie pod serduszkiem, u nas narazie wielka niewiadoma:(
Ja wczoraj obskoczyłam dwóch lekarzy, najpierw był gastrolog i co się dowiedziałam:
Amylaza to ewidentny stan zapalny czegoś w jamie brzusznej, ale czego nie wiadomo, raczej nie wskazuje na trzuskę, bo lipaza w normie.
Nie może wykonać żadnych niezbędnych badań, bo jetsem w ciąży, a najchętnie zrobił by mi gastroskopie.
Z tego co mógł wymacać, to trzustka nie jest powiększona, watroba w normie, mnie nic nie boli, więc urodzić dziecko i się stawić na diagnostykę, teraz zrobic jeszcze usg jamy brzusznej i obejrzeć bo może to kamien żółciowy, no i bardzo niepokoi sie stanem moich nerek, bo mam w moczu krew i to zawsze, zero dolegliwość, a ja mam tak od 10 lat, gdzue byłam kiedyś diagonozwana i stwierdzono, że taka moja natura, On zapszeczył- powiedział, ze nikt nie może sikać krwią bez powodu.
Pózniej u ginki, wpadłam już zmęczona. Dzidzia super, 18cm, tylko kiepsko było widać, bo zrobiłam siusiu więc słąbo było widać. Mówię jej o upławach, że mnie swędzi(choć już nie) i że mam wrazenie, że mam jakiś stan zapalny. Zajrzała i mówi nie iwdzę upławów, wszytsko oki i weź tu bądź mądry. albo ja głupieje, albo ginka nie chce sprawdzić. Ale w moczu mam erytrocyty św 10-15 i pasma śluzu nic więcej więc może to infekcja daje takie znaki, mogła to sprawdzic dla siętego spokoju. No wyprosłam zwolnienie i ...zapomniałam zapłacić za wizytę, przypomniałam sobie w domu a to 25km więc napisałam sms że zapłacę albo następnym razem albo mogęprzesłać na konto.

sarenka absolutnie nie możesz sikać krwią!! Wizyty gratuluję, cudownie, że dzieciątko pięknie rośnie.

reklama
Do góry