reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Kasiu - zdjęcia super! Przyznaję się, na forum jest tak mały ruch, ze o galeryjce zapomniałam całkowicie.

Zrobiłam swoje rzeczy, lubię jak jest końcówka i sporo mneij pracy. Teraz robię w przód, bo jutro i pojutrze są spotkania w przedszkolu i na luzie pójdę :-)

reklama
A jesli chodzi o starość to ja ostatnio czuję sie właśnie starsza, nic mi się nie podoba itd. Choć słyszę same komplementy to i tak swoje wiem ;-)

I do kina mi się chce...

Tusiekn - i co, idzie do przedszkola od września czy wczesniej? Do starszej grupy od razu?

dzień dobry :-)

rzeczywiście Nadia istna cesarzowa orchidea , a z Natalki niezły narciarz!

zośka się rozchorowała, myśleliśmy ze zęby, ale jednak nie, gardlo paskudne, gorączka... siedzimy w domu i czekamy czy sama się z tym rozprawi czy trzea będzie antybiotyk dać. a pogoda taka piekna!

kasiek
ja nie do końca wiem o jaka huśtawkę chodzi (bo nie mogę znaleźć początku :sorry: ), ale my mieliśmy w poprzednim mieszkaniu zwykłą taką drewnianą. coś takiego (zdjęcie zapożyczyłam :sorry:)

HML003.jpg

nad futryną mieliśmy wkręcone haki. ale mnie okropnie denerwowało, ze tymek jak się nie huśtał to wiecznie nią walił w ścianę i była poobtłukiwana (ściana)... w tym mieszkaniu nie wieszałam, chociaz tutaj tapetę mamy to może by nie było tak źle. ewentualnie można ją po każdym hustaniu zdejmować z haków...

tusiekn a co tusiek na plany przedszkolne?

już dawno bym się zdecydowała na taką bujaczkę, ale K. jakieś fochy robi,że mu się nie komponuje ;-),a tak naprawdę,to o wiercenie w betonie i metalu chodzi. chodzi mi jeszcze po głowie fotel na biegunach dla dzieci,no i dobrze, że już wiosna , na placu zabaw cała integrację załatwimy :tak:

zdrówka dla Zosi.
Tusiekn, pierwszy krok za wami :-)

Magduś ja staram sie zrozumieć, dlatego szukam dalej :-D

po wizycie u alergologa z Dawidem wieści niezbyt dobre- alergia w pełnym rozkwicie,pełno objawowa, spirometria nieciekawa,prawdopodobnie początek astmy. Testy do zrobienia ale jak przejdzie pylenie prawdopodobnie uczulających roślin- czyli najwczesniej w czerwcu. teraz niestety sterydy na conajmniej 2 miesiące, a jesienia może szczepionka do skomponowania.

jutro Dawid pisze test szóstoklasisty- trzymajcie kciuki.

Efunia Tusiek caly czas pesymistycznie nastawiony;-) On twierdzi ze nie chce spac i pyta czy bede po niego przychodzic. Pojdzie dopiero od wrzesnia wiec moze dojrzeje bardziej do tego. Pani dyrektor nas poznala, podal adres gdzie mieszkamy i na koniec spytal czy jest tutaj angielski:-) Ja przy okazji odswiezam sobie jezyk bo co chwile sie pyta a jak jest sciana, a toaleta, a okno, itd.
Kasiek a moze sie mu po prostu nie chce tego wiercic;-) Ja sie prosze od dwoch miesiecy zeby tuskowi przybic obrazki. Trzymam kciuku za Dawida, z ta astma niedobrze, no ale sa przeciez leki.

tusiekn na pewno dojrzeje. tylko czy ty dojrzałaś do rozstania ;-) mnie czeka kolejne za rok i wcale nie mogę sobie wyobrazić, jak to będzie :baffled:

kasiek
ja tam bardzo dobrze to rozumiem, bo mnie właśnie najbardziej wkurzała ta huśtawka... ale jest u dziadków na podwórzu i w domu, jest na placu zabaw, konik bujany jest i fotel na biegunach...
kurcze kiepsko z tą alergią... o astmie na razie nie myśl, póki to nic pewnego nie ma co się martwić. a z testów życzę 100% punktów :-)

magdusiek dzięki. juz dziś popołudniu było trochę lepiej i myślę ze obędzie się bez antybiotyku.

mam problem co zośce na roczek. pomóżcie... ona ma tyle zabawek po tymku a i tak najbardziej lubi te jego których on nie pozwala jej dotknąć... heh, życie.

Trzymam kciuki za testy, leczenie alergii i inne :-)
dzień dobry
Efuniu - domyslam się, że masz kłopot, a może klocki? ich nigdy nie jest za dużo, a sporo takich, które Zosia może mieć... Natalia ma też pełno little poeple z tego okresu i późniejszych i wciąz się tym bawi. Ksiązki??? Lalka?

reklama
dzień dobry

słońce świeci i jakie ja mam okna brudne. o losie! zaraz się za nie biorę, bo słabo jak spojrzę w okno ;-)

magdusiek ale jakie klocki? mamy clemmy, niezbyt je lubi, tymek też się nimi średnio bawił. są jakieś fajne dla takiego mniejszego dziecka? little people własnie wczoraj oglądałam w sklepie i myślałam nad nimi... skoro mówisz ze fajne, to wpiszę na listę :-) a lalka jaka fajna? mamy 3 szmacianki, myślicie ze już czas na bardziej "wypasioną"? nie chciałabym tak mocno "na wyrost" kupować, tzn z myślą, ze teraz jeszcze nie zainteresuje jej ale za pół roku... bo za pół roku gwiazdka i znów będzie problem ;-)

idę te okna myć póki zośka śpi.

Do góry