reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam kochaniutkie!!! Dzisiaj zdecydowanie lepiej sie czuję( nie mam skurczy), tak dla odn=miany spuchło mi dziąsło i nie mogę za mocno otwierać buzi.Strasznie mnie to denerwuje,czy któraś z was zna jakiś domowy sposób na tę wspaniałą dolegliwośc.Moja dentystka jest na urlopie a nie chę iśc do innego.Byłam tez dzisiaj na działce i po drodze wstąpiłam do ciucholandu i wiecie co znalazłam .Orginalny jeszcze z metkami ochraniacz do łóżeczka z kubusiem Puchatkiem.Zapłaciłam za niego całe 3,50zl jestem strasznie zadowolona,że udało mi sie tak tanio kupić.

reklama
dokladnie Frezjo bedziesz sie mogla cieszyc dzidzi 2 tygodnie wczesniej.

Ale wiecie co musze wam przyznac ze ja sie zaczynam troch bac, nie porodu tylko co bedzie pozniej.  Czym blizej data porodu to tym bardziej chce zeby dzidzi duzej siedziala

PAtka ja jestem przerazona. Jaka bede mama, czy dam sobie rade, ta neismowita odpowiedzialnosc za druga osobe. Bo zaczynam sie bac ze sie nei sprawdze jako mama.

frezja dziś rozmawiałam z moją znajomą, która urodziła 2 września zeszłego roku... umówiła się z lekarzami na cesarkę na 7 września (termin miała na 10), bo dzidzia cały czas leżała w poprzek i ani myślała o odwróceniu... tymczasem 1 września wieczorem sie odwróciła i zaczęły się skurcze, no i urodziła...
podobno bardzo czesto jest tak, ze dzieciątko odwraca się w ostatniej niemalże chwili... nawet kilka godzin przed porodem..
także nie rycz...
ja cie rozumiem też bym wolała rodzić naturalnie, ale cesarka ma swoje dobre strony i najważniejsze jest przecież żebyście i ty i dzidzia się dobrze czuły... nic nie becz, tylko się relaksuj... ewentualnie małgosia kiedyś wspominała, ze na odwrócenie dziecka można ćwiczyć kocie grzbiety... ja też o tym czytałam w jakiejś gazecie typu "mam dziecko" czy coś w tym stylu... spróbować nie zaszkodzi...

dobranoc babeczki brzuchate.
idę spać...
byłam z mężusiem na dwugodzinnym spacerku i zmęczyłam się nieźle.
pa :*

Dziekuję Efunia .Normalnie same niespodziwane dolegliwości mnie ostatnio dopadają.Jak zęby zdrowe to znowu dziasła brrrr.Jutro idę po szałwię i będę pluła do umywalki.Jeszcze raz wielkie dzięki.

reklama
Poszperam jeszcze trochę na allegro i też się kładę spać , miałam dzisiaj dość ciężki dzień , może jutro będzie lepszy. Dobrej nocy wam wszystkim życzę.

Do góry