reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Tusiekn, bakterie w moczu to najczęściej zakażenie układu moczowego bakteriami coli. Znajduja sie one w kale i czasem wystarczy troche potrzymac dziecko z kupka przy pupie i infekcja gotowa. Szczególnie u dziewczynek. U chłopców powracajace zakażenia moga świdczyc o jaki deficycie w układzi e moczowym np. zwęzeniu cewki moczowej. Jeżeli dojdzie do zakażenia to podaje sie odpowiedni antybiotyk. Objawami zakażenia sa gorączka i bóle brzuszka-ale nie koniecznie. My raz to przerobiłysmy....

reklama
kochana już keidys opisywałam całą sytuację. u Zuzi zaczęło sie od wymiotów i od razu pojawiła się gorączka. Ta gorączka trwała przez 11 dni bo żadna z lekarek nie potrafiła tego zdiagnozować a nasz ped. był cały miesiąc na urlopie (to bylo w sierpniu). Dopiero sama zaproponowałam lekarce podczas już mojej trzeciej wizyty badanie moczu, a ona na to:"no można by...". A ze cięzko było złapać udało nam się to w niedzielę, dostaliśmy wynik od razu i tego samego dnia wrócił nasz ped. zobaczył i powiedział:"Magda Zuzia powinna już dawno leżeć w szpitalu... Natychmiast do apteki po zastzryki!" :-( ręce mi opadły... był zły na swoje "koleżanki" lekarki, że olały sprawę! a ja przez 11 dni non stop pyralginę w czopku jej serwowałam! w nocy, w dzień... nie chciałabym tego drugi raz... dlatego teraz pierwsze co przy gorączce, wymiotach od razu BADANIE MOCZU! A ped. też przy najmniejszych ifekcjach daje Zui leki tez na drogi moczowe, bo mówi że przy osłabieniu organizmu może to się nawrócić.
a skąd się wzięło? nie mam pojęcia. Na poczku sierpnia bylismy nad morzem,a el Zuzia się nie kąpała w morzu, ale bylismy w aqua parku no i siedziała raz gołą pupą na piasku. Ale czy to może przez to... nie mam pojęcia. Objawy pojawiły się dwa tyg. po powrocie z nad morza.

to ja tylko dodam, ze nie musi byc z goraczka. a moze byc z biegunka i z rozdraznieniem.
tusiekn, najlepiej poszukaj w google...

mala, zdradz patent na zlapanie moczu u chodzacego dziecka! musze zlapac w poniedzialek :eek:

hey Vertigo!
najlepiej spróbuj zaraz po przebudzeniu, wtedy dziecię jest jescze ospałe a i siku prędzej zrobi po spaniu. ;-)
tusiekn jak widzisz objawy moga być różne, dlatego lepiej dla własnego spokoj, że wszystko sprawdziałm zrobić badanie moczu. A poza tym myślę, ze nie zaszkodzi a wręcz dobrze zrobić co jakiś czas. :-)

Vertigo, Ty pewnie wiesz lepiej , ale jak ja kiedys pożaliłam sie pani w laboratorium , to dała mi taki pojemnik z taka wkładka przyczepiona do korka i wystarcyło, że Nadia nasikała kilka kropel na tą wkładkę. Potem zakrecic i leciec biegiem do laboratorium.

woreczek byc nie moze, bo nie bedzie sterylnie. nalapac trzeba. tylko co? z gola dupka ma latac? jak byla mniejsza to lezala sobie na przewijaku i wystarczylo poczekac...

wiem, że nie jste to do końca sterylnie no ale cóż... inaczej tez nie umiem! wkładam szybko cały woreczek z zawrtością do pojemniczka.

reklama
Do góry