reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Przepakowałam się. Zostawiłam jedną paczkę pieluch belli, poduchę do karmienia i trochę prowiantu (dowiozą mi to potem ;) ). Kosmetyczka i woda mineralna mi nie weszły - biorę je do małego plecaka.
Czyli mam jedną olbrzymią torbę i plecaczek ;D

reklama
Kasia74 pisze:
Witajcie!! Syla ja tez jestem przeziębiona i na wczorajszej wizycie gin polecił mi brać aspirynę bayerowską z wit c.Nie szkodzi dzidzi a naprawdę lepiej się czuję, no i polecił dodatkowo domowe sposoby z miodziem i czosnkiem.
Jestem szczerze zdziwiona z ta aspiryna. Z tego co wiem nie wolno aspiryny w ciazy szczegolnie pod koniec. Jedynie paracetamol. Syla zdrowiej !!!

Ja też jeszcze ostatni może raz idę na spacer 2w1.
Dzwoniłam do swojej położnej, jeśli nie przyjmą mnie do 19 mam się i tak zjawić na izbie przyjęć, jak mnie zbada to pomdejmie decyzję co dalej (bo może moja szyjka jeszcze się nie nadaje).
Trzeba się zrelaksować bo tak siedzę i wpatruję się w te spakowane toboły jak sroka w gnat...

ale macie fajnie,normalnie Wam zazdroszcze,40 tygodni minelo!!!prawie....i niedlugo bobasy juz beda i chudnac bedziecie....a ja dopiero poczatek 6 miesiaca!!!czemu ta ciaza nie trwa pol roku np......fajnie kobitki,no i niedlugo zdjecia szkrabow beda na PAZDZZIERNIKU

częsć dziewczyny!
Cierpie dzisiaj tak jak syla - czytając posty zdziwiłam się, że można brać aspirynę w ciąży. Mi ginekolog radzi tylko wit.C, rutinoscorbin ( ale juz zakazany jest scorbolamid), bo podobno tak jak aspiryna zawiera jakiś tam kwas. Na gardło mówi, że można tantum verde i w ciężkich przypadkach bioparox ( ale już wtedy trzeba brać przez tydzień).
Byłam dzisiaj na ktg - i nie zapowiada się że szybko urodzę to mam czas na zdrowienie.
Patka trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie. Pamiętaj jesteśmy z tobą.

Nie mogę uleżeć!

Luszka, z tym Pyrosalem to może i masz rację, jest to syrop ziołowy i podaje się go też małym dzieciom. Oskara zawsze wspomagał w chorobie. Obniża temp. i pomaga w szybszym kurowaniu.

Anna, no to musimy się wziąść w garść i wyleczyć, bo to do niczego, tak się czuć. Zdrówka. Chyba ten czosnek jest niezły. Jakoś mi lepiej ciut, no i się ciągle pocę więc to chyba dzięki niemu. No omijam temat smrodu czosnku w całym domu.

Patka, no to chyba się nie spotkamy na Żelaznej. Trzymam za Ciebie kciuki. Fajnie jakbyś miała już dzidzię przy sobie.

Lindsay, dzięki. Mi też się dziwne wydaje z tą aspiryną - rozrzedza krew, a to nie jest chyba wskazane w ciąży. Kasia74 może przemyśl jeszcze branie jej teraz.

reklama
Patka Powodzenia. Trzymam kciuki. Fajnie że już niedługo bedziesz mieć dzidzie przy sobie.

Syla, Anna wracajcie szybko do zdrowia.

Z tą aspiryną to też mi sie wydaje że nie wskazana. Mi lekarka mówiła ze mogę brać APAP ale jak przeczytałam ulotkę to stwierdziłam ze nie będę ryzykować i kurowałam sie domowymi sposobami i homeopatią. Może to dłużej trwało ale chyba zawsze bezpieczniej.

Do góry