reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Idzia pogrzebalam w necie i faktycznie to te pigulki, wedlug informacji faktycznie sa bezpieczne dla dziecka i nie powoduja zatrzymania czy tez zmniejszejnia laktacji. Macie moze informacje od dziewczyn ktore je braly ??? jakos mam mieszane uczucia czy je brac....z jednej strony boje sie o dziecko z drugiej wolalbym sie jednak zabezpieczyc nie planuje na tym etapie drugiej ciazy :)

reklama
Dzieki za informacje. W takim razie poczekam jeszcze z tydzien i jesli do tej pory nie zejda to zaczne sie martwic :)
Kosmi - no to mozemy czuc sie jak cnotki :laugh:

ja tez mam szwy wewnetrzne rozpuszczalne i wczoraj pytalam sie moje  gin dlaczego mi jeszce nie zeszly - powiedziala ze jeszcze mam czas - mam spokojnie czekac bo to moze trwac tygodniami :)

iza - ja tez jestem zainteresowan jakimis srodkami na czas karmienia i na wizycie kontrolnej u gin zapytam sie co i jak - ale to dopiero za 3 tyg; mam mnadzieje ze mi je poleci :)

Kurcze muszę się wybrac do lekarki bo faktycznie trzeba o czymś pomyśleć... na razie liczymy na szczęście ale nie wiem jakby się mogła skończyć ciąża w tak krótkim czasie po cc (osobiście mnie by to nie przeszkadzało, ale moja macica i szwy mogłyby się zbuntować) Lekarka mówiła coś o 2 latach od cc :(

Magdaleona-rzeczywiscie po cc nie powinno sie zachodzic w ciaze pzrez 2 lata bo rosnacy brzuch moze spowodowac ze szwy sie "rozpadna",moja znajoma miala cc i zaszla w ciaze po 1,5 roku i musiala na siebie bardzo uwazac,ale wszystko skonczylo sie ok.ja jestem jeszcze przed wizyta u ginka,jakos nie moge sie zebrac choc juz minal wlasnie 6 tydzien a maz coraz bardziej sie niecierpliwi,czy juz mozna czy nie.jesli chodzi o pigulki to poprosze chyba o recepte ale nie wiem czy wykupie,nigdy nie stosowalismy zadnej antykoncepcji,ja po prostu zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje i w te dni nie wspolzylismy (oczywiscie gdy nie planowalismy maluszka),teraz to w sumie moze byc roznie bo wiem,ze dni plodne po porodzie dostaje sie juz przed 1 miesiaczka a ta niewiadomo kiedy nastapi wiec lepiej dmuchac na zimne zwlaszcza ze nastepny maluszek w planach za jakies 4-5 lat.

Teoretycznie po połóg trwa 6 tyg więc myślę, że jak się dobrze czujesz to możecie zacząć baraszkować ;) ja po cc czułam się bardzo dobrze i jak po 3 tyg od porodu na wizycie lekarka powiedziała mi że wszystko ładnie wygląda to już wtedy nie mogliśmy się powstrzymać ;) więc nawet 6 tyg nie odczekaliśmy, tylko faktycznie nie ma co ryzykować i liczyć na szczęście jutro dzwonie do gin i umawiam się na wizytę

widze dziewczyny ze sie zmotywowalyscie na wizyte u gin :)
ja na swojej pierwszej wizycie po pologu tez zamierzam sie popytac o srodki zabezpieczajace - jestem juz do nich przyzwyczajona - biore tabletki odkad pamietam :)

Ta, My też będziemy się zabezpieczać i to jak!!!!!!!!!!!!:)

Dziewczyny jak długo krwawiłyście? Bo mi jeszcze tak skąpo leci, ale leci. Sywy te sie jeszcze nie rozpusciy. Ale poza tym y moja pyta juz lepiej, juz nie utykam, uffff, zupenie inaczej.
No i kiedy moze się pojawić pierwsze krwawenie miesiaczkowe?Czytałam o tym dużo a juz kompletnie nic nie pamietam,głowa zaprzątnieta zupełnie czymś i kimś innym:)

reklama
lidijka - dobrze ze z toba juz ok :)
mozemy sie porownac bo mamy dzieci w bardzo zblizonym wieku :) a wiec ja tez jeszcze krwawie - ciagle uzywam podpasek ale mam nadzieje ze na dniach przerzuce sie na wkladki :) a pierwsze krwawienie miesiaczkowe moze pojawic sie zaraz po pologu jak i po kilku miesiacach - ja z michalem dostalam okres dopiero po 7 miesiacach - mysle ze nie ma tu zasady :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry