reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

moj adres to dobry adres... ;-)

Krystian tez jak chodzi do babci to zawsze twierdzi, ze na dwie noce, po czym nastepnego dnia rano juz chce o domu...

ehhh, wybory... dziwni ludzie kandyduja... przychodza dzisiaj, chca miec ulotki na jutro, ale zdjecia beda miec w srode... ;-)
...jednego takiego wczorajszego mialam ochote spytac czy wie, kiedy sa wybory, ale to by bylo okrutne z mojej strony...

reklama
Hej!
Tutaj gwarno, a ja nic o tym nie wiem!
Nic to, muszę się włączyć :-)

No właśnie ja też się chętnie spotkam z Wami! Z Magduśkiem nagadać się nie mogłyśmy :-)

Ufff nasze babcie zjechały - od wiosny nie było ich w Warszawie - więc może czasem Oli zechce u nich zostać, dając tym samym rodzicom odrobinę wytchnienia...

Teddy mi też by dech zaparło po takich słowach syna ;-) dobrze, że dopowiedział do końca :-) :-)

Kochane jakie plany szkolno/przedszkolne na przyszły rok? Kto idzie do I klasy, a kto do zerówki?

Witam, witam,
:-)no Doxa kopę lat:-)
ja osobiście nie posyłam Maciusia do pierwszej klasy w przyszłym roku . Myślę, że emocjonalnie nie jest gotów. zresztą mamy w przyszłym tygodniu spotkanie z wychowawcą tzw indywidualne i będę znać pierwsze obserwacje .

Jestem po pysznym winku :tak::-D piszę póki jestem w stanie :-D:-D
ja na spotkanie W Wawie reflektuję, ale muszę znać wcześniej termin ( tak z 2 tygodnie), żebym wiedziała czy mogę ;-)

Teddy - tyle czasu minęło, a mogłaś kiedyś z Kamilem zawitać do Koszalina , bo teraz to tylko góry

dzien dobry... :-)

tydzien, gdzie tylko 3 dni spedza sie wpracy jest sytyraszny... dopiero sroda, a ja sie czuje tak zmeczona, jakby byl piatek... chyba za bardzo sie nastawilam... ;-)

w poniedzialek bylam na zakupach, pojechalam po welne na kolejny sweter a wrocilam z sukienka... szczerze powiedziawszy nie wiem gdzie bede w niej chodzic, bo jest dosc rzucajaca sie w oczy, ale mam ochote na wiecej takich rzeczy... ;-)

Lindsay, ja do Koszalina bardzo chetnie, w gory rowniez... tym bardziej ze tam Kamil tez sie szkolil... ehhh, wlasciwie na Mazurach tez, probuje wydumac gdzie on sie nie szkolil i nic nie przychodzi mi do glowy... :-D

Doxa, ja o pierwszej klasie dla Krystiana to nawet nie mysle... zupelnie nie widze jesli chodzi o nauke i jakies zadania polecone, bo moje dziecko na dzien dzisiejszy w ogole nie rozumie ze cos trzeba robic a tym bardziej dlaczego, a i z motywacja slabo... poza tym rozwija umiejetnosci nie rownolegle, tylko co jakis czas zmienia "zainteresowania", wiec dla niego jest zdecydowanie za wczesnie... natomiast do stycznia czekam na informacje, czy bedziemy miec zerowke w przedszkolu, czy nie... wszystko zalezy czy aktualny burmistrz bedzie nim w dalszym ciagu...

Dzień dobry
Ale jestem wyspana!!!! Matko!
Wczoraj byłam na spotkaniu rówieśniczym Mateusza, super było :-)
Doxa - ja tam jak mówiłam, raczej pierwsza klasa, ale ostateczną decyzję podejmę po spotkaniu z wychowawcą i rozeznaniu w szkole.
Teddy - tez niedawno byłam na shoppingu, dość spotkanicznie mi wyszedł, kupiłam sobie kilka szmatek, dzisiaj musze podjechać do jakiegoś sensownego sklepu po prezenty dla przyjaciółki i jej dzieciaków... pomysłów brak...

Hej!
A ja dla odmiany niewyspana - porażka normalnie zaspałam dzisiaj :-(

Lindsay witaj :-) Kopę lat :-)

A ja jutro po południu do Torunia do soboty włącznie! Magdusiek to dobra wiadomość :-)

Co do szkoły - Oli też idzie do zerówki i na dodatek w przedszkolu zostanie! I ja i on jesteśmy z tego faktu zadowoleni. Generalnie wg badań dziewczynki wcześniej są gotowe by pójść do szkoły, chłopcy trochę emocjonalnie nie są gotowi (oczywiście mówię o wyniku uśrednionym, bo wiadomo w indywidualnych przypadkach może być inaczej).

Witajcie, ja tez nie wyspana, ale mogłabym spać na okrągło.. U nas ospy ciąg dalszy, teraz dopadło Filipa, no cóż pocieszam się że będziemy mieli z głowy to świństwo, ale na razie niezły maraton. Co do szkoły to jeszcze nie rozmawiałam z wychowawcą ale też myślę, że dla Weroniki zerówka lepsza będzie. Chociaz muszę powiedziec, że dziecko mi ostatnio wydoroślało jakoś, nie wiem jak to ując - mówi inaczej i tak w ogóle. Pierwszy raz poczułam chyba, że faktycznie dzieci szybko rosną i taki dziwny ścisk w gardle...

reklama
Drzewko - widze, że postanowiłas przyznać się oficjalnie ;-) strasznie mnie korciło, zeby Doxie powiedzieć jak się z Nią widziałam, ale siedziałam cicho jak mysz pod miotłą ;-)
Dzięki za komplementy, ja rzezcywiście szczęsliwa jestem ostatnio jakoś.

U nas fajnie, wczoraj dzień pełen wrażeń, imprezy, wyjścia, sushi i takie tam.

Do góry