reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

ewa26 miło,że zdecydowałaś się akurat na nasze forum
witamy serdecznie!!!zawsze fajnie gdy ktoś ma większe doświadczenie :)

reklama
Ewa 26 witam

Szkoda ze u mnie nie ma żadnych programów,bo z tego co się orientuje to jest dość przedatne.

My dzisiaj idziemy do poradni rehabilitacyjnej, mam nadzieję za uda mi sie dostac tam bez problemów bo autobusy kursuje jak kursuję :(

JA niestety mam duze doświadczenie z chorobami Olka, z różnymi wysypkami i kolorowymi kupkami.
Więc napewno przydam się :laugh:

witaj ewe :-* ma pytanie :) czemu akyrat listopadówki ? :)

dowiedziałm się wczoraj od pediatry że ciemieniszka występuje wtedy gdy dziecko ma skazę białkową ::) moja mała ma ciemieniuszkę i małą skazę białkową :p i trochę AZS za uszkiem :p oilatum pomaga ale powolutku...

Witaj Ewaa na pewno się przydasz

Masz rację Karolinna, mój Kamiolek ma skazę i miał raz silna ciemieniuchę , ale zwycięzyliśmy ją i od tej pory smaruję mu główkę parafiną i nic nie ma. ale za uszkiem i na klatce piersiowej ma szorską skórkew, a w zgięciach łokci i kolankach zaczerwienienie i lekką wysypkę. Lekarz powiedział że to typowe dla dzieci ze skazą i może po roku :( zniknie ale dał robioną maść i smaruję to . ta maścią czasem tez główkę posmaruję i ciemieniuchy nie ma :) :)

Ewa26 witamy u nas! Też mnie ciekawi czemu wybrałaś listopadówki?
Jesteśmy już po szczepieniu, Adaś mało płakał (w końcu weteran zastrzyków  ;)) za to teraz ciągle śpi, obudził się tylko na flachę. Wyniki krwi dalej dość słabe więc będziemy musieli podawać małemu zelazo w kropelkach i do tego wit.b6 oraz kwas foliowy w tabletkach. Zupełnie nie wiem jak mu tą tabletkę podać, żeby zjadł a nie wypluł od razu. Wiem, że muszę rozpuścić to w wodzie no ale zobaczymy. Mam mu to podawać od jutra. Następne szczepienie dopiero 22 marca (szczepionką skojarzoną DTPa+IPV+Hib) a przedtem kolejna morfologia. Za to waży już 6100g, a w klacie ma 40,5cm.  ;), główka 38,5cm.

madziunia ta szczpionka na pneumokoki nazywa sie 10PN-PD-DIT jest to nowa szczepionka i nie wiem czy jest dostępna w aptece.
Z tego co wiem to na rynku jest kilka szczepionek na pneumokoki najbardziej znana to Prevenar.
A tu znajdziesz więcej na temat pneumokoków http://www.pneumokoki.pl/

To był przypadek gdyz przeglądając wątki zobaczyłam temat "Wizyta u pediatry-raport" a dopiero potem dojrzałam że Wasze pociechy mają dopiero po 2 mieisące. ;D
A co do ciemieniuchy to prawie każde dziecko ją ma i Olek tez ją miał a skazy na 100 % nie ma.

aniam dzięki za stronkę - ale już wczesniej "wertowałam" ją na wszystkie strony...

a szczepionkę można kupić w aptece tylko, że specjalnie ją do apteki sprowadzają i trzeba poczekać od kilku godzin do jednego dnia...

reklama
Moja córcia też miała ciemieniuszkę i stosowaliśmy taką emulsję Lacoid crelo.2 razy smarowania i zmywania i ciemieniuszki ani śladu.A skaza białkowa-no właśnie-Karolinnka jak Ty poznajesz,ze skaza jest lekka,czy mała ma lekka wysypkę?
bo u mni własnie tak jest -Viki ma bardzo mała wysypkę,od kiedy po przerwie zaczełam jeść produkty mleczne

Do góry