reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Jolik to tym bardziej! Daj mu szansę i nie pokazuj swoich emocji (wiem, że tak łatwo się to mówi, wiem...)

Magdusiek u nas podobnie, tylko godzinę później Oli padł, też w samochodzie, ale u niego to na bank sen nocny!

reklama
Jolik - u nas dodatkowe przedszkolne, Natalia i tak jest popołudniu więc niech idzie, zawsze to dodatkowa gimnastyka, ona ruchowo ma duże potrzeby, więc ja jak najbardziej jestem za. Basen rudza w połowie września, super, bo Natalia już jęczy, ze nie była i że już chce.... dobrze, że nie od października... ;-) A maja teraz chyba więcej tych dodatkwych, nie wczytywałam się jeszcze co i kiedy, ale skoro jej to sprawia przyjemność - niech chodzi ;-)

Doxa- będę musiała, choć nie wiem czy do końca uda mi się opanowac emocje :-)

A co dodatkowych zajęć to oprócz angielskiego raczej nie możemy na nic innego liczyć... nie ma to jak stolica.​

Witam,

Mala przykro mi bardzo, trzymaj sie.
Oh widze temat przedszkoli rusza, no tak jutro juz koniec wakacji. My nadal czekamy, moze sie uda jeszcze we wrzesniu z przedszkolem.
Jolik gratulacje:-) Nie wytrzymasz 4 godziny bez Tymka? A jak chodzilas do pracy to zostawialas go zapewne na 8h, tylko rozumiem Cie bo byl w domu a t

wrrrr zjadlo mi posta.
Jolik bede z Toba, przede mna to samo:-) Ale pomysl ze nasze dzieciaki juz duze sa i napewno wiecej rozumieja. Tymka czeka duzo emocji teraz przedszkole, pozniej brat:tak:
A moj syn chce buty z Pumy, a wlasciwie z Puma mowi, ale mam dziecko rozpuszczone;-)
Ja do kina chyba na Janosika pojde, nie wypada nie isc jak swiatowa premiera byla w moim miescie;-)

No wlasnie a spia jeszcze wasze dzieciaki w dzien jak chca? czy wlasnie przy okazji tak padaja np w aucie? Tusiek lubi sie przespac, ale nie ukrywam ze wieczorny sen jest o wiele szybszy niz nie spi w dzien

Moja tylko przy okazji w aucie, już panie w przedszkolu mówiły, że kompletnie nie jest zainetresowana i widać, ze sen nie jest jej w dzień potrzebny, ale za to usypia ok 21:30-22:00.

Jolik - u nas sporo zajęć dodatkowych, myślę, że ilośc przedszkoli i konkurencja robią swoje. Generalnie myślę sobie, że decyzja z wyborem własnie tego przedszkola w wypadku Natalki była bardzo dobra decyzją ;-) bo ma fajnie i interesująco i wciąz coś się dzieje, jak na takiego szałaputa jak moja corka - idealnie. Ona uwielbia działanie... zresztą od małego taka była.

Tusiekn - u mnie problem polega na tym, że ja sama źle wspominam czasy gdy chodziłam do przedszkola... wiem nie ma co porównywać tamtych czasów z obecnymi, ale jednak jakaś niespokojna jestem .... no dobra wiem - przesadzam :-) Na pewno wszystko bedzie ok. ;-)

No jak Tusiek nie spi w dzien to po 21 pada doslownie, paciorek, bajka i oczy zamkniete.
A to moje dziecko bardziej z tych "cykorow";-)

reklama
Jolik - nie ma co porównywać, serio.
Ostatnio rozmawiałam z Natalią o moim przedskzolu i jej, w szoku była, że zmuszali do jedzenia i spania. Usłyszałam tylko - ty wiesz jak ja bym krzyczała "chcę do mamy???" i zobaczyłam wielkie oczy mojego dziecka....

Do góry