reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyta u pediatry-raport

Karolina współczuje. Zazwyczaj jak coś sie niepokojącego dzieje to wieczorem albo w czasie wekendu :mad:
Mysmy dzisiaj mieli isc do poradni rehabilitacyjnej ale jak zadzwoniłam to okazało sie ze lekarka zachorowała i mamy wizytę przełozona na jutro. Dobrze ze pani w rejestracji dała mi numer bo tak pojechalibyśmy na darmo a pogoda nie za ciekawa.

reklama
A my już po drugim usg bioderek. Adaś jest wniebowzięty bo może się już turlać bez drugiej pieluchy- dupcia taka leciutka ;D. Jak on takie cuda wyczyniał z dwiema pieluchami to teraz go już samego ani na moment nie będzie można zostawić.

Kunda pisze:
. Zazwyczaj jak coś sie niepokojącego dzieje to wieczorem albo w czasie wekendu :mad:

identycznie było w czasie ciąży... :mad: albo jak święta albo weekendy to ja do szpitala :p

byłyśmy u innego pediatry ( nasza na urlopie) i podobno wszystko ok z ciemiączkiem,albo dopajać albo dokarmiać (czyli dokarmiać,bo karmię tylko piersią) (a może mam za sucho w domu,czas nawilżać bardziej mieszkanie ::) ) ,od tyg nic nie przybyła na wadze 5600(tym razem na golaska,nawet bez pieluszki),podobno o 700 gram za dużo :o ale mamy się nie przejmować ::) ;) a i ma lekką skazę białkową :p dobrze że lekką.Pani doktor stwierdziła że dzidzia zdrowiutka i zadbana i mama też zadbana i grzeczniutka ;D (nie wiem o co chodziło z tą grzeczniutką :D )

a i 9 lutego usg bioderek :)

karolinna pisze:
ja muszę powiedzieć że dzieci dają wiele radości ale tez nie mało trosk :p :(

wczoraj wieczorem (czemu takie rzeczy dzieją się wieczorami lub w nocy ??? ) małej zapadło się ciemiączko,Boże aż mi się nogi ugięły jak to zobaczyłam :( zadzwoniliśmy do szpitala i potem na pogotwie dowiedzieć się co mamy robić,no i opadnięte ciemiączko to oznaka odwodnienia,towarzyszą temu biegunki i wymioty ale nasza mała nie miała żadnych objawów :p a ta pediatra na pogotowiu że ona nie wie w takim razie co to może oznaczać i za jakieś pół godziny zaczęło wracać do swojej pozycji,za chwilę będę dzwonić do pediatry dowiedziec się co i jak :p miał ktoś podobną sytuację ?
KArolino mój Olek czasem tak ma od urodzenia. Mój pediatra kaze sie nie przejmować jeśli ciemiączko wraca do godziny na swoją pozycje. Ale porozmawiaj ze swoim na ten temat.

My do pediatry idziemy w pt.
Tylkonie wiem czy takiego starego konia jak mój Olek przyjmiecie do grona ;D Ale moge Wam czasem pomóc i słuzyć rada.
PZDR

karolinko mój mały też tak czasami ma tzn.z tym ciemiączkiem i mi też lekarka mówila, żeby się nie przejmować jesli po jakimś czasie wraca do normy :)

ewa26 witamy i pewnie, że przyjmiemy :) :) :)

ewa26 witamy ;D Zawsze więcej doświadczenia się "przyda" ;)

aniam u nas jest darmowy program "usg bioderek" na które nie mogę się wybrać ::) ale szczepień niestety nie, a słysząłam że na te pneumokoki warto ale są drogie...

reklama
aniam my też byliśmy zakwalifikowani do takiego programu, tylko, że ja tak dlugo się zastanawiałam (miałam obawy czy ta szczepionka jest bezpieczna, no bo jak pisałaś chcą pobierać krew i badać czy wytwarzają sie przeciwciała), że później było już za późno, Mały kończyl 9 tygodni no i już było pozamiatane,a ja wtedy zdecydowałam,ze Kubusia zaszczepię, poniewaz szczególnie jest to wskazane gdy w domu jest jeszcze jedno dziecko,które chodzi do przedszkola - czyli tak jak w naszym przypadku ...więc fajnie, ze korzystasz z tego programu - ja właśnie postanowiłam, ze becikowe przeznaczymy na szczepionkę przeciw pneumokokom  :) :)

aniam wiesz może jak nazywa się ta szczepionka pneumokokowa ?? bo potrzebuje na nią receptę i chcialabym wiedzieć czy pediatra wypisze mi taką jaka szczepią na tych bezpłatnych programach...

Do góry