reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyta u pediatry-raport

No właśnie... jak to jest z tym szczepieniem?! po 6 tyg nie mogłyśmy się "dobić" do przychodni bo przerwa międzyświąteczna, byłyśmy w 7 ale wzdęty brzuszek i miałyśmy przyjść w tym- czyli w 8 tygodniu. Ja tu dziś chcę rejestrować a okazuje się że nie ma lekarki i mam przyjść w poniedziałek... Jak to jest ze skutecznością takiego szczepienia?! Kasia będzie już miała 9 tygodni, czy to aby nie za późno?! :mad:

Ja też zdecydowałam się na szczepionkę skojarzoną 6w1. Smieję się, ze HIB odpowiada między innymi za zapalenie tkanki łącznej, więc warto zrobić córeczce szczepienie to w przyszłości nie będzie miała problemu z cellulitisem ::)

reklama
Emih myślę,że nie ma problemu,jeśli szczepienie będzie zrobione później,przecież wiele dzieci z powodu chorób lub urazów (jak w moim przypadku) mają przesunięte szczepienia
moja z powodu złamania ma przesunięte o 1,5 miesiąca
więc nie przejmuj się :)

wrócliliśmy od lekarza właśnie :-)
mała przebadana,zdrowa(czyli spacerki ok!!yupii!ale się cieszę ;D dziś znów wyskoczę :-) ,przez weekend nie byłam na spacerku bo nie byłam pewna czy mała całkiem zdrowa :-) ) ,zaszczepiliśmy się tylko na żółtaczkę bo powiedziałam swoje obawy a ona że możemy rozłożyć to na większy okres czasu :-) , a badanie moczu powiedziała że w 3miesiącu :-)
i że skieruje mnie na usg bioderek a najlepsze to że byłam taka zaaferowana że nie wzięłam skierowań i recept! ::)... gdzie ja mam głowę ??? :p ;D no i musimy do okulisty ale to za 2 tyg. (mąż skoczy po recepty ;-) )

dziewczyny, czy jesteście już po szczepieniach ??? bo ja zarejestrowałam małego dopiero na przyszły tydzień, ale wtedy Kubuś będzie miał już 9 tygodni i zastanawiam się czy to nie za późno(wiem, że gdzieś już była o tym mowa, ale nie chce mi się szukać) ;)

Ja też dopiero w przyszłym tygodniu, Adaś będzie miał 8 tygodni. U mnie to ze względu na lekką anemię malucha.

Jesteśmy z Kasią po szczepieniu!

Madziunia okres 6 tyg to faktycznie czas OD którego można szczepić. Kasia właśnie skończyła 9tyg i dopiero miała wkłucie bo... raz przerwa świąteczna, raz lekarka na urlopie itd itp :-[

ALe tak wogóle to była bardzo dzielna. Przy ukłuciu zrobiła tylko usteczka w podkuwkę i za chwilę po utuleniu znów zaczeła ze mną i pielęgniarką "gadać (cyt: "a- łuuu" a- grrr" ;) jak przed szczepieniem  ;D
Zdecydowałam się na tę skojarzoną 6w1. Zamiast 10 szczepień w ciągu roku ma być 4 i podobno komplikacje (typu gorączka, zakażenie czy marudzenie) się raczej nie zdażąją  ;D Tylko koszt sporawy... dałam w przychodni 195zł  ::) ALe wolę nie kupić sobie spodni  8)

Poza tym okazuje się że te wszystkie krosteczki które miały być potówkami, a potem uznane były za skazę bo zrobiły się suche to... tylko defekt skóry. Jest bardzo sucha (to na pewno ma po mamie  ::)

No i tyje jak się patrzy! Już 5700  ::) W ciągu 2tyg przytyła pół kilo! Zuch dziewczya  ;D

Emih zaxdroszczę ci tej szczepionki.Niestety my możemy tylko o tym pomarzyć bo funduszy brak a po ostatnim szczepieniu mały nie gorączkował ale był strasznie marudny

Maja miała szczepienia jak miała prawie 2 m-ce. Zniosła to dzielnie, większy płacz był przy zakładaniu czapki niz przy ukłuciu. A po nic jej nie było ani goraczki ani marudzenia, całe szczęście bo to było dzień przed Sylwestrem.

reklama
A moja Wikusia zdrowieje.Już właściwie bardzo dobrze.Pozostał lekki katarek,ale nie ma wydzieliny z nosa,więc to chyba coś w rodzaju kataru siennego
ale byliśmy wczoraj u prywatnego lekarza i wszystko czyste.
Ale Emih Twoja Kaśka nas prześcignęła.
Wiktoria waży 5620 czyli 2300 więcej niż przy urodzeniu.
Urosła 6 cm i mamusia wyrzuciłą dzisiaj część ubrań do lamusa.Spryciara ma 61 cm.
Nasza malutka miała skłonności do odparzeń,szczególnie na szyjce i walczymy z tym od dawna.Pediatra zapisała nam maści robione w aptece i zobaczymy.Najważniejsze,że odtawiamy jutro antybiotyk ;D

Do góry