reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Wiecie co ja z tą służbą zdrowia to nie wytrzymam. Wczoraj jak byłam u gina poszłam do położnej i chciAŁAM SIE ZAPIsać na następną wizytę  ona mnie pyta czy zapisać mnei po porodzie?? A ja no to że Jak to po porodzie, jak najszybciej a nie po porodzie to zapisała mnie na 22 września a przeciez do tego czasu mogę urodzić ale co tam ich obchodzi. I stwierdziła że USG nie mog ejuż mieć bo po 34 tyg. Pni doktor nie robi ze jak chcę to żebym sobie poszła prywatnie,
a ja mam ich w dupie na USG pojadę sobie do wawy do szpitala tam mają nowy sprzęt 2d z opcją 3d

reklama
Lucky a co to ma za znaczenie, że jesteś po 34tc?? Jakaś paranoja, a przepraszam to oszacowaie wielkości dziecka i położenia przed samym porodem zrobią Ci po?? Ja mam świetniego lekarza, który współpracuje ze świetną połozną i u niego będąc w 34 tyg mam wizyty co 2 tyg.. a pod sam koniec co tydzień..

No niestety państwow, starm an ich USG ale z tymi wizytami to chyba poszaleli bo ja do konca ciąży to nie wiem czy u lekarza będę 2 razy. Najwyżej będę jezdzić do szpitala bvo tam przynajmiej sie interesują w tym jeb... ośrodku nwet KTG nie mają i stwierdzili że KTG to najwcześniej po 37 tyg.

Ja też chodzę państwowo ;D .. a poza tym mój lekarz ciężarówek nie przyjmuje prywatnie, bo jak twierdzi, musi im poświęcać więcej czasu, a nie będzie zdzierał kasy

Duralex zazdroszczę Ci takiego lekrza, u mnei top zupełnie mają Cię gdzies a wizyta prywatnie kosztuje 100 zł.
nIe wiem jak to sie potoczy dalej.

Ja chodzę prywatnie i zaczynam się cieszyć, że to już coraz bliżej końca. Nic w ciąży państwowo nie mialam robione.... dużo pieniędzy wydałam, bo nie dość, że wizyty to jeszcze badania, usg (dwa razy byliśmy dla własnej przyjemności, a dwa razy, bo powinno się iść) no i witaminy itp, które teraz przestałam brać.

ja mam dodatkowe ubezpieczenie z pracy i chodzę prywatnie, ale nic nie płace. za nic -badania, wizyty itp. ale kiedyś jak policzyłam to sie za głowę złapałam. tym bardziej, ze mam tzw. ciąże zagrożoną wiec i badan wiecej a na wizyty chodzę co 2 tygodnie juz od dluzszego czasu.
a ktg Lucky państwowo to rzeczywiscie dopiero po 37 tyg. u mnie w szpitalu jest jedno bezpłatne po...40 tyg, a tak trzeba płacić 20 zł.

reklama
Tiaa.. a mojego lekarza opiep.. w zozie, bo ich zdaniem za drogo leczy... ale jak on to mówi.. woli więcej zlecić i spać spokojnie...  ;D z usg to jest inna sprawa, bez problemu dał mi skierowanie, ale od razu zaznaczył (bo sam robi te badania), że sprzęt w przychodni jest do bani i jeśli chcę mieć pewne wyniki to radzi mi iść prywatnie, ponieważ w usg podobno najważniejsza jest głowica, czy jak to się tam nazywa, która się bardzo szybko zużywa i w prywatnych gabinetach stać ich na częstą wymianę, natomiast te w przychodniach i szpitalach mają bardziej zużyte głowice bo jak wiadomo nasza służba zdrowia na nadmiar pieniędzy nie narzeka.. Także mnie ciąża do tej pory kosztowała 3 usg (ale na własne życzenie), witaminy i dwa jednorazowe wzierniki przy padaniu czystości pochwy  ;D

Do góry