reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

Poprzednim razem coś się tam lekarzowi nie widziało prawe bioderko i kazał przyjść za 3miesiące do kontroli więc poszłam i na nasze szczęście już jest OK.

reklama
Wczoraj byliśmy na kolejnym szczepieniu. 3 dawka skojazonego o ostatnia WZWB, dwa ukłucia ale Macio zniósł to baaaardzo dzielnie. Teraz spokój aż do 13 miwsiąca :laugh:.
Oczywiście przed szczepieniem wizyta kontrolna u pediatry. Macio (jak stwierdziła pani doktor) jest dużym chłopcem ;D waży 8300 i ma 67 cm :D

my dzisiaj na bioderkach i wszystko jest idealnie ... pediatra twierdziła ze wszystko gra ale ja i tak poszłam.. bo jednak usg to bardziej dokładne niż samo ogladanie fałdek..

Emi to u Was w przychodni mierzą? U nas pielęgniarka dopiero mierzy dzieci które umieją stać same

u nas nie mierza wzrostu tylko obwód głowy i klatki piersiowej. Dzisiaj bylismy na kontoli w poradni dla wczesniaczków i jest wszystko dobrze, sa postepy w rehabilitacji, Macio na golasa wazy 8100g

reklama
u mnie pielęgniarka waży, mierzy wzrost (od główki do pupki), obwód głowy, klatki piersiowej. To wszystko przy okazji wizyt szczepiennych a lekarz potem jeszcze bada, stuka puka, ogląda ciemiączko, odpowiada na masę moich pytań i kieruje do szczepienia. Jutro dowiem się ile młody przytył bo niestety czeka nas szczepienie WZWB. Na szczeście ostatanie na dłuższy czas, uff...

Do góry