reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam!
Syla,witam Cie gorąco. Całe wieki...:-) Ty i ciemny kolor włosów...wklej fotkę, bo bardzo jestem ciekawa.:tak: No cóż ,sikaniedo nocnika nie jest widać sprawą prorytetową dla Iguli,więc musisz jeszcze trochę poczekać. Ale jakie wtedy to bedzie wydarzenie ;-) Dla Oskara gratulacje.
U nas Dawid jak zawsze bez zapału,no ale nie narzekam . a ostatnio przestał się uczyć angielskiego.czemu? odp. brzmiała ," nie zamierzam w najbliższym czasie wyjeżdżać do Anglii" . U Mateusza zebranie w gimnazjum dopiero we wtorek. Ale o niego nie musze sie marwić,to madry dzieciak.

reklama
witaj Kasia!!!

Dawid - prawdziwy patriota!:tak::-)

...a Oskar długo tak chyba nie pociągnie, nie należy do tych grzecznych chłopców, już nie nalezy:angry:
Jest zdolny skubany ale LENIWY!
Nie powiem, podobało mi się jak kiedys nie musiałam nawet się pytac czy wszysto zrobił....z utęsknieniem to wspominam.

Oskar na pytanie dlaczego ma tak obniżone zachowanie, odpowiedział, że nie potrafi tak jak inni siedzieć spokojnie i nie wygłupiać się.:sorry2:Wyobrażam sobie że to nie o wygłupy chodzi....
Na wszystie zarzuty Pani ma gtową odpowiedź.
No ale ja sama widzę, że z zapałem wchodzi w okres nastolatka i buntu! Można się załamać.

Tak, tak, Iga ma inne priorytety.
Nie wiem co te moje dzieciaki maja taką awersję do nocników, ani nie zmuszam ani nie straszę...widocznie ten ród tak już ma.

witam...

Syla, chcilabym zobaczyc Twoja ciemną czupryne... nawet nie masz pojecia jak... :-D
a co do pieluch, to u nas tez w uzyciu... Krystian wie doskonale co i jak, ale jakos nie widzi koniecznosci siadania na nocnik... kiedy ja jestem w domu, lata bez pieluch, wlazi za komputer i zalewa majty, srednio co pol godziny, ale mokre mu nie przeszkadza, a na wszystkie formy: pzekonywania, zachecania, przekupstwa, szantazu patrzy z politowaniem i robi swoje, jak kiedy z tym myciem zebow co Wam opowiadalam...

Dzis wrocil od dziadkow. Zero emocji zwiazanych z wyjazdem, przejazdem, zmienia miajsca pobytu jak gdyby nigdy nic... w sumie to sie ciesze.
...acha, i prawie jak marynarz - w kazdym porcie dziewczyna... ;-)
zaraz wrzuce do galerki fotki, krórymi nas dziadkowie uraczyli... nie powiem, przez dobre pare minut siedzialam wryta, teraz mi sie smiac chce... :-D

Syla, Teddy kurcze jak super że sie znowu odezwałyście! Teddy wprawdzie była niedawno ale wpadła na chwilę i wrzuciła zdjęcia Krystiana - bardzo fajny z niego chłopczyk, zawsze jakaś tak powaga z niego bije, połączenie takiego cool i misia, nie dziwię się że marynarz. :-) Syla, ja powiem szczerze nie wiedziałam że ty ciemna. I przykro mi ale w ogóle ale to w ogóle nie mogę sobie ciebie takiej wyobrazić. Też muszę zobaczyć. Wiem że trudno ale wpadajcie częściej, w końcu jesteście jednymi z głównych filarów październikówek, no nie?

Dzień dobry
Zdjecia w galeryjce pierwsza klasa, Teddy - a czemu oni bez spodni/ spódnic latają? ;-)

Syla, no nareszcie.
Ja dotarłam do domu po tym jak rano wybyłam.... rany, ajk mi się spac chce.

hmmm.... to tez bylo moje pierwsze pytanie jak juz sie otrząsnałem... ;-)
...zdjecia sa z pory poznopopoludniowej, po spacerze, wiec dzieciaki zostaly rozebrane z gaci wierzchnich...

Dzien dobry!
Teddy niesamowity Krystian, to Ci podrywacz;-)
Syla milo ze zajrzalas, ja to nawet nie wiem jak w blondzie wygladalas:tak: hmm widac ze bardzo zapracowana jestes. A Oskarowi zaczyna sie chyba ten trudny wiek, ale moze len mu kiedys minie.
My planujemy dzisiaj jakies zakupy, moze mi cos malzonek "fundnie";-)

reklama
Chłopaki nad morzem - a ja odpoczywam w domu - wczoraj wybralam się z nimi na spacer na molo i popołudniu juz miałam skurcze wiec dzis sobie odpuścilam ale zal mi bo fajna pogoda na spacerek. Mikolaj szaleje na plazy - goni łabedzie i zbiera muszelki i wcale nie przeszkadza mu ze jest mroźno, bo chociaz termometr pokazuje 7 stopni to wiatr od morza obniza odczuwalną temperature.

dzisiaj wybieramy się na urodziny do mojej mamy - pierwsze jej urodziny bez taty - no bedzie troche smutno :-( ale co zrobic zyc trzeba dalej.

Kiedy zapisujecie do przedszkola? Bo u mnie w Gdańsku sami nie wiedzą jak to zrobic bo ma byc wprowadzone elektroniczne logowanie sie do przedszkoli i tylko do 3 ( oczywiscie bez gwarancji ze przyjmą do jakiego kolwiek), i sami nie wiedza czy od marca będą wydawali karty zgloszeniowe czy bedzie to logowanie od maja, więc jestem zakrecona i nic nie wiem dzwoniłam chyba do 10 przedszkoli w okolicy i tylko sie dowiedziałam ze raczej mam marne szanse ze przyjma Mikołaja, bo :
- nie jestem matka samotnie wychowujaca tylko pełną rodzina
- Mikołaj jest zdrowy ( i całe szczęscie) ale dzieci z papierami na niesprawnośc maja pierszeństwo
- nie jesteśmy rodzina patologiczną
- nie mam starszego dziecka które juz chodzi do tej placowki
- no i ja nie jestem niepełnosprawna

Tak że chyba z przedszkola w tym roku nici :wściekła/y:

Pozdrawiam miłej niedzieli

Do góry