reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Jolik ja to cholerstwo zauważyłam u siebie nawet na ramionach (tj. między łokciem a barkiem, nigdy nie wiem jak ta część ręki się nazywa ;)), tak w sam raz zamiast bicepsów ;)
Ale ja dzisiaj marudzę!!!

No tak, rzeczywiście może to i więcej, ale ja za 2-3 godzinki znowu idę coś zjeść, a Ty? Zresztą to był taki przykład, wcale nie znaczy że co rano tyle jem ;D ;D ;D

reklama
Witam !

Moje maleństwo ostatnio nie daje mi funkcjonować, i zastanawiam się kiedy śpi bo cały czas bryka. W dzień bryka, w nocy bryka, nad ranem idę siku bryka :o Nie daje mi spać.Dziś obudził mnie po 6tej ale przed ósmą mąż szedł spać po nocce więc ja też poszłam a co?? I wstałam przed chwilką ;D

L4 mam od 14go lutego.
Mała ty dalej pracujesz więc nie masz się czym przejmować zus-em ;)

Ja na śniadanie zjem dziś obiad ;D

Doxa a Ty myślisz, że ja tylko sniadanko i obiadek uuuuuuuuuuahahhahahaha  ;D
Ja można powiedzieć non stop coś wcinam, jak nie jabłko to ogórek zielony, to jogurcik dużo by można było wymieniać :-)

Frezja Ty dzisiaj masz USG? Tak wyczytałam na gadulcu - to super znowu bedzie co oglądać :-)

Chciałam wam się pochwalić jeszcze że dziś o 12:30 wyjeżdżamy po wózek ;D ;D i cieszę się jak dziecko. A na 16:00 jedziemy na USG oglądać maluszka I będzie nowy filmik i jak będziecie chciały to jakieś zdjęcia mogę wam wkleić ;)

Doxa ty się głodzisz po prsotu!!! Ja to się obrzeram za dwoje naprawdę!!! Ranow  drodze do pracy jagodzianka, w pracy przez 8 godzin 3 kanapki (podwójne!), później obiadek porządna porcja, a później to już czego dusza zapragnie do godz. 21! Owocki, słodycze, lody...   ::) Teraz do mnie dotrało ile ja jem!!!!!
Frezja tzn że się Ciebie czepili? Pewnie przez tą zmianę przepisów. Bo teraz o ile pamiętam po jakimś okresie wzywają na komisję i jeśli jest ok, to wtedy płacą zasiłek chorobowy, tak?  

Witaj Frezja, nieźle Ci daje popalić to Twoje maleństwo, oby po porodzie było spokojniejsze ;)

Zus wezwie Cię na komisję, bo zmieniły im się przepisy i ciężarna może przebywać na L4 tylko określoną ilość dni, nie pamiętam dokładnie, ale chyba wychodzi to jakieś pół roku, potem idziesz na komisję, oni oczywiście stwierdzą że dalej jesteś niezdolna do pracy i zaczniesz dostawać coś w rodzaju "zasiłku" i o ile się nie mylę to będzie on wysokości 80% pensji, a nie jak dotychczas 100%. Jeszcze to sobie posprawdzaj!

O Frezja widzę, że dzisiaj dzień pełen wrażeń!!!! Czekamy na relację!!!!!!!!!!!!

Wiecie czasami to sie niepokoję. Piszecie, że Wasze maluszki kopią czasami non stop nawet w nocy. A mój owszem kopie ale to jest delikatne kopanie, a w nocy to się jeszcze nie zdażyło no chyba, że ja tak mocno śpię :-) Czy kopniaczki w wykonaniu Waszych dzieciaczków sa bolesne? Mocne kopy?

Mała co Ty piszesz, 3 kanapeczki i 1 jedna jagodzianka przez 9 godzin (liczę czas dojazdu ;)), kochana ja w tym czasie jestem 5x w kuchni  ;D ;D ;D a do obiadu i wieczora jeszcze daleko ;)
Poza tym, ja siedzę w domu i naprawdę mało się ruszam  :(  Gdyby nie ta gimnastyka to chyba bym miała sztywne stawy ;) bo już w drzwiach bym się nie mieściła ;D ;D ;D

reklama
Frezja jak ci zazdroszczę USG! :) Tez bym chciała zobaczyć swoje maleństwo znowu! Na połówkowym pokazała nam pupę niunia, pomachała rączką. A zdjęcia wkleję jak tylko będę mogła. Moja gin jest skąpa jeśli chodzi o USG. Wyznaje starą zasadę- 3 USG w ciągu całej ciąży!

Do góry