reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyta u pediatry-raport

No to ja namieszam z tymi szczepionkami jeszcze bardziej, bo z tego co wiem to szczepionek 5 w 1 Infarnix są 3 rodzaje :o My mieliśmy taką o nazwie Infanrix IPV Hib. I taką będziemy szczepić jeszcze 2 razy. Mi babka z apteki kazała zapytać pediatrę, którą szczepionkę mam kupić. I to lekarz tę szczepionkę dobiera.

Byliśmy dzisiaj znowu na chirurgii dziecięcej sprawdzić przepuklinę. Kamil ma ją już obustronną. Lekarka stwierdziła, że "można poczekać jeszcze dwa miesiące, bo zagrożenia życia nie ma, a jak będzie to zauważymy taką gulkę na podbrzuszu i dziecko będzie bardzo niespokojne". Niby rozumiem, że im większe dziecko tym silniejszy organizm i łatwiej zniesie operację, ale za każdym razem jak Kamil krzyczy, to się boję, że ta przepuklina uwięzła i trzeba na pogotowie :( Dobrze, że zazwyczaj szybko się uspokaja. No, i już bym chciała, żeby to było za nami.

reklama
taaaaaaaaaak no to super, to ja już chyba nic nie wiem... ;D

empolan - wierzę, ze się denerwujecie, ale trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było po wszystkim !!! mam do ciebie pytanie: czy to ,ze dziecko ma przepuklinę jest w jakiś sposób zauważalne ??? tzn. chodzi mi o to czy Wy sami zauwazyliscie, ze Kamilek ją ma czy lekarz stywierdził ???

To przepuklina pachwinowa. Na początku miał tylko z jednej strony, więc na podbrzuszu było widać taką asymetrię. Z jednej strony takie wybrzuszenie. Wezwałam lekarza, bo się wystraszyłam - ściślej wystraszyła mnie teściowa stwierdzając, że to na pewno coś strasznego - i on powiedział, że to właśnie przepuklinał. Bardziej to wybrzuszenie widać jak dziecko się napina np. podczas płaczu. Wtedy przez przerwę w powłoce brzusznej jelitka są wypychane na zewnątrz. Brzmi okropnie, ale aż tak okropnie nie wygląda ;) Są też przepukliny pępkowe, ale one zazwyczaj wchłaniają się same i nie trzeba się za bardzo przejmować. Nas operacja nie ominie :(

Ja sie trochę boję tych szczepień - termin mamy dopiero na 30, ale jesteśmy do tyłu ze szczepieniami. Gdy Macio miał 6tyg został zaszczepiony tylko na WZW, na resztę nie. Mam nadzieję ze teraz bedzie dobrze i zostanie zaszczepiony.

a my nie mieliśmy jeszcze żadnej szczepionki - bo bakterie w moczu, bo antybiotyk, bo coś tam... mam nadzieję, że w poniedziałek wreszcie się uda... :)

empolan życzę Wam, żeby szybko było po wszystkim!!!!!

Empolan- trzymam bardzo mocno kciuki za twojego "bączka"! Nie wyobrażam sobie oddania własnego dziecka pod nóż(choćby to miał być zabieg) tzn. wiem że to konieczne, ale... matko jedyna- nie zazdroszczę tego co musisz przechodzić...

Madziunia serdeczne dzieki za rozwianie moich wątpliwości! Czuję się jakś mądrzejsza czy jak ;) Tak czy siak- to już nie zaprząta mi głowy ::)

DZIEWCZYNY  MAM PYTANKO ILE PŁACICIE ZA SZCZEPIONKI
JA ZA  5+1 DAŁAM 100ZŁ (W PRZYCHODNI  NIE MUSIAŁAM LATAC PO APTEKACH) INTERESUJE MNIE CENA HEXA

i jeszce jedna sprawa jak pobierają krew maluszkom w waszych przychodniach..?? chciałam Julce zrobic morfologię bo w szpitalu nie zrobili zadnych badań ale u mnie pobierają tylko z zyły wiec puki co odpuściłam mała rośnie jak nadrożdzach i nie choruje..

Madzia 33 Za Hexę w przychodni (tak jak już pisałam) zapłaciłam 195zł. A krew pobierają z żyły ale można z przegubu ramienia jak u dorosłych albo z wierzchu rączki. podobno z przegubu mnie boli, ale ja chciałam z rączki (jak w szpitalu) i znów Kasia nie płakała (widocznie tam boli ją mniej) Ew. jeśli obawiasz się bólu kup maść EMLA 5ml (dawka na dwa razy) i 2 godz przed psmaruj miejsce gdzie będą kłuć- wtedy podobno wogóle nie boli (mam tak zamiar zrobic przed następnym szczepieniem ;D

reklama
A ja się dziś wkurzyłam.3tyg temu zapisałam Mateuszka do poradni preluksacyjnej-dumnie brzmi a chodzi o bioderka.Dziś tam byłam i okazało się żew pan doktor tylko przygioł, ogioł nóżki i powiedział że w poniedziałek na USG.I znów chcąc nie chcąc muszę ciągnąć tam małego.To po co była ta dzisiejsza wizyta?

Do góry