reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

reklama

hej hej dziewczyny :) nie uwierzycie...pierwszy raz od miesiecy wstalam po 8.00 szok normalnie....i sie wyspalam, nie wstawalam w nocy przez ostatnie 3 dni, wiec nic dziwenego ze jestem wypoczeta....poza tym ze wzgledu na moje cisnienie wyleguje sie wiecej a nie siedze przed kompem....zaczyna do mnie docierac ze to juz koncowka....ale denerwuje sie jak cholera....w poniedzialek ide na ktg i zobacyzmy cos to bedzie....a powiedzcie mi ile czasu trwa takie badanie?

33 tygodnie ciąży już za mną a ja nie miałam jeszcze KTG, chyba w najbliższym czasie musze na nie iść.
I jeszcze jedno pytanie czy lekarz musi skierować na KTG?? bo nie wiem szczerze mówiąc

Lucky, mi dal skierowanie i w szpitalu zrobili mi ktg w ramach sciezki zdrowi pacjenta (USG + KTG + drobne pomiary (waga, cisnienie itp)

Lucky, przypomnij mu koniecznie, na tym etapie ciąży Ktg, powinnas mieć co tydzień do dnia porodu. Łaski Ci nie robi.
Standardowo, jeżeli wszystko jest ok, to Ktg trwa 30 minut, jeżeli wystepują skurcze, lub inne dziwne rzeczy to może trwac i do godziny.

reklama
ja też idę w poniedziałek na KTG. właściwie to pierwsze. juz sie nie moge doczekać :)
a u nas ukrop. dzisiaj nigdzie nie wychodze, chyba ze wieczorkiem dopiero. cały tydzień taka lampa, ze trudno uwierzyć.
Mati juz dawno sie mialam Ciebie spytać skąd Ty jesteś ?

Do góry