reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
tak - pediatra daje skierowanie lub robisz je prywatnie :)
ja tez mysle nad ta szczepionka 6w1

reklama
a my bylismy na szczepieniu wczoraj a lekarz nie dal nam skierowania,a prywatnie to ile to kosztuje?w sumie musze sie dowiedziec gdzie w moim zakichanym miescie sie takie cos robi,czy w ogole sie robi,bo to taka dziura ze szok.
bylam wczoraj u ginka (wczoraj to cala rodzina miala dzien wizyt u lekarzy-mala pediatra,mama ginek,tata neurolog)i mamcica sie obkurczyla,ale mam zapelnie pochwy,do tego jakas czarna narosl w pochwie ktora trzeba wyciac (oj boje sie)i infekcje pecherza moczowego i piasek w nerkach,po prostu bomba.a nic mnie nie boli,tylko troszke krawilam ostatnio.aha,zacytuje dialog z panem g:
on"czy panstwo sie jakos zabezpieczacie"
ja"nie,bo my jeszcze od porodu nie ten tego"
on"nie wspolzycliscie?"
ja"no wlasnie(usmiech)"
on"wolalbym zeby pani teraz nie zachodzila znowu w ciaze"
ja"nie mam zamiaru,dopiero za 4 lata"
on"o tam 4 panie bedzie czekac, za 2 lepiej(usmiech)"
ja(usmiech)
on"ale prosze pamietac ze karmienie piersia to nie jest zabezpieczenie"
ja"wiem"
on"to cos przepisac"
ja"no niech bedzie"
on"to damy cerazette"
ja"no dobra,niech bedzie"
to tak w skrocie moja rozmowa z ginem o seksie:)
kupilam ten cerazette,drogie jak cholera,wiecej tego nie kupie.z reszta ja nigy w zyciu nie bralam pigulek i nie wiem jak na nie zareaguje,wybiore chyba tylko te co juz kupilam i dam se spokoj.w koncu ja najlepiej znam swoje cialo i do tej pory bezblednie wiedzialam kiedy mozna a kiedy nie.

Marta uśmiałam się jak to czytałam :D fajnie sobie pogadaliście z tym ginem ;D My na razie stosujemy zasadę sprzed ciązy tzn stosunek przerywany, przez kilka lat nie mieliśmy wpadki więc teraz też nie powinno być :laugh:

No mi tabletek też się nie uśmiecha i chyba na gumkach się skończy - ale ile można?

a ja chyba własnie dostaję @. Możliwe to? a już myślałam że skoro karmię piersią to będę miała jeszcze trochę spokoju.

Dori gin mi powiedzial ze jesli chodzi o miesiaczke to nie ma reguly, jedne dostaja po 6 tygodniach inne nawet po pol roku.

dziewczyny zastanówcie sie nad 6 w 1 bo to trochę was szarpnie finansowo - 4*ok. 200 zł (4 dawka po 16 miesiącu)
Julkę szczepiłam 5 w 1 . pierwszy raz to 2 zastrzyki (skokarzona oraz wzw B) natomiast pozostałe po jednym zastrzyku a koszt to ok. 100 zł jednorazowo.

reklama
My bierzemy właśnie to 6 w 1. Koszt 185 zł. Potem kolejne szczepienie 130zł, a następne 110zł. Na szczęście mamy na to sponsora w postaci Teściowej :)
A jak u Was wyglądają koszty tych szczepionek? Ciekawa jestem jakie różnice są...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry