reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja szczepie normalnie szczepionkami bezpłatnymi, wydaje mi się że skoro tyle płacimy co miesiąc na służbę zdrowia to bez sensu jeszcze dopłacać, a te szczepionki są tylko po to żeby wyciągać od nas kase. Moja dzidzia bardzo dobrze znosi jak na razie szczepienia i mam nadzieje że nadal tak będzie. W poniedziałek dostała dwa zastrzyki jeden w nóżkę a drugi w rączkę, płakałam razem z nią ale potem szybciutko się uspokoiła i jest ok.
A słyszałyście o tej aferze? Pielęgniarki nie szczepiły dzieci tylko kasowały pieniądze a dzieciom nie wiadomo co wstrzykiwały, zgroza....

A co do miesiączki to mam nadzieje że szybko nie dostanę...

reklama
Zuczku ja za pentaxim zaplacilam 110 zl ale w jednej aptece jak sie pytalam to chcieli 140zl wiec trzeba popytac w kilku bo w kazdej aptece jest inaczej a jednak sa spore roznice w cenie.

My mamy Infanrix hexa (chyba, mam niewyraźnie napisane) i ceny dostałam z przychodni. Ale podobno tak to kosztuje.

ŻuczeK pisze:
My mamy Infanrix hexa (chyba, mam niewyraźnie napisane) i ceny dostałam z przychodni. Ale podobno tak to kosztuje.

u mnie w przychodni kosztuje ona 180 a w aptece 200

No to przychodnia nie ździera aż tyle ;)

Iza, a co do płatnych szczepionek i sensu ich kupowania... Chodzi o to, że są one bardziej oczyszczone i nie ma raczej objawów poszczepiennych. No i dzidzia jest kłuta raz a nie kilka razy, co też ma wpływ na psychikę i samopoczucie i w ogóle ;)

ta, my tez bierzemy szczepionkę 5w1, nie mamy sponsora :mad: Koszt 120 zeta. 6w1 kosztuje u nas w przychodni 250 zlociszy a w aptekach podobnie.
Ale my dopiero mamy szczepienie 06.06.

lidijka - strasznie droga ta 6w1 u was ... masakra
my na szczepienie tez dopiero za 2 tygodnie 7.06

moja Ola miała Infanrix, Hib i wzw B
w rączkę i w nóżke, koszt 150 zł
juz za kilka tygodni szczepionka

słyszałam ze nie szczepiono dzieci na tęzec i ksztusiec, te pielęgniarki nie zdawały sobie sprawy jak wielką kszywde mogły wyżądzić dzieciom i ich rodzicom
jak tak mozna

Jestem jeszcze troche niewtajemniczona w temat szczepien, wiec sorki za glupie pytanie - czy Wy szczepicie dzieci prywatnie? czy panstwowo tez sie placi za szczepienia? A jesli prywatnie, to czy sa to jakies lepsze szczepionki od tych oferowanych panstwowo?

reklama
priscilla - mozesz szczepic dziecko tylko panstwowo i nic za to nie placic - a mozesz tez prywatni - odplatnie - sa to wtedy zazwyczaj szczepinki skojarzone - czyli mniej sie kluje dziecko - jest ich wiecej i niektore sa bezpieczniejsze;

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry