reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja przed pierwsza ciaza tez uzywalam tamponow - ale potem jakos sie przyzwyczailam do podpasek :) ale najbardziej to cierpie jak musze nalozyc normalna bielizne a nie stringi ... a te kilka dni  w miesiacu to byl mus ... a teraz to juz nie pamietam kiedy je nosilam ... ale jeszcze troche cierpliwosci :)

reklama
Ja miałam mega krawawienia i długo trwało zanim z podkładów przerzuciłam się na podpaski, ale już jestem na etapie wkładek. Za to wczoraj byłam u gina i wszystko ok i dostałam pozwoleństwo na wszelkie sporty i... dziś rano po raz pierwszy od 9 miesięcy dosiadałam konia :) Och co za frajda :) Tylko chyba jutro będę cierpiała... Mięśnie o czymś takim zapomniały.
A co do bezpiecznych figli to lekarz mi powiedział, że dopóki dziecko jest tylko na piersi bez dokarmiania czymkolwiek innym (czyli jeszcze jakies 3-4 miesiące) nie potrzebuję nic, potem cezeret (czy jakoś tak) bez przerwy codziennie w czasie karmienia, ale trzeba się wówczas bardzo pilnować by nie zapomnieć ani jednej, a jak będę chciała przestać karmić, to zwykłe pigułki w ciągu 3-4 dni hamują laktację.

Magdalena25 z tymi figlami i teorią co do karmienia to uważaj... moja kuzynka karmiła tylko i wyłącznie piersią (do czego mnie też baaardzo namawiała, nawet żadnej glugozy czy herbatek) no i tym sposobem po 4 miesiącach od porodu miała akuku! Teraz oczywiście mówi że ten baaardzo nieplanowany synek jest największym skarbem, ale miała troszkę problemów z tytułu ciązy jedna po drugiej...

To ja się nawet piszę na takie "akuku" :) Tak sobie myślę, że im mniejsza różnica wieku tym lepiej, a samemu zdecydować się, że to "teraz" trudno. No a poza tym zawsze marzyła mi się minimum trójka, więc trzeba się streszczać, bo latka lecą ;)
No i może znowu byłoby kwietniowe maleństwo? A to taka fajna pora na spacerki i w ogóle :) Muszę to przemyśleć...

Widzę, że sporo z nas już planuje kolejnego dzidziolka, hehe.

Mam pytanie - robiłyście już USG bioderek? Bo my idziemy dzisiaj i nie wiem czego się spodziewać...

A do Pana G mam wizytę na 1 czerwca. Też trza będzie zapytać o jakieś pigułki. Chociaż nie wiem czy przy takim trybie życia jaki mam teraz czy będę o nich pamiętać.... Najwyżej ;)

My już robiłyśmy usg i dla oliwki była to czysta przyjemność - jak zresztą każda chwila kiedy ma gołą pupę na wierzchu ;)
Oliwka leżała sobie na łóżku rozebrana od pasa w dół - z pieluszką pod pupcią, ja musiałam jej trzymać nóżki żeby nie wierciła (nóżki zgięte, kolanka do siebie, stópki na łóżku) a pan robił jej usg po bioderkach - wszystko trwało może 10 minut.

No my już też jesteśmy po. Wszystko w porządku :)
Magdaleona a my mieliśmy troszkę inaczej, tzn. Misio miał pieluchę na dupci :) I wkładałam go między takie dwa wałki - raz na jednym raz na drugim boku. Był spokojny dopóki go nie zaczęłam ubierać :/ Ale zasnął od razu jak położyłam do wózka.
A inne dzieci wychodziły z gabinetu grzeczniutkie. Mam gościa z charakterkiem ;)

reklama
na to to usg pediatra daje skierowanie, czy jak to wygląda ??
za 2tyg idziemy na szczepienie... szkoda, że dziś nie pomyślałam o tym usg bo byłam po recepte na wit D3 i się umówić na te szczepienie - w końcu zdecydowałam się na 6w1 bo to wychodzą 3 kłucia w ciągu roku

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry