reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyta u pediatry-raport

reklama
Anulka miałaś pecha!
Jak myśmy byli to odrazu zrobiła USG, powiedziała co i jak. Wizyta trwała ok 5 min. A ty musisz iśc jeszcze raz paranoja jakaś!

A jaki jest czas na zrobienie tego USG- dziewczyny?! Bo ja jakoś się jeszcze nie wybrałam a i w tym tygodniu wybywam do mamy, więc Kasia będzie miała już przeszło 2,5 miesiąca ::)

Kamil pierwsze USG miał robione jeszcze w szpitalu zaraz po porodzie, drugie jak miał miesiąc, następne, jak będzie miał 4 miesiące.

Pierwsze USG jeszcze w szpitalu, drugie jak miał ponad miesiąc, na trzecie mamy iśc jak skończy pol roku.

Dzisiaj bylismy w szpitalu na wizycie w poradni dla wczesniaczkow i mamy odwołane szczepienia na dwa miesiące bo mamy chodzić na rechabilitację, Macio przechyla główkę w jedną stronę. Jutro idę wziąść termin na tą rechabilitację.
Ach Macio waży 5550g. W ciągu miesiąca przybyło mu ponad 1200g.

A ja zadzwoniłam do lekarza i poprosiłam go o przełożenie tego USG na inny termin bo bałam się wyjść z Mateuszkiem na 18stopniowy mróz.Idziemy 6lutego.

U nas dzisiaj była pani doktor pediatra.
waga 4270
długość 56
główka i klatka piersiowa 37
szczepienie błonica, tężec, krztusiec zaliczone

Dalej karmimy się mleczkiem mamusi i sztucznym, bo przez 10 dni Joasia przybrała w ten sposób 400g.
Do karmienia piersią kapturki.
Morfologia i poziom żelaza do zrobienia bo blade maleństwo i seria lekarstw do wykupienia:
cebion, cebionmulti, witamina B6, kwas foliowy, ferrum lek.
Biedne maleństwo już witaminka D3 wywołuje złość. Jak ja jej wytłumaczę że tak trzeba.

Rehabilitujemy się już prawie miesiąc z okazji wzmożonego napięcia mięśniowego i główki przechylonej na lewą stronę a ja mam wrażenie że jest to coraz bardziej widoczne czyli zaostrza się.

Kunda, ALmetka przykro mi z powodu problemów z główkami waszych pociech... Czy to jakoś da się "zauważyć" tzn.. dziecko wtedy preferuje spać na jednej stronie czy też w jedną stronę tylko się odwraca? Jak to jest? Bo na zdjęciu Joasia trzyma prosto główkę więc jak Almetko wiedziałaś że "ma problem'?
Ps. Zyczę udanej rehabilitacji! :-*

Czy wiecie może jak długo podaje się dziecku wit D? Czasem zapomnę w dzień jej dać i mam jakieś wyrzuty sumienia :(

reklama
Do góry