reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
lidijka tez tak sadze:):):)

a ten niebieski i rozowy to takie oklepane ze....

mnie sie bardzo podoba tez w bieli:):)

reklama
ja lubie i niebieski i różowy - ale nie każdy odcień tak jak z innymi kolorkami, narazie mam wyprawke w uniwersalnych kolorach ale napewno znajdą się tam jakieś "akcenty". Z niebieskiego napewno nie zrezygnuje, a jakby jednak się urodziła dziewczynka to napewno bym coś dokupiła w kolorze złamanego różu bo to taki słodki kolorek. Mi się obecnie najbardziej podobają beżowe, żółte i pistacjowe ciuszki, z białego też nie rezygnuje, bo wiadomo do wszystkiego pasuje i od razu kojarzy się z czymś czystym :laugh:

Mnie też podobają się inne kolory... większość rzeczy mam w kolorach: biel i beż. Ale te śliczniutkie różowe skukieneczki aż się prosiły, żeby je kupić! Osobiście nie mam nic przeciwko ubraniu dziewczynki w kolor niebieski i pewnie takie ciuszki też znajdą się w jej małej garderobie, ale raczej chłopczyka w różowym nie widzę...

Ja tez jestem z Krakowa i dementuje plotke, jakoby u nas byl niebieski dla dziewczynki, a rozowy dla chlopca!! :) Choc musze przyznac, ze kilka lat temu slyszalam w Radiu Zet audycje Weissa z cyklu "Dzwonie do Pani / Pana..." i faktycznie wynikalao z tego, ze sa jakies rejony Polski, gdzie kolory sa odwrocone. Z tego, co pamietam bylo to raczej gdzies na polnocy lub na polnocnym wschodzie... ale juz dokladnie nie potrafie sobie przypomniec. Moze ciocia Zuczka mieszka w Krakowie, a pochodzi skad innad i dlatego taka teoria...? Poza tym jak idzie sie do sklepu to ogromna wiekszosc sukieneczek i ubranek z falbankami i kwiatuszkami ma kolor rozowy, lub przynajmniej jakies akcenty rozowe, a ciuchy z samochodami itp. sa zwykle w odcieniach niebieskich. Wiec tak czy siak to sie musi ujednolicic i niedlugo wszedzie bedzie juz jednomyslnosc.
Ja osobiscie nie mam nic przeciwko rozowemu dla dziewczynki - sama bym sie moze na rozowo nie ubrala, ale malej dzidzi - dziewczynce, wg mnie, pasuje taki kolor. Niebieski natomiast uwazam za bardziej uniwersalny - i dla chlopczyka i dla dziewczynki. Co do ciuszkow w innych kolorkach to  staram sie obecnie takie wlasnie kupowac, bo jestem wciaz na etapie niespodzianki, ale nie jest to takie latwe - wiekszosc ciuszkow, jakie ogladam gdzies tam maja troche rozu lub niebieskiego.
Ale udalo mi sie kupic juz jakies spioszki w kolorze zoltym, kilka bialych body z jakimis neutralnymi rysuneczkami - bedzie pasowac i dla dziewczynki i dla chlopca. Wiem, ze jak tylko dowiem sie juz jaki "model" dzidzi :) nosze w brzuszku to zaraz ruszam na podboj sklepow z bobasowymi ciuszkami! :)

Ewcik a gdzie robisz zakupy? Masz już jakieś sklepiki dla dzieci upatrzone. Ja wiem tylko o h&m, smyk, i ten na Lubicz słyszałam też o jakimś małym na Starowiślnej z niezbyt miłą obsługą ale jeszcze tam nie byłam. A ceny w markowych sklepach są trozkę wysokie i szukam czy gdzieś nie ma tańszych sklepików.

Hej!
Ciotka pochodzi z Krakowa, i cale pokolenia z Krakowa jest. Ale co do kolorów to może tylko w jakiś rodzinach jest takie pomieszanie? Nie wnikałam. Ale z lekka się zdziwiłam.

