reklama
emih
Fanka BB :)
Byłyśmy u lekarza... i co do wątku:
Poza tym Kasia cały czas na piersi (choć pd tygodnia wcina jabłko i simlac) waży 8kg ;D Duża dziewuszka a jaką "popisówkę" na szczepieniu dała : Kładę ją na wagę- płacz. Biorę na ręce- spokój, Kładę do mierzenia- płacz, biorę spowrotem- cisza : Została wię c juz w tym wieku okrzyknięta w przychodni "małą terrorystką" a po szczepieniu spojrzała na mnie takim wzrokiem typu: "jak mogłaś mi pozwolic to zrobić?" :
nam lekarka powiedziała że w Cebion Multi jest wit D3 i jeśli się chodzi codziennie z dzieckiem na spacer i tak świeci słońce to nie trzeba podawać samej D3. No chyba że dzien pochmurny. Proponowała również zeby za każdym razem trochę odsłaniać daszek wózka co by dziecko smakowało słońca...karolinna pisze:ja słyszałam ze u niemowlaków panuje system podawania wit D3 jak jest pochmurny dzień i nie świeci słonko i spytałam o to pediatrę a ona że do roku codziennie obowiazkowo jedna kropelka wit D3 ,i ze przecież Lena jak paro miesieczne dziecko nie będzie latało nago po plaży więc witaminka obowiązkowa :
Poza tym Kasia cały czas na piersi (choć pd tygodnia wcina jabłko i simlac) waży 8kg ;D Duża dziewuszka a jaką "popisówkę" na szczepieniu dała : Kładę ją na wagę- płacz. Biorę na ręce- spokój, Kładę do mierzenia- płacz, biorę spowrotem- cisza : Została wię c juz w tym wieku okrzyknięta w przychodni "małą terrorystką" a po szczepieniu spojrzała na mnie takim wzrokiem typu: "jak mogłaś mi pozwolic to zrobić?" :
też tak było u mnie...jakie wyrzuty sumienia miałamEmih pisze:a po szczepieniu spojrzała na mnie takim wzrokiem typu: "jak mogłaś mi pozwolic to zrobić?" :
U mnie z D3 taka historia, że w lutym u Olka został stwierdzony obniżony poziom wapnia i dawka vigantolu zwiększona do 4 kropli. Pediatra powiedziała, że jak po 2 tygodniach przestanie się pocić to wrócić do 2 kropli, a jak nie, to podawać 4 przez następne 2 tyg. i po 4 zrobić ponowne badanie. Olek nie przestał się pocić, ale po 4 tygodniach podawania 4 kropli wynik był w normie. Pediatra stwierdziła, że w takim razie dalej musimy podawać 4 krople i nic więcej nie powiedziała. I tu mi pierwszy raz podpadła, bo ostatnio zapytałam o ten vigantol, czy dalej 4 krople, a ona jak zobaczyła kiedy były tamte wyniki to się oburzyła, że to już maj i trzeba skontrolować! (mogła powiedzieć, że będzie trzeba i kiedy, prawda?) no i wynik do przewidzenia - poziom wapnia wzmożony a jeszcze do tego zrobili mi w laboratorium nie to badanie i dwa poranki pod rząd musiałam łapać siku do woreczka : teraz podajemy 3 krople i za miesiąc kontrola.
Co do słońca czy dni pochmurnych nie mówiła o żadnych zależnościach, tylko tyle, że przed słońcem bardzo chronić, więc nie wiem jak z tym daszkiem, gdybym odsłaniała to chyba Olek by mi się momentalnie opalił, tak to słońce świeci... :
Co do słońca czy dni pochmurnych nie mówiła o żadnych zależnościach, tylko tyle, że przed słońcem bardzo chronić, więc nie wiem jak z tym daszkiem, gdybym odsłaniała to chyba Olek by mi się momentalnie opalił, tak to słońce świeci... :
reklama