reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Dziewczyny napiszcie proszę jak u was wyglądają wizyty kontrolne, te comiesięczne. Mam spore zastrzeżenia co do jakości moich, ale nie mam porównania. U mnie lekarz tylko spisuje do karty ciąży wyniki badań i daje skierowanie na kolejne. Nawet mnie już teraz nie bada, nawet nie dotyka, żadnego usg oczywiście. O wszystko muszę się sama wypytywac i ciągnąć go za język żeby mi w ogóle coś powiedział. Ale może to norma?

Zawsze pomiar RR, wpisy do ksiązeczki pogadanka z położną, na wizycie rozmowa, badanie ręczne, badanie usg, i omówienie aktualnego stanu plus leczenia.Wczoraj np jeszcze o ciasteczkach i pierniczkach rozmawiałśmy.

reklama
ciastko tak jak dziewczyny piszą: zawsze ciśnienie, waga, fotel, badanie krwi i moczu. Ja na 1 wizycie miałam robioną jeszcze cytologię, którą się robi raz na 2,3 lata. Dostałam skierowanie na usg prenatalne (choć gin mi powiedziała, że nie muszę robić, ale warto), 2 wizyta podobna: waga, ciśnienie, fotel i badanie moczu bo krew podobno b. ładna więc tylko mocz :-) 3 wizyta 14.01 :-)

Dziewczyny napiszcie proszę jak u was wyglądają wizyty kontrolne, te comiesięczne. Mam spore zastrzeżenia co do jakości moich, ale nie mam porównania. U mnie lekarz tylko spisuje do karty ciąży wyniki badań i daje skierowanie na kolejne. Nawet mnie już teraz nie bada, nawet nie dotyka, żadnego usg oczywiście. O wszystko muszę się sama wypytywac i ciągnąć go za język żeby mi w ogóle coś powiedział. Ale może to norma?

Ja na fotelu raz bylam. Teraz jest dokladny wywiad i usg na kazdej wizycie.

Ja po badaniach z malenstwem wszystko dobrze:-) krwi nie mialam pobieranej bo usg bylo prawidlowe:-) ale ten szkrab skakal:-) lekarz nie mogl zmierzyc hehe tak fajnie nogami sie odpychalo:-)

szukaj kogos na zmiane ... jak podobnie jak dziewczyny - najpierw omowienie ostatniego miesiaca (co gdzie i jak sie dzialo) wyników z badan (mam co druga wizyte zlecana krew i co wizyte mocz) potem waga, cisnienei, fotel gin i usg ... czyli z tego co widze standard takie podejscie :)

Ciastko a gdzie chodzisz do lekarza? U mnie tak jak u Mea osi wywiad zawsze, waga ciśnienie, badanie ginekologiczne, badanie piersi, nawet mnie oslu****e moj doktorek. Niedługo USG - ale emocje... Ufff
Karolq gratulacjonen!!!! :-) ja juz za chwilkę

Ostatnia edycja:
Jestem jednak skazana na chlopca!!! :p zzdrowy i wszystko super bardzo sie ciesze:)

A i termin znow wyszedl na koniec maja a mowi ze cesarka planowana jest 2 tyg przed tak wiec jakos po weekendzie majowym bedzie :D pieknie!

reklama
Do góry