reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
tak - pediatra daje skierowanie lub robisz je prywatnie :)
ja tez mysle nad ta szczepionka 6w1

reklama
a my bylismy na szczepieniu wczoraj a lekarz nie dal nam skierowania,a prywatnie to ile to kosztuje?w sumie musze sie dowiedziec gdzie w moim zakichanym miescie sie takie cos robi,czy w ogole sie robi,bo to taka dziura ze szok.
bylam wczoraj u ginka (wczoraj to cala rodzina miala dzien wizyt u lekarzy-mala pediatra,mama ginek,tata neurolog)i mamcica sie obkurczyla,ale mam zapelnie pochwy,do tego jakas czarna narosl w pochwie ktora trzeba wyciac (oj boje sie)i infekcje pecherza moczowego i piasek w nerkach,po prostu bomba.a nic mnie nie boli,tylko troszke krawilam ostatnio.aha,zacytuje dialog z panem g:
on"czy panstwo sie jakos zabezpieczacie"
ja"nie,bo my jeszcze od porodu nie ten tego"
on"nie wspolzycliscie?"
ja"no wlasnie(usmiech)"
on"wolalbym zeby pani teraz nie zachodzila znowu w ciaze"
ja"nie mam zamiaru,dopiero za 4 lata"
on"o tam 4 panie bedzie czekac, za 2 lepiej(usmiech)"
ja(usmiech)
on"ale prosze pamietac ze karmienie piersia to nie jest zabezpieczenie"
ja"wiem"
on"to cos przepisac"
ja"no niech bedzie"
on"to damy cerazette"
ja"no dobra,niech bedzie"
to tak w skrocie moja rozmowa z ginem o seksie:)
kupilam ten cerazette,drogie jak cholera,wiecej tego nie kupie.z reszta ja nigy w zyciu nie bralam pigulek i nie wiem jak na nie zareaguje,wybiore chyba tylko te co juz kupilam i dam se spokoj.w koncu ja najlepiej znam swoje cialo i do tej pory bezblednie wiedzialam kiedy mozna a kiedy nie.

Marta uśmiałam się jak to czytałam :D fajnie sobie pogadaliście z tym ginem ;D My na razie stosujemy zasadę sprzed ciązy tzn stosunek przerywany, przez kilka lat nie mieliśmy wpadki więc teraz też nie powinno być :laugh:

No mi tabletek też się nie uśmiecha i chyba na gumkach się skończy - ale ile można?

a ja chyba własnie dostaję @. Możliwe to? a już myślałam że skoro karmię piersią to będę miała jeszcze trochę spokoju.

Dori gin mi powiedzial ze jesli chodzi o miesiaczke to nie ma reguly, jedne dostaja po 6 tygodniach inne nawet po pol roku.

dziewczyny zastanówcie sie nad 6 w 1 bo to trochę was szarpnie finansowo - 4*ok. 200 zł (4 dawka po 16 miesiącu)
Julkę szczepiłam 5 w 1 . pierwszy raz to 2 zastrzyki (skokarzona oraz wzw B) natomiast pozostałe po jednym zastrzyku a koszt to ok. 100 zł jednorazowo.

reklama
My bierzemy właśnie to 6 w 1. Koszt 185 zł. Potem kolejne szczepienie 130zł, a następne 110zł. Na szczęście mamy na to sponsora w postaci Teściowej :)
A jak u Was wyglądają koszty tych szczepionek? Ciekawa jestem jakie różnice są...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry