reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Jolik ja używam profilaktycznie balsamu na rozstępy Avonu, jak mi się skończy to może Mustellę kupię, droga ale ponoć dobra!

reklama
Ja też używam Avonu - "Kremu na rozstępy", ale nie wiem czy mogę go używać. Nigdzie nie jest napisane, że kobiety w ciąży mogą go stosować. I tutaj powstał dylemat, nie chcę zaszkodzić dziecku. Może któraś z Was jest konsultantką i wie coś na ten temat?

Hej Jolik, widzę że Ty tak jak ja w sobotę z samego rana do komputerka przybiegłaś :)

Ja wyszłam z założenia, że skoro nie jest na balsamie napisane, że kobietom w ciąży nie wolno go stosować, tzn. że wolno i dlatego stosuję.
:)

Tak, sobota to jedyny dzień kiedy mogę spokojmnie sobie poklikać :-)

Hmmm.... może masz rację z tymi kosmetykami. Skoro nie piszą, że kobiety w ciąży nie mogą stosować to może to tylko oznaczać, że MOGĄ. Więc zużyję ten kremik cały. Co do Musteli to też słyszałam, że ich produkty należą do drogich... chociaż dzisiaj na ALLEGRO znalazłam zestawik (3 kosmetyki:rozstępy, biust, nogi) za ok 59 zł. Więc nie tak drogo :-).

Ooo to bardzo tanio! Jedna sztuka Musteli kosztuje ok. 70-90zł tak szacuję, gdzieś widziałam ceny, ale już dokładnie nie pamiętam. Sprawdź tylko datę ważności!

Póki co nie jestem zainteresowana kupnem. Mam wszystko co mi potrzeba :-) Ale faktycznie na takich aukcjach trzeba wszystko sprawdzić przed sfinalizowaniem transakcji. Dosyć często tam kupuję i do tej pory nie miałam problemów  UFFFF :-)

Dzisiaj robię sobie tzw "Dzień Dziecka" :-) Miałam koszmarnie męczący tydzień. Mam zamiar kupić "Twoje 9 miesięcy" i odpocząć na łonie przyrody :-)

Witaj FREZJA lepiej późno niż wcale :-) Ja też jestem od niedawna, ale coraz bardziej mi się tutaj podoba.

Witaj Frezja, cieszę się że powiększyłaś nasze grono mam październikowych!

Jolik, super pomysł, pogoda też zapowiada się piękna, więc miłego wypoczynku!!!

reklama
DZIĘKUJĘ ZA MIŁE PRZYJĘCIE!
OPOWIEM TROCHĘ O MOJEJ CIĄŻY.O TYM,ŻE JESTEM CIĄŻY DOWIEDZIAŁAM SIĘ TUŻ PRZED WALENTYNKAMI ROBIŁAM NAJPIERW TEST A POTEM POSZŁAM DO GINEKOLOGA.NO I OZNAJMIŁ MI TĄ RADOSNĄ NOWINĘ.TAK NAPRAWDĘ TO STARAMY SIĘ JUŻ O DZIECKO OD ZESZŁEGO ROKU GDYBYM ZASZŁA W 2004 JUŻ BYŁOBY NA ŚWIECIE.ALE I TAK CIESZĘ SIĘ ,ŻE W KOŃCU TO NASTĄPIŁO.NIE MAM AŻ TAKICH KŁOPOTÓW Z CIĄŻĄ JAK POZOSTAŁE Z WAS,ALE ODCZUWAM PEWNE OBAWY.ZAWSZE PRZED COMIESIĘCZNYMI WYNIKAMI BOJĘ SIĘ O SWOJEGO DZIDZIUSIA,RAZ GROZIŁ MI SZPITAL ALE PO LECZENIU FARMAKOLOGICZNYM WSZYSTKO NA SZCZĘŚCIE BYŁO DOBRZE.MAM O TYLE DOBRZE ,ŻE NIE PRACUJĘ WIĘC MOGĘ ODPOCZYWAĆ CAŁY CZAS I NIE PRZEMĘCZAĆ SIĘ,A W DOMU TEŻ NIE POZWALAJĄ MI NIC ROBIĆ CHOCIAŻ ZAPEWNIAM MOICH BLISKICH ŻE CIĄŻA TO NIE CHOROBA.OD 1-EGO MIESIĄCA NIE MIAŁAM ŻADNYCH DOLEGLIWOŚCI ANI MDŁOŚCI ANI ZGAGI CHOCIAŻ CZASAMI BOLAŁA MNIE GŁOWA I CZUŁAM SIĘ ZMĘCZONA ALE POZA TYM O.K.
KIEDY ZACZĄL SIĘ DRUGI TRYMESTR POCZUŁAM ŻE ŻYJE,ZMĘCZENIE MINĘŁO I JESTEM PEŁNA ENERGI,ODZYSKAŁAM NAWET OCHOTĘ NA SEKS :) ::).CAŁE SZCZĘŚCIE ,ŻE JEST CIEPŁO MOŻNA WYPOCZYWAĆ NA ŚWIEŻYM POWIETRZU.
TERAZ JESTEM JUŻ W 20 TYG.BRZUSZEK POWOLI ROBI SIĘ OKRĄGŁY,I NIEMAM CO NA SIEBIE WŁOŻYĆ WSZYSTKIE SPODNIE SĄ ZACIASNE,PARĘ SOBIE KUPIŁAM ALE I TAK DŁUGO ICH NIE PONOSZĘ.MIAŁAM ROBIONE USG WSZYSTKO DOBRZE Z MOIM DZIDZIUSIEM WIĘC TROCHĘ ODETCHNĘŁAM BO SŁABO CZUJĘ RUCHY I SIĘ BAŁAM ,ALE NIE MA O CO BO PIERWORÓDKI MOGĄ CZUĆ RUCHY ZNACZNIE PÓŻNIEJ TAK MI MÓWIŁ LEKARZ MAM NADZIEJĘ ŻE TO PRAWDA.

CHCIAŁAM SIĘ JESCZE WAS ZAPYTAĆ CZY BĘDZIECIE CHCIAŁY ZNAĆ PŁEĆ DZIECKA,BO JA JESCZE NIEWIEM CAŁY CZAS SIĘ ZASTANAWIAM.MACIE MOŻE WOGÓLE PRZECZUCIE CO NOSICIE POD SERDUSZKIEM? :)ODPISZCIE PROSZĘ

Do góry