reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Idzia pogrzebalam w necie i faktycznie to te pigulki, wedlug informacji faktycznie sa bezpieczne dla dziecka i nie powoduja zatrzymania czy tez zmniejszejnia laktacji. Macie moze informacje od dziewczyn ktore je braly ??? jakos mam mieszane uczucia czy je brac....z jednej strony boje sie o dziecko z drugiej wolalbym sie jednak zabezpieczyc nie planuje na tym etapie drugiej ciazy :)

reklama
Dzieki za informacje. W takim razie poczekam jeszcze z tydzien i jesli do tej pory nie zejda to zaczne sie martwic :)
Kosmi - no to mozemy czuc sie jak cnotki :laugh:

ja tez mam szwy wewnetrzne rozpuszczalne i wczoraj pytalam sie moje  gin dlaczego mi jeszce nie zeszly - powiedziala ze jeszcze mam czas - mam spokojnie czekac bo to moze trwac tygodniami :)

iza - ja tez jestem zainteresowan jakimis srodkami na czas karmienia i na wizycie kontrolnej u gin zapytam sie co i jak - ale to dopiero za 3 tyg; mam mnadzieje ze mi je poleci :)

Kurcze muszę się wybrac do lekarki bo faktycznie trzeba o czymś pomyśleć... na razie liczymy na szczęście ale nie wiem jakby się mogła skończyć ciąża w tak krótkim czasie po cc (osobiście mnie by to nie przeszkadzało, ale moja macica i szwy mogłyby się zbuntować) Lekarka mówiła coś o 2 latach od cc :(

Magdaleona-rzeczywiscie po cc nie powinno sie zachodzic w ciaze pzrez 2 lata bo rosnacy brzuch moze spowodowac ze szwy sie "rozpadna",moja znajoma miala cc i zaszla w ciaze po 1,5 roku i musiala na siebie bardzo uwazac,ale wszystko skonczylo sie ok.ja jestem jeszcze przed wizyta u ginka,jakos nie moge sie zebrac choc juz minal wlasnie 6 tydzien a maz coraz bardziej sie niecierpliwi,czy juz mozna czy nie.jesli chodzi o pigulki to poprosze chyba o recepte ale nie wiem czy wykupie,nigdy nie stosowalismy zadnej antykoncepcji,ja po prostu zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje i w te dni nie wspolzylismy (oczywiscie gdy nie planowalismy maluszka),teraz to w sumie moze byc roznie bo wiem,ze dni plodne po porodzie dostaje sie juz przed 1 miesiaczka a ta niewiadomo kiedy nastapi wiec lepiej dmuchac na zimne zwlaszcza ze nastepny maluszek w planach za jakies 4-5 lat.

Teoretycznie po połóg trwa 6 tyg więc myślę, że jak się dobrze czujesz to możecie zacząć baraszkować ;) ja po cc czułam się bardzo dobrze i jak po 3 tyg od porodu na wizycie lekarka powiedziała mi że wszystko ładnie wygląda to już wtedy nie mogliśmy się powstrzymać ;) więc nawet 6 tyg nie odczekaliśmy, tylko faktycznie nie ma co ryzykować i liczyć na szczęście jutro dzwonie do gin i umawiam się na wizytę

widze dziewczyny ze sie zmotywowalyscie na wizyte u gin :)
ja na swojej pierwszej wizycie po pologu tez zamierzam sie popytac o srodki zabezpieczajace - jestem juz do nich przyzwyczajona - biore tabletki odkad pamietam :)

Ta, My też będziemy się zabezpieczać i to jak!!!!!!!!!!!!:)

Dziewczyny jak długo krwawiłyście? Bo mi jeszcze tak skąpo leci, ale leci. Sywy te sie jeszcze nie rozpusciy. Ale poza tym y moja pyta juz lepiej, juz nie utykam, uffff, zupenie inaczej.
No i kiedy moze się pojawić pierwsze krwawenie miesiaczkowe?Czytałam o tym dużo a juz kompletnie nic nie pamietam,głowa zaprzątnieta zupełnie czymś i kimś innym:)

reklama
lidijka - dobrze ze z toba juz ok :)
mozemy sie porownac bo mamy dzieci w bardzo zblizonym wieku :) a wiec ja tez jeszcze krwawie - ciagle uzywam podpasek ale mam nadzieje ze na dniach przerzuce sie na wkladki :) a pierwsze krwawienie miesiaczkowe moze pojawic sie zaraz po pologu jak i po kilku miesiacach - ja z michalem dostalam okres dopiero po 7 miesiacach - mysle ze nie ma tu zasady :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry