reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

melduję się i ja ;-)
na wizycie wszystko ok, wyniki w porządku, łożysko się podniosło i jest na swoim miejscu, jedynie przepisał mi czopa, bo na cytologii wyszedł jakiś grzybek
z dzieckiem również wszystko dobrze :tak:
i okazało się, że będę mieć synusia :-D
mea, możesz mi zmienić na liście ;-) imię prawdopodobnie Marcel, w sumie to był tez nasz typ przy pierwszym dziecku ;)
a nastepna wizyta 28.01 z usg połówkowym

Ostatnia edycja:
reklama
Iza gratuluje :)

Ja tez juz po. Wlasciwie nie mam wiele wiesci, dalej duphaston [odstawiamy przez kolejny tydzin - dwa]
Dziecko rozwija sie dobrze, termin dzis wyszedl na 4.06 [2 dnie wczesniej niz OM]
Heh i tyle, fotek ni ma, dziecko niewiem co robilo - bo z mezem bylam na USG i on ogladal, nie ja :D
Ominelo mnie badanie dowciapne :D:D HeH

Kolejna wizyta za 4 tyg - na polowkowe sie bede umawiac za 2 [u innego lekarza] to moze wtedy co poogladam wiecej :)

Dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt :tak:

Ja sobie dziś zafundowałam wizytę "extra" co prawda we wtorek idę do szpitala i podejrzałabym maluszka, ale przez ostatni tydzień miałam tyle stresów, że dziś już zaczęłam się stresować czy to wszystko nie zaszkodziło maluszkowi lub mojej szyjce. Więc dla uspokojenia poszłam na USG, ale nie byłam u swojego gin. prowadzącego tylko u innego lekarza u siebie w mieście. Najbardziej bałam się o szyjkę, ale jest dobrze - tzn nie skróciła się od ostatniej wizyty. Z maluchem wszystko dobrze. USG chyba z 10 min mi robił... ale płci nie poznaliśmy bo pępowina leżała między nóżkami :confused2::laugh2:
wymiary: CRL-91,1mm, BPD-28,8mm, FL-16,9mm, HC-112,2mm, serducho pięknie biło.
mam 4 fotki ale nie wyszły tak super jak na USG mojego lekarza. Słabo widać ale ważne, że jest :)

Robiąc to zdjęcie gin śmiał się, że facjata jak z hallowen:

20140102_201025.jpg

A tutaj od boku, ale słabo widać:

20140102_201115.jpg

Załączniki

• 20140102_201025.jpg
    20140102_201025.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 60
  • 20140102_201115.jpg
    20140102_201115.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 55
melduję się i ja ;-)
na wizycie wszystko ok, wyniki w porządku, łożysko się podniosło i jest na swoim miejscu, jedynie przepisał mi czopa, bo na cytologii wyszedł jakiś grzybek
z dzieckiem również wszystko dobrze :tak:
i okazało się, że będę mieć synusia :-D
mea, możesz mi zmienić na liście ;-) imię prawdopodobnie Marcel, w sumie to był tez nasz typ przy pierwszym dziecku ;)
a nastepna wizyta 28.01 z usg połówkowym

juz zmienilam i gratulacje syna!!

Iza gratuluje :)

Ja tez juz po. Wlasciwie nie mam wiele wiesci, dalej duphaston [odstawiamy przez kolejny tydzin - dwa]
Dziecko rozwija sie dobrze, termin dzis wyszedl na 4.06 [2 dnie wczesniej niz OM]
Heh i tyle, fotek ni ma, dziecko niewiem co robilo - bo z mezem bylam na USG i on ogladal, nie ja :D
Ominelo mnie badanie dowciapne :D:D HeH

Kolejna wizyta za 4 tyg - na polowkowe sie bede umawiac za 2 [u innego lekarza] to moze wtedy co poogladam wiecej :)

ty masz jeszcze usg przezpochwowe ?? ponoc po 12 tyg juz w zadnym wypadku nie mozna tak robic ze wzgledy na szyjke!!!

tekla przestan panikowac :D wszystko bedzie ok :D

dziękuję dziewczyny :-) jeszcze nie dowierzamy, że chłopak, byłam przekonana że dziewczynka będzie ;-)
tekla, dobrze, że się uspokoiłaś i wszystko dobrze jest :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Emotion izabela super ze wizyta ok:-)

Tekla nie denerwujemy sie:-) faktycznie widac roznice sprzetowa

Co do cisnienia to ja codziennie musze mierzyc i zapisywac. Na wizycie nie mam mierzone lekarz twierdzi ze moge sie stresowac wizyta itd i cisnienie moze mi skoczyc

Do góry