reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Dzień dobry!
No jak pięknie forum się rozruszało :-) Aż miło tu wejść!!

Kasiek ojojoj to nie dobre wieści o Dawidzie! Trzymam mocno kciuki, by szybko z tego wyszedł!! A wcześniej miał jakieś objawy alergii?
No i trzymam kciuki za jego testy!

Tusiekn do września jeszcze trochę czasu, powinien Natek zmienić zdanie, będzie dobrze!
Ja uważam, że przedszkole bardzo służy dzieciom, obserwuję po Olinku niesamowity rozwój na wielu polach i przede wszystkim radość z chodzenia do przedszkola.

Efunia zdrówka dla Zosi, faktycznie pogoda piękna i szkoda siedzieć w domu, ale z drugiej strony już będzie tylko coraz piękniejsza.

Magdusiek skoro wszyscy Cię komplementują, to na bank mają rację! Przyjrzyj się sobie dokładnie, a dojdziesz do tych samych wniosków. Nie masz wyjścia, jesteś w mniejszości :-)

A tak w ogóle piękna dzisiaj pogoda, już trzeci dzień, liczę że już tak zostanie!!!

Dziewczyny, jak u Was po zmianie czasu. Ja mam problem z wstawaniem ;-), rany, nie mogę się podnieść rano. Oli zachowuje się, jakby żadnej zmiany czasu nie było - farciarz!

reklama
Witam!
dziuęki za kciuki, Dawid narzekał na matę, że 2 zadania zagmatwane, opowiadanie do napisania wprost miła wymarzone- przyjaźń człowieka i psa.reszta mówi normalne.

Doxa, Dawid ma alergie stwierdzona odkąd się urodził - na drzewa, ale nigdy nie była tak silna-miał zawsze katar sienny, lekki kaszel spowodowany katarem i czasami zapalenie spojówek. Z wiekiem wydawało mi się ,że to ustepuje, zawsze pomagał cleratine,albo jakispodobny lek. A tu masz... miewał czasem taki swiszczący kaszel, który sam po 4-5 dniach ustepował. Nie przypuszczałam, że jego choroba jest tak zaawansowana.
Efunia, ja też stawiam na little people - super zabawka - nadia jeszcze do nich sięga- i tez magdusiek mi ją zaleciła ;-)

Kasiu - to sie cieszę, że tak dobrze Ci poleciłam.
Trzymam kciuki za egzaminy!
Efunia - może duplo, niektóre zestawy sa od roku, ale wg mnie little people rządzi.Lalki Natalia ma z tych fajniejszych annabell czy jak jej tam, ta jest ukochana, i dwie chou chou. Z ulubionych była też Agatka i długo się nia bawiła, teraz dośc złachana. Natlia lubi lalki dzidziusie, głownie takimi się bawi, reszta tak sobie, od zawsze tak miała, dzidziusie rules ;-)
Doxa - po zmianie czasu do bani, pocieszające jest to, ze dziś były zajęcia otwarte w przedszkolu i jechałam na nie, a nie od rana do pracy, a jutro spotkanie wielkanocne, więc tez mam dłuższa chwilę rano na rozbudzenie.

Kamila jeszcze nie ma, wścieknę się, bo miałam wyjść wieczorem, umówiłam się, a jak dojedzie kiedyś to mnie się odechce wychodzenia.... nienawidze tego,w niedzielę wyjechał, wczoraj wieczorem wrócił, w sobotę wyjeżdża, wraca w niedzielę, tydzień po świętach też ma wyjazdowy, dobija mnie to... już nawet mi się nic nie chce, i tak wszędzie sama chodzę albo ze znajomymi...

Zlalkami to u nas królują same księżniczki disney'a i...barbie.Kopciuszek ,Śnieżka,Bella,Elina itp.Ale ostatniokupiłam jej na allegro snieżke szmaciankę i rewelacja- nazywa ją swoją przyjaciółką i wszędzxie z nią chodzi.
taką:
ie7855_bb1.JPG

ale i tak dla Zosi Efuniowej obstawiałabym little people

no to wiecie, ze ja kupię te little people.
my mamy chyba 5 figurek takich pojedynczych, głównie jeżdża tomkiem na wakacje :-)

popatrzę jakie są zestawy, moze polecicie jeszcze jakiś fajny?

kasiu tymek ma takiego noddiego szmacianego. i też go nosi wszędzie ze sobą :-)
ale ostatnio największą radość sprawiłam mu plastikowym zestawem piknikowym (talerze, miseczki, dzbanek, sztućce itd). on teraz w domu urządza przedszkole, przywozi na wózku (czyli skrzyni z klockami) obiadki, sniadania i wciąż pożyczał moje talerze i sztućce;-) ile radości za 10zł - bo zestaw chyba jeszcze z zeszłorocznego sezonu, był przeceniony :-)

okna umyłam w połowie mieszkania, od razu lepiej :-)

My mamy little- wesoła zagroda i część z królestwa tznzestaw z robin hoodem i z karetą oraz rowerek i mnóstwo pojedynczych ludków.

Dzień dobry
Efuniu - Natalia ma plac zabaw, zagrodę ze zwierzakami, domek i pociąg. I część krolestwa z robin hoodem i jakąś mase pomniejszych z jednorożcami itd. I szczerze to w zasadzie bawiła się każdym tak samo dobrze. Mamy tego duzo i nawet specjalnie nie kombinowałam z oddawaniem młodszym dzieciom, bo wciąż potrafi ja wciągnąć. Zobacz w którym dzieje się najwięcej rzeczy, których nie masz w innych zabawkach, Natalia sklep ma z duplo, więc nikt jej tego nie kupował, a z kolei farmę little people, więc duplo farmy nie ma, to tez między sobą gabarytem jest podobne, więc rozszerzysz dowolnie niekoniecznie z little people ;-)

głowa mnie boli. kurcze.

Witam!
Magduś
,mam nadzieję,że głowa Cię nie boli :-)
Efunia,trafnego wyboru,swoją droga jak zleciał Zosia będzie miała rok?:szok:

Kasiu - bolała, ale przyszła moja przyjaciółka i jakoś mi przeszło ;-) dzięki.
Kamil pojechał po swoich rodziców, jutro przyjadą, na dwa tygodnie, mam już plany ;-)

czy ktoś widział coś fajnego w sklepach? bo mam potrzebę odmiany... i niestety mało co widzę, ale może po porstu źle patrze???

reklama
dzień dobry :-)

magdusiek rzadko kto się tak cieszy na przyjazd teściów :-) fajnie :tak:

kasiu ja nie wiem kiedy to zleciało. ale nie wiem też kiedy zleciał czas od urodzenia tymka. leci jak strzała a my coraz młodsze :-)

a w ogóle jak u was prima aprilis? czy wasze trzylatki wymyślały dowcipy? tymek jak załapał to do dziś mamy prima aprilis :-)

Do góry