reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyta u pediatry-raport

almetko i kunda życzę powodzenia i wytrwałości w rehabilitacji maleństw !!!

emih przechylenie główki jest widoczne gdy kładziesz dziecko na wprost a ono wyraźnie wygina sie  się w jedną stronę, oprócz rehabilitacji trzeba dziecko kłaść na bok tak, żeby prowokować odwracanie główki w stronę przeciwną niż preferowana przez dziecko...mój starszy synek miał też problemy z przechylaniem główki, ale po rehabilitacji i odpowiednim układaniu go "wyprostował się"  ;)
Emih pisze:
Czasem zapomnę w dzień jej dać i mam jakieś wyrzuty sumienia :(

ja mam dokładnie tak samo, ale tłumaczę to sobie, że jak raz nie podam witaminek to się nic nie stanie,no i napisalam sobie taką dużą karteczkę i staram się pamiętać  :laugh: (niestety z systematycznością u mnie jest na bakier  ;)  ;D )

reklama
A ja mam zeszycik- notuję dokładnie o której godzinie i ile Adaś wypił oraz co mu dodatkowo podałam (witaminki, syropek). Wtedy jestem pewna, że o niczym nie zapomnę no i wiem dokładnie czy moje dziecko się najada.

Almetko na czym taka rehabilitacja polega?
Dzisiaj byłam w szpitalu wziąś termin i nawet byłam zaskoczona miłą obsługą gdybyśmy byli razem to Macio mogłby zacząć już dzisiaj a tak dopiero mamy termin za dwa tyg. Chyba nie tak zle?

obwod główki 40cm

dziewczyny wybieram się do ortopedy,czy przedtem trzeba zrobić usg bioderek czy dopiero tam kierują lub nie w zależności od potrzeby? :)

dziewczyny wybieram się do ortopedy,czy przedtem trzeba zrobić usg bioderek czy dopiero tam kierują lub nie w zależności od potrzeby? :)

To prawda u Joasi bardzo jest widoczne ułożenie główki na bok. Mam nadzieję, że uda nam się to rozćwiczyćżeby nie doszło do przykurczu mięśni.

KUNDA Rehabilitacja to nic strasznego Joasia lubi chodzić na zajęcia.
Rehabilitantki uczą jak trzeba dziecko nosić pielęgnować żeby nie pogłębiać złych nawyków. W przypadku Joasi muszę ją zwijać w fasolkę żeby nie wyginała się do tylu. Ja też lubie te zajęcia bo po nich Joasia wraca zmęczona i odrazu idzie spać.
Na zajęcia lepiej iść z dzieckiem najedzonym i ubranym w body z długim rękawkiem (bo w nim ćwiczy)

JUSTYNAJ jeśli chodzi o ortopedę to zwykle dopoiero on kieruje ale to badanie chyba żadnego maleństwa nie ominie. To jest chyba obowiązkowy zestaw.

Dzięki Almetka! Nie mogę się już doczekać tej rehabilitacji, bo najgorsza jest niewiedza :mad:

Ja tez mam notatki co i ile Maciek zjadł, ile razy zrobił kupę itp. Przynajmiej wiem ze nic nie pominełam.
Wczoraj poraz pierwszy Maciek nie zrobił kupy, zazwyczaj robił co najmniej raz dziennie :mad:

Ja też zapisuję nasz plan dnia - co dzień całkowicie nowy ::) Nie jestem wstanie przewidzieć poczynań Kamila, chociaż chyba powolutku zaczyna się coś klarować ;)
Podawanie witaminy D należy do rytuału kąpielowego. Zapomniałam tylko raz, ale paskudnie się wtedy czułam, więc czuję się usprawiedliwiona 8) Mam nadzieję, że od takiego jednego razu nic złego się nie stanie.

reklama
No cóż...notatek żadnych nie robię, u nas wszystko idzie na żywioł 8) Ale rytm dnia i nocy już od jakiegoś czasu jest całkiem klarowny, choć oczywiście bywają wyjątki kiedy np. przedwczoraj Kasia usnęła o 16.00 i (z przerwami na jedzenie) obudziała się rano ::) Wtedy to właśnie np nie dostała wit D bo też daję ją po kąpieli... a jak takowej nie było?! :-[ Tak wyszło...

Do góry