reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
kaira nicto - jakos przezyjesz bez seksu i szlenstwa :) (ja tam nie wiem czy bym przezyla ... ale Bog to chyba wie i dlatego jest jak jest ... ot odezwal sie duch nimfomnki :) )

bedzie dobrze ... musi byc :)

No i jestem, padam na ryjek.

Kaira, oszczędzaj sie jak najwięcej!

U nas na wizycie wszystko oki z maluszkiem, ma całe 62mm, NT 1.05, kości nosowe obecne, niestety maluch dupka się wypiął i ni chuchu nie dało się podejrzeć co kryje między nóżkami. Ja za to dostałam skierowanie do szpitala na 7 stycznia w celu założenia szwu. Lekarz powiedział, że szyjka na ta chwile wygląda dość dobrze, ale profilaktycznie założymy szew. Tym bardziej, że ona do długich nie należy. W tej chwili ma 25mm... Lekarz powiedział, że jak wszystko dobrze pójdzie to wyjdę 13 lub 14 stycznia - i tutaj trochę jaja wyszły bo 14 i 15 stycznia mam egzaminy w szkole (robiłam sobie logistyka) Więc może być tak, że nici z egzaminów i za rok będę musiała się ubiegać o dopuszczenie do egzaminu państwowego. Ale mam nadzieje że wsio pójdzie dobrze, wyjdę tego 14 rano i pójdę prosto na egzamin :-)

No i fotencje dla e-ciotek:

100_6949.jpg 100_6950.jpg 100_6951.jpg

Załączniki

• 100_6949.jpg
    100_6949.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 74
  • 100_6950.jpg
    100_6950.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 71
  • 100_6951.jpg
    100_6951.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 80
No i jestem, padam na ryjek.

Kaira, oszczędzaj sie jak najwięcej!

U nas na wizycie wszystko oki z maluszkiem, ma całe 62mm, NT 1.05, kości nosowe obecne, niestety maluch dupka się wypiął i ni chuchu nie dało się podejrzeć co kryje między nóżkami. Ja za to dostałam skierowanie do szpitala na 7 stycznia w celu założenia szwu. Lekarz powiedział, że szyjka na ta chwile wygląda dość dobrze, ale profilaktycznie założymy szew. Tym bardziej, że ona do długich nie należy. W tej chwili ma 25mm... Lekarz powiedział, że jak wszystko dobrze pójdzie to wyjdę 13 lub 14 stycznia - i tutaj trochę jaja wyszły bo 14 i 15 stycznia mam egzaminy w szkole (robiłam sobie logistyka) Więc może być tak, że nici z egzaminów i za rok będę musiała się ubiegać o dopuszczenie do egzaminu państwowego. Ale mam nadzieje że wsio pójdzie dobrze, wyjdę tego 14 rano i pójdę prosto na egzamin :-)

No i fotencje dla e-ciotek:

Zobacz załącznik 599632 Zobacz załącznik 599633 Zobacz załącznik 599634

piekne foty ... a egzamin ?? bedziesz miala w szpitalu spokoj to sie pouczysz ... powiedz mi szew sie zaklada w narkozie czy w miejscowym znieculeniu ?? bo jak narkoza to sie nie dziwie ze tak dlugo cie trzymaja ...

Mika, 5 cm - super. Chciałabym taka mieć :-) ale mam nadzieje ze moja da rade do tego 38 tc wytrzymać z tym szwem. Martwi mnie ta długość :-(

Mea, ostatnio zakładali mi szew 2 razy i dwa razy w znieczuleniu ogólnym. teraz chyba tez w ogólnym będzie. Ciapa, zapomniałam się wczoraj spytać lekarza. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to maluszkowi :(

Kaira, no trochę zejdzie, plan jest taki - 7 stycznia idę do szpitala ok 9 godz. Od razu pobierają mi wymazy i robią badania. W czwartek powinny być wyniki wymazów i jeżeli będą dobre to albo jeszcze w czwartek albo już w piątek zakładamy szew. Po szwie na trzeba będzie sprawdzić poziom CRP w sobotę, niedziele i pewnie w poniedziałek i jeżeli nie będzie sie podnosił to w poniedzialek po południu lub we wtorek rano powinnam wyjść. Tak więc proszę was dziewczyny o kciuki, żeby wszystko poszło wg planu.

Karolq, tak u nas w ZG będę, tylko jeszcze nie wiem na którym oddziale, dziekuję za propozycję! jakby chcieli otruć mnie szpitalnym jedzeniem to zadzwonię do Ciebie po ratunek :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry