reklama
empolan
listopad '05 wrzesień '09
Anulka też bym się wkurzyła, zwłaszcza, że u nas USG bioderek trwało minutę. I po to musisz iść drugi raz. Głupio
empolan
listopad '05 wrzesień '09
Kamil pierwsze USG miał robione jeszcze w szpitalu zaraz po porodzie, drugie jak miał miesiąc, następne, jak będzie miał 4 miesiące.
Pierwsze USG jeszcze w szpitalu, drugie jak miał ponad miesiąc, na trzecie mamy iśc jak skończy pol roku.
Dzisiaj bylismy w szpitalu na wizycie w poradni dla wczesniaczkow i mamy odwołane szczepienia na dwa miesiące bo mamy chodzić na rechabilitację, Macio przechyla główkę w jedną stronę. Jutro idę wziąść termin na tą rechabilitację.
Ach Macio waży 5550g. W ciągu miesiąca przybyło mu ponad 1200g.
Dzisiaj bylismy w szpitalu na wizycie w poradni dla wczesniaczkow i mamy odwołane szczepienia na dwa miesiące bo mamy chodzić na rechabilitację, Macio przechyla główkę w jedną stronę. Jutro idę wziąść termin na tą rechabilitację.
Ach Macio waży 5550g. W ciągu miesiąca przybyło mu ponad 1200g.
U nas dzisiaj była pani doktor pediatra.
waga 4270
długość 56
główka i klatka piersiowa 37
szczepienie błonica, tężec, krztusiec zaliczone
Dalej karmimy się mleczkiem mamusi i sztucznym, bo przez 10 dni Joasia przybrała w ten sposób 400g.
Do karmienia piersią kapturki.
Morfologia i poziom żelaza do zrobienia bo blade maleństwo i seria lekarstw do wykupienia:
cebion, cebionmulti, witamina B6, kwas foliowy, ferrum lek.
Biedne maleństwo już witaminka D3 wywołuje złość. Jak ja jej wytłumaczę że tak trzeba.
Rehabilitujemy się już prawie miesiąc z okazji wzmożonego napięcia mięśniowego i główki przechylonej na lewą stronę a ja mam wrażenie że jest to coraz bardziej widoczne czyli zaostrza się.
waga 4270
długość 56
główka i klatka piersiowa 37
szczepienie błonica, tężec, krztusiec zaliczone
Dalej karmimy się mleczkiem mamusi i sztucznym, bo przez 10 dni Joasia przybrała w ten sposób 400g.
Do karmienia piersią kapturki.
Morfologia i poziom żelaza do zrobienia bo blade maleństwo i seria lekarstw do wykupienia:
cebion, cebionmulti, witamina B6, kwas foliowy, ferrum lek.
Biedne maleństwo już witaminka D3 wywołuje złość. Jak ja jej wytłumaczę że tak trzeba.
Rehabilitujemy się już prawie miesiąc z okazji wzmożonego napięcia mięśniowego i główki przechylonej na lewą stronę a ja mam wrażenie że jest to coraz bardziej widoczne czyli zaostrza się.
emih
Fanka BB :)
Kunda, ALmetka przykro mi z powodu problemów z główkami waszych pociech... Czy to jakoś da się "zauważyć" tzn.. dziecko wtedy preferuje spać na jednej stronie czy też w jedną stronę tylko się odwraca? Jak to jest? Bo na zdjęciu Joasia trzyma prosto główkę więc jak Almetko wiedziałaś że "ma problem'?
Ps. Zyczę udanej rehabilitacji! :-*
Czy wiecie może jak długo podaje się dziecku wit D? Czasem zapomnę w dzień jej dać i mam jakieś wyrzuty sumienia
Ps. Zyczę udanej rehabilitacji! :-*
Czy wiecie może jak długo podaje się dziecku wit D? Czasem zapomnę w dzień jej dać i mam jakieś wyrzuty sumienia
reklama