reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Ruchów ciągle nie czuję ale od 2 dni mam momentami takie wrażenie jakbym połknęła kamień tak mi coś ciąży pod pępkiem i tak jakby mi ktoś w tym miejscu zasysał skórę od środka,eee...ale to chyba nie ruchy...Dziewczyny napisałyście tego tyle że musiałbym kupić karnet żeby to wszystko przeczytać.Grunt że nas przybywa!!!Co jakiś czas będę wyrywać się do miasta żeby coś do Was skrobnąć bo strasznie mi Was brakuje.Czuję sie cudownie a dwa dni temu wylegiwałam się na łące pełnej kwitnących mleczy obok kwitły jabłonie słoneczko świeciło mi w buzię RAJ NA ZIEMI!!!Życzę Wam podobnych doświadczeń!!!Dobra biegnę na sklepy aaaa...no ja już ostatnio nie wytrzymałam i kupiłam dwa kaftaniki skarpeteczki i super spodenki(na roczne dziecko ::) )- nie wytrzymałam.Pozdrawiam i całuję Was wszystkie.
doxa jesteś na prawdę super i jeszce raz dzięki za te zdjęcia

reklama
Witam,dopiero pierwszy raz piszę na forum ale mam nadzieję że będzie o dobra zabawa, a przy tym podzielę się z innymi kobietkami moimi obawami jak i radościami z dzidziusia, który we mnie rośnie,może zyskam także trochę doświadczenia,i w końcu będę miała z kim o tym rozmawiać,buziaczki !!!

WITAJ DOXA!
Właśnie dołączyłam do waszego forum już kilkakrotnie tu zaglądałam ale nigdy nie miałam czasu się zalogować,ale nareszcie jestem.Z tego co widziałam często piszesz więc chciałam się przywitać :jestem ANIA mam 22 lata i jestem z kujawsko-pomorskiego. Mam termin porodu na 9.pażdziernik ale tak naprawdę to czuję że szybciej urodzę.Mam nadzieję że będziemy wymieniać się obawami jak i doświadczeniami,bo jestem w połowie ciąży a tyle już przeszłam.Ale o tym póżniej. :)

Witamy Cię Aniu serdecznie!! Tu jest rzeczywiście super atmosfera, tyle nas wszystkie łączy... :D
Syla obiecuję,że już będę grzeczna i nie będę się tak forsować!! ;D Jestem już po tak zwanej sieście poobiedniej, więc mogę znowu pisać!! Zanim się położyłam umyłam sobie włosy i wiecie jak teraz wyglądam...?? O0 - właśnie tak!! ;D

Aniu napisz co takiego przeszłaś! Ja również nie mam wesoło od początku: już dwa razy byłam w szpitalu a teraz mam nakaz leżenia ze względu na krwiaka i prawdopodobne łożysko przodujące - co jakiś czas plamię...
grunt to to,że dzidzia ma się dobrze... Pozdrawiam Cię serdecznie no i Twoje maleństwo!! :D

Aniu cieszę się że w końcu dołączyłaś do nas tak fizycznie ;)
Jak pewnie już zorientowałaś się, najczęściej gadamy na "witam!!". Tam będziesz mogła do woli dzielić się z nami i obawami i radościami wynikającymi z ciąży i nie tylko!
Witaj w naszym gronie!

Syla a no nie chce mi się nic robić, sama nie wiem czemu, taki leń mnie naszedł :( No to nic nie robię. Szczęśliwie teściowa robiła dzisiaj pierogi i nas poczęstowała ;)
A na gimnastyce byłam tylko raz i idę na następną dopiero we wtorek.

Bazal nie ma za co, miłego ćwiczenia ;) Napisz jak Ci poszło!

Karen, ale Ci tam super!!! Miło, że zajrzałaś do nas!!! Miód z mleczy ??? Nigdy o czymś takim nie słyszałam, hmm brzmi ciekawie! Mój dziadek był pszczelarzem, ale żeby z mleczy ... Musi być pyszniutki!

Ania zaglądaj tu do nas koniecznie. Hihihi ale mi się napisało ;)

hejka
hiihih trudno opisać dokładnie kopniaczki dzidzi, ale moje są tak intensywne ,że mogłabym je porównać do boksów mojego synka:) żartowałam..... z tym boksem :) ale są intensywne i częste, a najbardziej jak siedzę np. przed kompem albo w autku... albo jak myję naczynia i przygniotę mój brzusio za bardzo do brzegu szfki to dzidzia momentalnie reaguje kopniaczkiem, wg usg wyszło że jest w położeniu główkowym więc nóżki ma na górze i wierzcie mi, czuję te długie nóżeczki jak się wierci hiihhiihi ;D
z tego co piszesz DOXIK to chyba są ruchy dzidzi, zwłaszcza że napewno zauważyłaś że te kopniaczki się różnią od wcześniejszych"jelitek". trzymam kciuki za dalsze i mocniejsze :D

Dzięki Kika - no to chyba zacznę uważać, że już czuje ruchy dzidzi :)
A słyszałyście, że ponoć dokładnie 5 m-cy od pierwszych ruchów będzie poród? Jeżeli ten przesąd się sprawdzi, to mój syncio urodzi się w terminie :)

A mi właśnie dzisiaj w nocy śniło się, że już urodziłam chłopczyka :) Ale śmieszny był ten sen bo niunio trzymał już sam butelkę z piciem hi, hi. Baaardzo miły sen!

reklama
Doxa - fajnie, że odczuwasz kopniaki swojego syneczka. Ciekawe jakie to uczucie? :-) Mam nadzieję, że niedługo też się o tym przekonam, a  narazie cierpliwie czekam :-)

Dziewczyny, jakich kosmetyków używacie (o ile używacie) na ewentualne rozstępy?

Do góry