reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

a my dopiero moze w lipcu zaczniemy szczepienia, bo narazie to tylko Macio jest zaszczepiony przeciw WZW

reklama
my wczoraj robiliśmy drugie podejście do szczepienia no i niestety nic z tego, bo Mały znowu złapał jakies przeziębienie, więc czekamy aż będzie całkowicie zdrowy; wg kalendarza szczepień Kubus powinien być zaszczepiony prawie miesiąc temu jednak lekarka mówiła, żeby się zbyt mocno nie przejmować, bo trzecia dawka szczepionki HiB może być trochę opóźniona i nic się nie stanie...trochę mi ulżyło uff... ::)

No w końcu, my już po szczepieniu na WZW i spokój przez parę miesięcy. A Marcinek był bardzo grzeczny, najbardziej interesowały go koraliki przy żaluzjach a zastrzyk sobie był i jakoś mało zareagowal. Poza tym dalej mamy brać wit D3 po 1 kropli oraz Cebion multi.

A my w zeszły czwartek byliśmy na szcze pieniu i zniósł je Mateuszek bardzo ładnie,do lekarza oczywiście się uśmiechał a po mierzeniu okazało śię że urósł 4cm więc liczymy sobie 70cm i ważymy 7170.Skierowanie na morfologie też dostaliśmy więc będzi pik w paluszek

No i Maciusia łapło pierwszepowazniejsze przeziebienie. Bylismy dzis u lekarza z tym kaszelkiem i okazało sie ze sa zniany na oskrzelach jeszcze nie wielkie ale zawsze, dostalismy antybiotyk i za tydzien mamy sie zgłosic do kontroli. Przez ta choraobe musiałam przełozyc wizyte u neurologa a nastepny termin dostałam na 28 lipca ::) oszalec mozna z tymi urlopami lekarzy, nie dosc ze lekarz przyjmuje raz w tyg to jeszcze go nie bedzie przrz miesiac

Maciusiu życzymy zdrówka!
Kunda my następną wizytę u neurologa mamy dopiero 4 sierpnia, no ale do Adasia p. doktor nie ma żadnych zastrzerzeń więc jest to tylko wizyta profilaktyczna.

U nas tez nie ma wielkich wskazan jest to wizyta kontrolna ale wydaje mi sie ze powinni miec w zapasie jakies terminy jesli dzidzia zachoruje i nie kazac jej niewiadomo ile

Jesteśmy po podwójnym szczepieniu- Hib i WZW B. Było trochę płaczu, w końcu kłuto w obie nóżki. A jeszcze przyplątał się dzisiaj Adasiowi katarek, szczerze powiedziawszy zaraził się ode mnie bo mnie męczy już kilka dni. Po powrocie z przychodni padł i śpi jak zabity. ;D

Wczoraj bylismy na kontroli w poradni rehabilitacyjnej i Macio robi postepy ale nadal mamy cwiczyc, ale co najwazniejsze mamy zgode na wakacje, martwiłam sie bo wtedy opuscimy zajecia ale nie mamy przeciwskazan :D

Bylismy tez wczoraj u logopedy i weziadełka w normie mamy tylko cwiczyc jezyczek i troche masowac buzie aby wzmocnic miesnie...ale jest dobrze

reklama
Do góry