reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Aaparatka serduchem i modlitwą jestem z Wami.
Mea bez paniki!!! Będzie dobrze!!! Kciuki zaciśnięte&&&&&
Benfica kciukasy zaciśnięte &&&&&&&&
Wercia zaciskam mocno &&&&&&&&
Błonka i za Ciebie również &&&&&&
Edytka i za Waszą trójeczkę też &&&&&&&

mam nadzieję, że żadnej nie pominełam, jeśli tak to sork:sorry2:i że nie wymieniłam ale kciuki i tak zaciskam za wszystkie:) Tylko się zastanawiam jak ja będę dzisiaj pracować z zaciśniętymi łapkami :-D

Kasia czy po zdiagnozowaniu skracania się szyjki na tak wczesnym etapie lekarz zaproponował Ci jakieś rozwiązanie? np. pessar lub szew? Mi lekarz jeszcze przed ciażą zapowiedział, że będzie mi szew zakładać ok 16-17tc po doświadczeniach z niewydolnością szyjki w pierwszej ciąży.

aparatka
ja caly czas trzymam kciuki za cud.. juz z jednym na forum sie spotkałam - mam nadzieję, ze Ty i Twoje maleństwo to będzie drugi cud forumowy!

KCIUKI ZACIŚNIĘTE ZA KAŻDĄ DZIŚ WIZYTUJĄCĄ!!!

Dziewczyny dziś mikołaj więc nie ma opcji, żeby coś poszło nie tak :tak:
Tekla moja szyjka jest jeszcze w normie - 37 mm więc jeszcze nic mi nie zakładali. Jeśli będzie gorzej to czeka mnie szew.
W poniedziałek mam kontrolę to zobaczymy czy się pogarsza czy stoi w miejscu.
A co u Ciebie się działo jeśli mogę wiedzieć?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia lekarz u ktorego prowadzilam ciaze nie zauwazyl skracania sie szyjki. W 20 tc mialam w nocy plamienie i pojechalam na IP. Okazalo sie ze jest juz rozwarcie. W szpitalu zalozyli mi 2 szwy. Wstrzymywali porod prawie 4 tygodnie ale przez uszkodzenie owodni przy rozwarciu i saczeniu sie wod dostalam infekcji i mocnych skurczy i zrobili mi cc :-(
Teraz chodze do innego lekarza. Dokladnie kontroluje mi szyjke i dla wzmocnienia bedzie zakladac szew.

Do góry