reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Gratuluje udanej wizyty.

Moja do bardzo udanych niestety nie należała ;-( pozno wrocilismy a ja nie spie juz od 5, bo myślę non stop.
Lekarz stwierdził niedomykalność zastawki trójdzielnej w serduszku i torbiel prawego splotu naczyniowego ;-( jestem załamana .... Może być tak ze zastawka się domknie samoczynnie, a torbiel się wchlonie- mam nadzieje ze tak bedzie ...ale jeśli nie...;-( bardzo się boję, za tydzień mam sie umowic na kolejna wizytę do tego p.doktora u którego robilismy badanie tylko ze do Centrum medycznego w Katowicach, bo on chce się temu bliżej przyjrzeć.
Z reszta narządów wszystko jest dobrze
Obwód główki 150,3 mm
Obwód brzuszka 134,8 mm
Długość kości udowej 27 mm
Kregoslupik w porządku
No i prawdopodobnie jest córeczka, bo lekarz mię widział tam nic na kształt siusiaka.
Przez te informacje byłam w takim szoku, ze zapomnialam poprosić o płytkę z nagraniem mojej Kruszynki :-(
Ale to nie ważne, najważniejsze zeby się wszystko dobrze skończyło....
Dzisiaj o 17:30 mam wizytę u swojej lekarki, zobaczymy co ona powie...
Gąska trzymam kciuki, żeby wszystko się pięknie ułożyło. Na badaniu genetycznym w 12-13 tygodniu nie widać jeszcze żadnych wad serduszka, tak więc nic nie można było wcześniej zobaczyć. Myśl pozytywnie i główka do góry niech córeczka spokojnie się rozwija. Zobaczysz wszystko się cofnie!

zdjecie od tekli !!!
tekla.jpg

Załączniki

• tekla.jpg
    tekla.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 48
No no :) juz porownuje hehe u twojego malego cos tam stoi pewno siusial . A u mojego nie widac siusiaczka . Zaraz zwatpie ze to chlop :d

Gąsko, nie stersuj się, myśl pozytywnie. Moja kuzynka i koleżanka miały takie same sytuacje. W 20tc dowiedziały się o torbieli na główce dziecka, obie się wchłonęły i obie urodziły bez problemów. Nawet rozmawiałam o tym ostatnio z kolezanką, mówiła mi że jej gin uspokajał ją mówiąc, że w trakcie 10 letiej praktyki nie zdarzył mu się przypadek, żeby torbiel się nie wchłonęła.
Trzymam za Was &&&.

reklama
Do góry