W związku z tym, że jest to wątek o wizycie u lekarza, więc napiszę o mojej piątkowej.
Miałam robione USG połówkowe. Dzidzia ma wszystko na miejscu, rozwija się prawidłowo, waży 465 gram.
No i wiem po kim ma charakterek - niestety po mamusi ;) Przed samym badaniem maluch powiedział dobranoc i poszedł spać. Mały złośliwiec ;) Do tego ułożył się w takiej pozycji, że nie widać było twarzyczki, a mieliśmy też robione 3D. Za to mam pięęęękne ujęcia kręgosłupa, hihi. Chyba coś dzidźka lubi eksponować tą część ciała.
Na szczęście lekarz powiedział, że przy następnym badaniu przejdziemy na tamto USG i zrobi nam ujęcia buzi (o ile znowu nie zrobi jakiegoś numeru) i to bez opłaty. Więc teraz czekam do 14 grudnia z niecierpliwością :)

I chyba będzie chłopak :) Tak wstępnie powiedział Pan G.

zuczek - dobrze ze wszystko ok :)
wic bedzie jednakl wiecej chlopcow :) ja ide w piatek na usg polowkowe/3D - z mezem i synkiem ;D

No więc trafiła, byłam, wróciłam i zabieram się do opisywania wrażeń :) Bardzo spodonał mi się ten wiszący tv gdzie wszystko widziałam co jest oglądane i mierzone. Na początek lekarz chciał zobaczyć płeć dzidziolka, ale skucha maleństwo się tak ułożyło, że ledwo pupcie było widać ;D Pomyślałam trudno i tak wiem, że to prawdopodobnie chłopak 8) I zaczeliśmy oglądać buźke w 3D - wrażenia niesamowite, dzidzi ma fajny nosek, akurat ssało kciuka :) i mam nagrany z tym filmik... jak już się nacieszyłam widokiem lekarz przeszedł do pomiarów, wszystkiego nie spamiętałam (wszystko oczywiście mam opisane) jest większe o 5dni (to samo wyszło u mojego gina) i waży pół kilo :) serduszko stuka 148 razy na min :) Wszystko jest prawidłowo - nie będe wymieniać bo troche tego bybyło, a najważniejsze, że wszystko ok... Na koniec znowu obejżeliśmy dzidzie w 3D :D i już mieliśmy kończyć, ale lekarz sobie przypomniał: "może sie dzieciaczek chodź troche przekręcił"... i mam na wyniku badania napisane pierwsze zdanie:
W jamie macicyc uwidoczniono pojedyńczy, żywy płód, płci żeńskiej [...]

hahaha i powiedzcie mi co teraz mam myśleć ??? jak się zaczełam śmiać to się lekarz zdziwił, że aż tak się ciesze, że to dziewczynka, pytał o imie i mówił do niej po imieniu hihihihi ja już nie wiem co myśleć, czy czekać do następnej wizyty, mój lekarz był nie pewny chciał poczekać doi następnej wizyty, a ja go namówiłam, żeby jednak... ten bez żadnego wachania stwierdził, że babeczka... ja już nie wiem... ciesze się że zdrowe o! :)

kosmi - fajnie ze wszystko ok :) a skoro lekarz na wynikach napisal "dziewczynka" - to chyba dobrze juz swiadczy :)
ciekawe czy ktos jeszcze liczy plci naszych dziecaiczkow :)
wklej w galerii zdjecia 3d jak bedziesz chcialal/mogla - uwielbiam je ogladac :)

i nie moge doczekac sie juz mojej wizyty piatkowej;

reklama
No to bardzo sie cieszę, że wszystko w porządku. Czy chłopaczek czy dziewczynka najważniejsze, że dzidzia zdrowa. A moja Wiki będzie miała babyboomową koleżankę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry