reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

reklama
A dzisiaj bylismy w poradni rehabilitacyjnej i wcale nie jest tak zle, mamy cwiczyc sobie nadal ;D bo cwiczonka nam pomagaja

A my dzisiaj po szczepieniu i badaniu u pediatry. Adaś wazy 8100g, mówiłam że jakoś ostatnio mało je. :( Dostał kropelki do oczka, mam nadzieję że pomogą (to jakiś antybiotyk), no ale poza tym rozwija się bardzo dobrze.

Byłyśmy u lekarza... i co do wątku:
karolinna pisze:
ja słyszałam ze u niemowlaków panuje system podawania wit D3 jak jest pochmurny dzień i nie świeci słonko i spytałam o to pediatrę a ona że do roku codziennie obowiazkowo jedna kropelka wit D3 ,i ze przecież Lena jak paro miesieczne dziecko nie będzie latało nago po plaży więc witaminka obowiązkowa ::)
nam lekarka powiedziała że w Cebion Multi jest wit D3 i jeśli się chodzi codziennie z dzieckiem na spacer i tak świeci słońce to nie trzeba podawać samej D3. No chyba że dzien pochmurny. Proponowała również zeby za każdym razem trochę odsłaniać daszek wózka co by dziecko smakowało słońca...

Poza tym Kasia cały czas na piersi (choć pd tygodnia wcina jabłko i simlac) waży 8kg ;D Duża dziewuszka a jaką "popisówkę" na szczepieniu dała ::) Kładę ją na wagę- płacz. Biorę na ręce- spokój, Kładę do mierzenia- płacz, biorę spowrotem- cisza ::) Została wię c juz w tym wieku okrzyknięta w przychodni "małą terrorystką" a po szczepieniu spojrzała na mnie takim wzrokiem typu: "jak mogłaś mi pozwolic to zrobić?" ::)

U mnie z D3 taka historia, że w lutym u Olka został stwierdzony obniżony poziom wapnia i dawka vigantolu zwiększona do 4 kropli. Pediatra powiedziała, że jak po 2 tygodniach przestanie się pocić to wrócić do 2 kropli, a jak nie, to podawać 4 przez następne 2 tyg. i po 4 zrobić ponowne badanie. Olek nie przestał się pocić, ale po 4 tygodniach podawania 4 kropli wynik był w normie. Pediatra stwierdziła, że w takim razie dalej musimy podawać 4 krople i nic więcej nie powiedziała. I tu mi pierwszy raz podpadła, bo ostatnio zapytałam o ten vigantol, czy dalej 4 krople, a ona jak zobaczyła kiedy były tamte wyniki to się oburzyła, że to już maj i trzeba skontrolować! (mogła powiedzieć, że będzie trzeba i kiedy, prawda?) no i wynik do przewidzenia - poziom wapnia wzmożony :) a jeszcze do tego zrobili mi w laboratorium nie to badanie i dwa poranki pod rząd musiałam łapać siku do woreczka ::) teraz podajemy 3 krople i za miesiąc kontrola.
Co do słońca czy dni pochmurnych nie mówiła o żadnych zależnościach, tylko tyle, że przed słońcem bardzo chronić, więc nie wiem jak z tym daszkiem, gdybym odsłaniała to chyba Olek by mi się momentalnie opalił, tak to słońce świeci... ::)

Byliśmy w poniedziałek mna USG bioderek.Wszystko OK i już to mamy z głowy bo nawet kolejna kontrola niepotrzebna.

Anulko a coś było nie tak? Bo myśmy pamiętam byli tylko 2 razy jak Adaś miał 2 tygodnie i później jak miał 2 miesiące. I wiecej nie musieliśmy przychodzić.

Ja byłam z Alą drugi raz kiedy miała pięć miesięcy, bo u nas takie kolejki do tego były!

reklama
ja tez byłam tylko dwa razy pierwszy raz jak Macio miał miesiac a drugi jak skonczył 6 miesiacy

Do góry