reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

witajcie dziewczynki
byłam dziś u gina... nie miałam dziś usg :( po raz pierwszy w mej ciążowej karierze...
za to miałam ktg.
a poza tym przeżyłam dziś bardzo ciężką noc miałam skurcze i ból straszny w krzyżu.
dostałam 2x dziennie relanium i nakaz leżenia...
kolejna wizyta za dwa tygodnie :(
za to wyniki mam świetne. i krwi i moczu.
choć tyle dobrego...

reklama
Efunia znam jeszcze jedna domowa kuracje na zgage, to od mojej mamy. Cukier, tez na poczatku jadlam cukier i mi pomagalo.

To super ze wyniki u sibie dobre. JA ide jutro bede miala jakis wymaz no i ktg no i pewno usg. Pewno sie jutro dowiem dokaldniej kiedy sie spodziewac dzidzusia. Ostatnio tez mam skurcze ale bardzo lekkie moze to znak ze dzidzi zaczyna sie na swiat pchac :)

Jestem.
Lekarz powiedział że dwa tygodnie muszę jeszcze wytrzymać, 14-go przyjść na wizytę i umawiamy się na CC!!!!!!!
Tak się boję strasznie, mała pipa mie chce się obrucić bo dobrze się jej siedzi na dupie!!!! A ja piszę do was i wyję!!!
Już sama nie wiem co gorsze CC czy naturalny?? Jadne życzą sobie na życzenie CC a inne płaczą jak je mają mieć!! Buuuu!!

Frezyjko nie płacz. Jeszcze mała może się odwróci, a jak nie dziewczyny dobrze wspominają cesarkę. Nie miej czarnych myśli - wszystko będzie dobrze.

hej, Wy o odpoczywaniu a ja dzisiaj w pracy bylam...ale chetnie sie wykanczalam, bo moja szyjka taaaka dluga, ze chyba nic ja nie ruszy. Szkoda, ze nie mamy remontu do zrobienia, bo ja nie wiem, czy sie z nia na pazdziernik zalapie ;)

Grzie tam do odejscia czopa......pomarzyc dobra rzecz.malgosia ale Ty odpoczywaj ;)

Efunia fajnie, ze wyniki masz OK :)
Na zgage, to mnie polecanjo migdaly do gryzienia, podobno sa niezastapione....ja nie probowalam, bo nie mam zgagi - na szczescie.

Frezja no co Ty....nie zamartwiaj sie, dzieciaki niekiedy trzymaja w niepewnosci do samego porodu.....a nawet jakby sie miala nie odwrocic, to pomysl ile jest zalet takiego porodu....przede szystkim masz spokojnie bez wyczekieania i zaskoczenia...mozna sie psychicznie przygotowac, dzidzia sie nie meczy w czasie porodu.....a poza tym, to jeszcze za wczesnie, zeby sie martwic.....

Frezja cc nie jest az tak zla. Popatrz na to z pozytywnej strony ani Ty ani dzidzi nie bedziecie sie az tak meczyc jak przy naturalnym porodzie.

reklama
no jak za wczesnie, jestes w 36 tygodniu, za 2 tygodnie bedziesz w 38 wtedy umowicie sie na cc moze za tydzien, czyli bedzie jakies 2 tygodnie przed terminem...przeciez to super.....dzidzia jest gotowa do wyjscia a Wy bedziecie ja miec wczesniej na raczkach....zobaczysz jak bedzie fajnie.

Do góry