reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

no i odezwala sie znowu madra baba od szczepień. i wszystko jasne. :tak:

dzien dobry

ja juz z piknymi pazurkami i na L4. :-p

Doxa dzieki. pozdrów Sylę.

a u nas zacznamy dalszy ciag remontu. Przez zimę właściwie nic nie zrobiśmy.

reklama
Vertigo,wiedziałam,że jak zaczne temat szczepien to Cie przywołam :-) witaj!!!
kurcze ,mój mąż tylko czyha na linki o meningo, żeby dalej krytykować ;-)

Mała ,prosze opis piknych pazurków. :tak:

pikne pazurki to po prostu nie moje pazurki. hi hi a tak naprawde mam francuski z delikatnym białym wzorkiem i małą ilością brokatu w środku. Jest tak jak chciałam: mają delikatny wzór i sa w miarę krótkie. :tak: tylko cena nie taka jak bym chciała :baffled: tylko jak ja teraz na świeta posprzątam? :confused:

a propos urody :-D czy któraś z was używa kremu oligo25?

i też wolę oliwę ;-) ja nie z ych co lubią słodycze ;-)

moje dziecię już śpi prawie od godziny, padla biedna,ocywiście bez dzremki w południe. To u nas juz rzadkość jak "plus" na koncie. ;-) Zuzia tez wtsaje teraz o 7, ale jak mamusia jest z nia rano to wskakuje do mnie na łóżko i pimy sobie jeszcze do 8.0- 9.0.
jutro wybieramy się do ulubionych koleżanek Zuzi -siostrzyczki z róznicą wieku 1, 3 miesiące, a młodsza jest 2 mce młodsza od Zuzi.

kasiek, powiem tak, gdybym miala wybierac miedzy pneumo- i meningo- zaszczepilabym tylko meningo-. To jest sepsa, ktora wystepuje duuuzo czesciej od pneumo- i rozwija sie szybciej. Mozesz w tej chwili szczepic juz szczepionka A+C. Poza tym nawet jesli szczep bakterii jest inny, szczepionka powinna spowodowac, ze przebieg choroby bedzie lagodniejszy - latwiej bedzie ja leczyc.

W kwestii myslenia Twojego malzonka - skoro jego tok myslenia jest taki, zeby nie szczepic, bo zakazenie wywolal inny rodzaj, to po co szczepil Nadie na WZW B? A WZW A i C? B + A tez nie warto skoro nie ma szczepionki na C? Upraszcza sprawe. IMHO SZCZEPIC!

Dzień dobry!
U nas niewyspania (po mojej stronie) ciąg dalszy! Chyba nic innego mi nie pozostaje, jak się przyzwyczaić i chodzić wcześniej spać!

Vertigo witaj! i częściej zaglądaj!!

Dzien dobry!
A my wyspani nawet. Tylko moj syn ma super pomsly, wlasnie przewrocil laptopa do gory nogami i sie porysowal troche, a to nowy komputer. No ale w koncu to tylko komputer.

Ojej a co tu tak cicho, tylko nie mowcie ze porzadki siwteczne robicie;-)Ja mam totalnego lenia i odpoczywam.
Mala z kremem nie pomoge ja tylko nivea uzywam, wszystkie inne dziwnie sciagaja mi skore i mnie swedzi, a on jedyny jest dla mojej cery zbawieniem.

Tusiekn ja porządki częściowe wczoraj robiłam, dzisiaj miałam kontynuować, ale jakoś mi nie idzie ;-) Właśnie objadam się wczorajszą lasagne ;-)
A Oli śpi, tralala :-)

Tusiek tez spi. Ja wlasciwie chyba odpuszcze sobie mycia okien, nie sa najgorsze, a przeciez nie myje sie ich tylko na swieta. Ja za to sie objadlam slodkim i podkradlam Tuskowi czekoladowe jaja z koszyczka:zawstydzona/y:

reklama
kasiek, powiem tak, gdybym miala wybierac miedzy pneumo- i meningo- zaszczepilabym tylko meningo-. To jest sepsa, ktora wystepuje duuuzo czesciej od pneumo- i rozwija sie szybciej. Mozesz w tej chwili szczepic juz szczepionka A+C. Poza tym nawet jesli szczep bakterii jest inny, szczepionka powinna spowodowac, ze przebieg choroby bedzie lagodniejszy - latwiej bedzie ja leczyc.

W kwestii myslenia Twojego malzonka - skoro jego tok myslenia jest taki, zeby nie szczepic, bo zakazenie wywolal inny rodzaj, to po co szczepil Nadie na WZW B? A WZW A i C? B + A tez nie warto skoro nie ma szczepionki na C? Upraszcza sprawe. IMHO SZCZEPIC!

Vertigo, u nas postanowiono , że wszystkie dzieci do 6r.z będą szczepic przeciw meningo ( sponsor UM) a może nawet i do 12 rż.

A co do małżonka ,to JA szczepiłam, on zawsze sceptyczny, także tu chodzi o wszystkie szczepienia a nie tylko meningo :tak:

Do góry